Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" noliedz problēmu esamību, "Renault" jau veikuši motoru uzlabošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" noliedz problēmu esamību, "Renault" jau veikuši motoru uzlabošanu
Red Bull-Renault RB10
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Lai gan "Red Bull" komandai pirmie Formula 1 pavasara testi izvērtās par īstu izgāšanos, tās vadītājs Kristians Horners stāsta, ka RB10 modelim lielu problēmu nav un runa iet par mazām niansēm, kas jāsaved kārtībā.

Jau ziņojām, ka testos Heresā "Red Bull" komanda četru dienu laikā veica 21 apli, kamēr, piemēram, "Mercedes" nobrauca vairāk par 300 apļiem.

"Ir dažas lietas, kas ir jāpielabo, taču tas nav nekas apjomīgs," intervijā "Sky Sport" skaidro Horners. "Tāpat dažas problēmas bija "Renault" motoriem, ko viņi tagad cenšas novērst. Lieta ir tāda, ka šīs mašīnas ir tik sarežģītas, ka pat nelieli defekti var radīt lielas problēmas."

Tiek ziņots, ka "Renault" jau esot veikuši pirmos uzlabojumus saviem turbo motoriem un uzlabotā variantā tie nonākuši pie "Lotus" komandas, kas pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja divas testu dienas. Oficiāli tās bija filmēšanās dienas, taču realitātē "Lotus" komandai, kas nepiedalījās pirms tam notikušajos testos, šī bija iespēja pirmo reizi trasē izmēģināt jauno modeli E22.

Tiek ziņots, ka pirmajā "testu dienā" izdevās veikt tikai vienu apli, kamēr otrajā jau tika izmantots viss noteikumos atļautais un veikti pieejamie 100 kilometri. Tas atbilst 22 apļiem, līdz ar to šobrīd "Lotus" komanda testu režīmā veikusi pat par vienu apli vairāk nekā "Red Bull". Tiesa, lai gan šajās dienās drīkstēja izmantot jauno modeli, "Lotus" nebija pieejamas oficiālās "Pirelli" sacīkšu riepas, bet gan paraugdemonstrējumiem paredzētās.

Labā ziņa ir tā, ka ne "Lotus" jaunajai mašīnai, ne arī "Renault" motoriem nekādas lielas tehniskas problēmas šo divu dienu laikā nav gadījušās, liecina oficiāli pieejamā informācija. Tā ir zīme, ka "Renault" uzlabojumi ir nākuši par labu motoriem un uz nākamajiem testiem šīs rūpnīcas partneru komandām problēmu būs krietni mazāk.

Atgādinām, ka otrie F1 pavasara testi norisināsies no 19. līdz 22. februārim Bahreinā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

     [+] [-]

, 2014-02-11 21:47, pirms 11 gadiem
8 testu dienas būs Bahreinā ar dažām pārtraukuma dienām starpā. Ja nemaldos tad no 21-24 un 28-2.

     [+] [-]

, 2014-02-12 07:17, pirms 11 gadiem
Toriks21 rakstīja: 8 testu dienas būs Bahreinā ar dažām pārtraukuma dienām starpā. Ja nemaldos tad no 21-24 un 28-2.
Pēc idejas, testus iedala pirmajos, otrajos un trešajos. Šajā gadījumā fiziski komandām būs iespēja palikt uz vietas starp otrajiem un trešajiem pirmssezonas testiem.