Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 varētu atgriezties vēl viena vēsturiska komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 varētu atgriezties vēl viena vēsturiska komanda
"Theodore Racing" pilots Keke Rosbergs
Foto: pinterest.com

Šobrīd ir sācies situācijas izpētes process, kura rezultātā Formulā 1 varētu atgriezties septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados čempionātā jau startējusī "Theodore Racing" komanda, vēsta portāls "autosport.com".

"Theodore Racing" savulaik dibināja nekustamo īpašumu biznesa magnāts un miljonārs Tedijs Jips. Viņa komanda F1 pasaules čempionātā startēja no 1976. līdz 1983. gadam, sākumā ar iegādātām, bet vēlāk jau pašu izgatavotām šasijām. Vislabāk zināmie piloti, kas braukuši "Theodore Racing" sastāvā, ir Ronijs Petersons, Hanss-Joahims Štuks, Patriks Tambejs un Keke Rosbergs. Panākumus gan komanda neguva - tās lielākais sasniegums ir izcīnīti 2 punkti.

"Theodore Racing" dibinātāja dēls Tedijs Jips juniors šobrīd ir īpašnieks GP2 komandai "Status Grand Prix". Viņš ir atguvis ģimenes īpašumā tiesības uz "Theodore Racing" nosaukumu un jau 2013. gadā sponsorēja "Prema Powerteam" komandu Makao "Grand Prix" sacīkstēs. Toreiz, startējot ar "Theodore Racing" krāsām, uzvaru guva tās pārstāvis Alekss Lins.

"Status Grand Prix" izpilddirektors Deivids Kenedijs, kurš 1979. gadā Lielbritānijas F1 čempionātā startēja "Theodore Racing" komandas sastāvā, stāsta, ka šobrīd tiekot apsvērta iespēja nākotnē atgriezties Formulā 1. Tiesa, vispirms viņš vēlas redzēt, lai čempionāts beidzot tiek galā ar savām problēmām.

"Ja būtu kāda reāla iespēja, es apsvērtu iespējamos variantus," stāsta Kenedijs. "Šobrīd Formulā 1 valda visai liela kņada. Ja viņi netiek galā ar savu "augšgalu", kā tad būtu atrasties "lejasgalā"? Mēs gribam veiksmīgi "likt puzli" un attīstīties motoru sporta biznesā."

Kenedijs stāsta, ka "Theodore Racing", lai gan Eiropā piemirsts, Āzijā, sevišķi Ķīnā, ir ārkārtīgi populārs. Šobrīd komanda Āzijā esot aizsākusi jauno braucēju programmu, taču vēlas attīstīties līdz pat autosporta virsotnei, tāpēc tiek veikta padziļināta izpēte Formula 1 virzienā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...