Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens veic sarunas ar "Mercedes" par iespējamo sadarbību 2026. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens veic sarunas ar "Mercedes" par iespējamo sadarbību 2026. gadā
Foto: Motorsport.com

Pēc inženiera Adriana Ņūvija iegūšanas savā paspārnē, kas gan oficiāli vēl nav apstiprināts, "Aston Martin" komanda gājusi vēl tālāk un "uzlikusi aci" uz šī brīža čempionu Maksu Verstapenu. Tiek gan ziņots, ka pats sportists 2026. gadā varētu pievienoties "Mercedes" komandai.

Šobrīd F1 aizkulisēs ir ne mazums runu un baumu par dažādām tēmām, kas attiecas uz pilotu un atsevišķu komandu nākotni. Jau vēstījām, ka Ņūvijs, pēc aiziešanas no "Red Bull", nolēmis karjeru turpināt "Aston Martin" komandā. Tās īpašnieks Lorenss Strols viņam apsolījis 100 miljonus ASV dolāru par četru gadu darbu.

Pašlaik "Aston Martin" galvenais dzinējspēks pilotu frontē ir Fernando Alonso, taču jau šobrīd spānis ir vecākais F1 braucējs un nav zināms, cik ilgi vēl startēs. Strolam ambīciju izsīkums nav novērojams. Tagad viņš esot izteicis piedāvājumu iepriekšējo trīs sezonu čempionam Verstapenam, raksta itāļu izdevums "AutoSprint" un citi mediji. Cik zināms, abu pušu starpā sarunas notiek un runa ir par iespējamo sadarbību 2026. gadā.

Verstapenam ir līgums ar "Red Bull" līdz 2028. gadam, taču arvien vairāk izskatās, ka tik ilgi šajā komandā pilots tomēr varētu nepalikt. Tika baumots jau par 2025. gadu, taču nākamsezon holandiešu pilots komandu vēl nemainīs.

Tikmēr citi avoti vēsta, ka došanās līdzi Ņūvijam un "Honda", kas no 2026. gada ražos motorus īpaši "Aston Martin" komandai, Verstapenam nešķiet saistoša. F1 aprindās atzītais žurnālists Ralfs Bahs no "F1-Insider" atklāj, ka šobrīd norit nopietnas sarunas starp Verstapenu un "Mercedes". Toto Volfa vadītā komanda viņu kāroja pārvilināt pie sevis jau uz nākamo sezonu Luisa Hamiltona vietā.

Bahs vēsta, ka šobrīd Makss Verstapens atpūšanas Francijas dienvidos, kur ar savu tēvu Josu spriež iespējamo pāriešanu uz "Mercedes" 2026. gada sezonā.

Zināms, ka Verstapena līgumā ir vairāki punkti, kas nosaka, pie kādiem apstākļiem viņš līgumu drīkst lauzt. Vienā gadījumā tas attiecas uz rezultātiem, citā uz Helmuta Marko došanos prom. "Red Bull" konsultants gan nesen apstiprināja, ka pagarinājis darba līgumu līdz 2026. gadam. Tikmēr nākamgad "Mercedes" vienībā, pirms iespējamās Verstapena ierašanās, visticamāk, startēs Andrea Kimi Antonelli.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv