Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ruanda veic sarunas par F1 posma rīkošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ruanda veic sarunas par F1 posma rīkošanu
Foto: Motorsport.com

Ruanda ir apņēmusies un nopietni strādā pie "Formula 1" posma sarīkošanas, un jau septembrī gaidāma tikšanās ar čempionāta vadību.

F1 mērķis ir padarīt sacīkšu kalendāru vēl globālāku, līdz ar ko posms Āfrikā ir izvirzīta par vienu no prioritātēm. Līdz šim gan šajā sakarā vairāk piesaukta Dienvidāfrikas Republika, kur savulaik čempionāts jau viesojies, taču šis plāns tika apturēts.

Interesi izrādījušas arī citas Āfrikas valstis, tomēr kļuvis zināms, ka Ruanda nonākusi vistuvāk šīs ieceres īstenošanai. Plāns esot tik reāls, ka šobrīd jau abas puses ir gatavas pavisam nopietnām diskusijām, vēsta "Motorsport.com".

"Viņi ir nopietni," apstiprina F1 izpilddirektors Stefano Domenikali. "Viņi prezentējuši mums labu plānu un septembra beigās mums būs tikšanās. Tā būs pastāvīga sacīkšu trase."

Ruandas pārstāvji šogad jau apmeklēja Monako F1 posmu, kur tikās ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) amatpersonām. Tāpat šī gada decembrī valsts galvaspilsētā Kigali plānota ikgadējā FIA ģenerālā asambleja un balvu pasniegšanas ceremonija.

Pēdējo reizi Āfrikas kontinentā F1 sacensības notika 1993. gadā Dienvidāfrikā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-10 16:03, pirms 2 mēnešiem
Parasti šādas Āfrikas valstis asociējas ar nabadzību, kur vājprātīga nauda ir tikai vietējam mēram un viņa slapjajiem sapņiem.