Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Sainsam līgumā ar "Williams" ir īpašs punkts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Sainsam līgumā ar "Williams" ir īpašs punkts"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Kamēr Helmuts Marko atklāj, ka Karlosam Sainsam līgumā ar "Williams" ir punkts, kas nosaka, pie kāda nosacījuma viņš komandu var pamest, tās vadītājs Džeimss Voulss šo versiju noliedzis.

Ar pievienošanos "Williams" sastāvam Sainss pārsteidza daudzus, ņemot vērā, ka spānis veica sarunas arī ar "Mercedes", "Audi" un "Alpine" vienībām. Uzreiz arī sākās baumas, ka, lai gan līgums noslēgts uz vairākiem gadiem, faktiski sportists grib "pārlaist" vienu sezonu, lai 2026. gadā rastu iespēju startēt kādā no vadošajām komandām.

"Tas ir saprotami, ka Karloss izlēma doties uz "Williams", jo kādas gan būtu viņa alternatīvas?" savā "Speedweek" slejā raksta vienmēr runātīgais "Red Bull" konsultants Marko. "Ja skatāmies uz sniegumu, "Audi" nākamgad vēl noteikti nebūs tur. Runājot par "Alpine", mēs nezinām, viņi tiks pie "Mercedes" motoriem jau nākamajā vai tikai 2026. gadā. Es teiktu, ka šis viņam bija labākais risinājums. Citādi tas, protams, ir traģiski, ka šobrīd viņš aizvada savu labāko sezonu "Ferrari", bet nevar dabūt vietu kādā no līderu komandām. Bet "Williams" viss iet uz priekšu, un viņiem arī ir spēcīgais "Mercedes" motors. Un viņa līgumā ir punkts, kas nosaka, ka viņš var doties prom, ja piedāvājumu izsaka daudz labākā pozīcijā esoša komanda."

"Williams" vadītājs Voulss to noliedz, sakot, ka Sainss pievienojies, lai paliktu ilgtermiņā.

"Pasaulē ir precīzi desmit cilvēki, kuri zina, kas līgumā ir rakstīts," viņš skaidro. "To zina Karlosa nometne un es. Viss, ko esat lasījuši internetā, ir spekulācijas un nekas cits."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv