Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu "General Motors" gatavojas ražot savus F1 motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

Skaidrība par to, vai "Andretti Cadillac" komandai būs ļauts piedalīties F1 pasaules čempionātā, varētu būt jūlija vidū, paziņojis Maikls Andreti. Tikmēr "General Motors" šobrīd apsver plānu jau 2027. gadā sākt izmantot pašu ražotus motorus.

"Andretti Global" un "General Motors" janvārī paziņoja par apvienošanos F1 projekta īstenošanā, lai jau aiznākamajā F1 sezonā startētu čempionātā, izmantojot "Cadillac" zīmolu un vismaz vienu ASV pārstāvošu pilotu.

"Tāds ir mērķis," sacīkšu nedēļas nogalē Maiami sacīja projekta galvenais vadītājs Maikls Andreti. "Šobrīd atrodamies procesa vidū. Šonedēļ iesniedzām FIA visus nepieciešamos dokumentus un ceram sagaidīt atbildi uz jūlija vidu. Šobrīd veiksmīgi progresējam."

Cita neoficiāla informācija liecina, ka pirmo sezonu komandu tomēr varētu aizvadīt 2026. gadā.

"Renault" jau apstiprinājusi, ka piegādās jaunajai komandai savus F1 dzinējus, ja tā izies uz starta 2025. vai 2026. gada sezonā. Šobrīd tos izmanto tikai "Alpine" rūpnīcas vienība.

Maiami GP nedēļas nogalē arī kļuva zināms, ka "General Motors" jau apsver plānu par savas F1 dzinēju programmas izveidi, apstiprinājis uzņēmuma motoru sporta nodaļas izpilddirektors Eriks Varens. Ja tiks izlemts par labu šai iecerei, savus motorus "General Motors" varētu izgatavot jau uz 2027. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs