Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunā F1 trase daļēji atradīsies uz 70 metrus augstas estakādes

Juris Grīns
Juris Grīns

No 2027. gada Saūda Arābijas "Formula 1" posmu plānots rīkot jaunajā Kidijas trasē, kas būs daļa no grandioza izklaides un tūrisma megaprojekta valsts galvaspilsētas Rijādas pievārtē. Trase solās būt vairāk nekā unikāla.

Kidijas izklaides pilsētas būvniecība sākās 2019. gadā un rit pilnā sparā. Projekta ietvaros tiks uzbūvēta arī "Qiddiya's Speed Park" sacīkšu trase, kurā no 2027. gada plānots uzņemt F1 čempionāta posmu. Tāpat tur iecerēts rīkot "MotoGP" sacensības.

Šonedēļ organizatori izplatīja digitālus attēlus, kuros redzams, kā izskatīsies jaunā trase. To var saukt par unikālu, tomēr tas ne tuvu neizteiks visu. Drīzāk tā atgādina kaut ko no datorspēļu repertuāra.

Kidijas trases dizaina autors ir F1 aprindās lieliski zināmais Hermans Tilke, kuram šoreiz talkā nācis bijušais pilots Alekss Vurcs. Trasē plānots 21 līkums, tā atradīsies nelīdzenā apvidū, amplitūdai sasniedzot 108 metrus. Bet pati grandiozākā ir sekcija, kas izbūvēta uz estakādes. Vietā, kur atrodas U veida līkums, tās augstums sasniegs pat 70 metrus.

Tāpat trasē būs plašākā boksu zona "Formulā 1", kā arī ietilpīgākās tribīnes. Precīzs trases garums vēl nav zināms, bet noprotams, ka tā būs garāka par visām esošajām F1 trasēm.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv