Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Igauņu F1 cerība Vipss pierāda, ka būs viens no "Formula 2" līderiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu F1 cerība Vipss pierāda, ka būs viens no "Formula 2" līderiem
Juri Vipss F2 testos Sahiras trasē. Foto: Hitech GP

Trīs dienu garumā Bahreinā aizvadīti "Formula 2" testu braucieni, kuros piedalījās gan šajā seriālā jau startējušie sportisti, gan jaunpienācēji. Starp tiem ir arī igaunis Juri Vipss, kurš šogad aizvadīs pirmo pilno sezonu, un testos viņš pierādīja, ka ir gatavs būt viens no ātrākajiem.

Vipss noslēdzis līgumu ar "Hitech Grand Prix" komandu, ko pērn pārstāvēja šobrīd jau par "Formula 1" pilotu kļuvušais krievu pilots Ņikita Mazepins, uzvarot divās sacīkstēs un kopvērtējumā sasniedzot piekto vietu. Vipss pērn jau guva pirmo pieredzi, aizvadot četrus posmus DAMS vienības sastāvā, vienā no sacīkstēm arī izcīnot trešo vietu. Jau tobrīd bija skaidrs, ka viņam ir potenciāls, un to Vipss apstiprināja arī šajās dienās notikušajos testos.

Pirmajā dienā Vipss veica 34 apļus un starp 22 braucējiem ierindojās astotajā pozīcijā. Ātrākais bija vācietis Deivids Bekmans ("Charouz"), kuram igaunis zaudēja 1.2 sekundes, otro vietu ieņēma Dens Tiktams ("Carlin"), kamēr trešo rezultātu uzrādīja Kristians Lundgārds ("ART").

Dāņu pilots Lundgārds bija ātrākais no pilotiem otrajā testu dienā, bet Vipss progresēja ar 69 veiktiem apļiem un uzrādītu septīto laiku, zaudējot vairs 0.6 sekundes. Otrais ātrākais bija Bents Viskāls ("Trident"), bet trešais - Markuss Ārmstrongs ("DAMS").

Abas pirmās dienas par Vipsu ātrāks bija viņa komandas biedrs Liams Labvsons, kurš gan pirmajā, gan otrajā reizē ieņēma piekto pozīciju. Savukārt šodien vēl vairāk progresēja viņi abi, Lavsonam ieņemot otro, bet Vipsam - trešo vietu. Ātrākais šoreiz izrādījās austrāliešu braucējs Ārmstrongs, kuram Lavsons zaudēja tikai 0.045 sekundes, kamēr Vipss bija 0.051 sekundi lēnāks. Dienas laikā igauņu autosportists veica 75 apļus.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-10 19:55, pirms 3 gadiem
Cerams, pēc dažiem gadiem būs vēl viens pilots, par kuru fanot F1 sacīkstēs! Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2021-03-11 11:45, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Cerams, pēc dažiem gadiem būs vēl viens pilots, par kuru fanot F1 sacīkstēs! Lai izdodas!
Ja Vips tiks F1, tad tas būs 2022. gada sezonā. Viņš vairs nav tik jauns, lai būtu iespēja marinēties sistēmā ilgstoši.
Vipa lielākā cerība tikt F1 ir ja piepildās šur tur klīstošās baumas un Gaslī dodas uz Alpine, iespējams aizstājot nepārliecinošo Okonu.
Tajā pašā laikā nevar izslēgt, ka pat ja Okons dodas prom, viņa vietā var atgriezties Albons, kuram tomēr ir savs uzticības kredīts Red Bull nometnē.
Katrā gadījumā Vips ir labs kadrs, bet Red Bull šobrīd atkal ir neliels talantu sastrēgums. Verstapens, Peress, Gaslī, Albons, Tsunoda, Vips. Bet vietas F1 ir tikai četras.