Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ekstounam padomā jauns F1 čempionāta glābšanas plāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Ekstounam padomā jauns F1 čempionāta glābšanas plāns
Formula 1
Foto: AFP/Scanpix

Bernijs Eklstouns ir nolēmis mēģināt īstenot ideju par divu dažādu klašu izveidi F1 čempionātā, daļai no braucējiem ļaujot sacensībās piedalīties ar pāris gadus vecām mašīnām.

Jau vēstījām, ka nesen F1 Stratēģijas grupa bloķēja "Marussia" komandas plānus šī gada čempionātā startēt ar pērnā gada mašīnu. Bijušais F1 komandas īpašnieks Džankarlo Minardi to kādā intervijā jau nodēvējis par nesportisku rīcību un arvien reālāk izskatās, ka šogad uz starta izies tikai deviņas komandas. Turklāt, nav noslēpums, ka finansiālas grūtības ir arī "Force India", "Sauber" un "Lotus" vienībām.

Viena opcija ir ļaut komandām izmantot trīs mašīnas, nevis divas, kā tas bijis līdz šim. Tomēr vācu izdevums "Auto Motor und Sport" raksta, ka Eklstounam padomā ir jauns plāns - daļai no pilotiem ļaut startēt ar 2013. gada formulām, kas būtu aprīkotas ar skaļajiem V8 atmosfēriskajiem motoriem. Šie braucēji cīnītos atsevišķā klasē. Eklstouns plāno, ka visas tās varētu būt "Red Bull" ražojuma šasijas ar "Mecachrome" motoriem.

Pirms kāda laika Eklstouns gribēja atļaut F1 sacīkstēs startēt ar GP2 formulām, kas būtu tehniski uzlabotas un ar lielākiem motoriem. Tolaik tika vēstīts, ka šo atsevišķo klasi varētu saukt "Super GP2".

"Auto Motor und Sport" tagad raksta, ka jaunajā klasē komandas varētu startēt ar pamatbudžetu sākot no 15 miljoniem eiro, kas ir niecīga summa uz pašreiz tērēto finansu līdzekļu fona. "Red Bull" šasijas sagatavotu bijušā F1 komandu bosa Kolina Kollesa darbnīca, bet "Mecachrome" motorus piegādātu Flavio Briatores kompānija.

Tiesa, par šo ideju neesot sajūsmā tādas vadošās komandas kā "Ferrari", "McLaren" un "Mercedes".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-10 13:47, pirms 10 gadiem
Vecajam ar steigu jāiet pensijā.

     [+] [-]

, 2015-02-10 13:50, pirms 10 gadiem
Vecais krabis plano atstiept kajas? Tas, gan varetu izglabt so pasakumu.

     [+] [-]

, 2015-02-10 13:57, pirms 10 gadiem
Laikam vecajam arvien spilgtāk sāk izpausties vecuma marasms.

     [+] [-]

, 2015-02-10 15:17, pirms 10 gadiem
man arī padomā Glābšanas plāns Kaulainā aiziet ciemos pie bērnija un viss F1 ir glābts

  +1 [+] [-]

, 2015-02-10 19:16, pirms 10 gadiem
Bernij ludzu vairak nekadu glabsanas planu!
Ar katru vina istenoto "planu" F1 tikai zaude!