Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" cenšas norobežoties no jauna spiegošanas skandāla

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" cenšas norobežoties no jauna spiegošanas skandāla
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Spiegošanā apsūdzētais "Mercedes" inženieris Bendžamins Hoils netiks pieņemts darbā "Ferrari" komandā, lai gan iepriekš izskanēja informācija, ka viņš centies iegūt slepenus datus, ko vēlāk gribējis nodot saviem nākamajiem darba devējiem.

"Mercedes" ir iesūdzējusi tiesā Hoilu par mēģinājumiem nokopēt slepenu informāciju pirms komandas atstāšanas. "Mercedes" uzsāktajā tiesvedībā pastāv versija, ka Hoils gribējis pamest darbu komandā šī gada izskaņā, bet 2016. gadā pievienoties "Ferrari" un nodot jauno darba devēju rīcībā "Mercedes" slepenos datus.

Tomēr šodien "Ferrari" paziņoja, ka Hoils pie viņiem nestrādās, cenšoties pilnībā norobežoties no iespējamā spiegošanas skandāla.

"Mums bija pārrunas, bet tās nenoveda līdz formāla kontrakta noslēgšanai," ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja "Ferrari" preses pārstāvis. "Pārredzamā nākotnē viņš pie mums nestrādās."

Tāpat "Ferrari" uzsver, ka Hoils nav nodevis Maranello bāzētajai rūpnīcai jebkādu "Mercedes" piederošu informāciju.

"Nav taisnība, ka viņš gatavojās mums pievienoties," saka "Ferrari" runasvīrs. "Tas, ko viņš darīja, attiecas tikai uz viņu pašu un kompāniju, kuras labā viņš tobrīd strādāja. Mēs ar to visu nekādā veidā neesam saistīti."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +2 [+] [-]

, 2015-12-10 09:37, pirms 9 gadiem
Ferrari ja godīgi ir nožēlojami nemāk viņi uzvarēt godīgā cīņā

  +2 [+] [-]

, 2015-12-10 10:18, pirms 9 gadiem
Ferrari nav izdevusies tikai viena lieta F1 - nolīgt Ņuiju, kurš ir pietiekami turīgs, lai Ferrari būtu par maz naudas viņa nolīgšanai, jo kā īsts brits ienīst Ferrari.
Pārējo Ferrari ir dabūjuši, pat naudu no eklstona dabū pirmie, un pēc tam atlikumu sadala proporcionāli visas komandas, tai skaitā Ferrari.