Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 piloti: "Tādos apstākļos braukt nebija iespējams"

F1 piloti: "Tādos apstākļos braukt nebija iespējams"
Trasē bija tik daudz ūdens, ka mehāniķi varēja atļauties paspēlēties ar kuģīšiem
Foto: Sutton Motorsport

Šorīt Japānā bija jānotiek trešajiem treniņbraucieniem un F1 kvalifikācijas braucieniem, taču spēcīgā lietus dēļ tie tika atcelti. Šobrīd zināms, ka F1 kvalifikācija notiks agrā svētdienas rītā – plkst. 4:00.

"Domāju, ka sacīkstes direktori rīkojās pareizi, kad ik pēc 20 minūtēm trasē laida drošības mašīnu, lai pārbaudītu trases stāvokli," iesāk Sebastiens Fetels. "Domāju, ka lēmums pārcelt kvalifikāciju uz svētdienas rītu bija pareizs. Jā, šādu lēmumu bija grūti pieņemt, taču tādos apstākļos mēs nespējām kontrolēt formulu. Daudzi cilvēki nesaprot, cik grūti lietainā laikā ir kontrolēt formulu. Viņi domā, ka, ja formulai ir lietus riepas, tad viss būs kārtībā. Taču tas viss nav tik vienkārši. Formulas ir ļoti zemas, tāpēc pie liela ūdens daudzuma sākas akvaplanēšana. Ja mēs turpinātu braukt, tad mēs būtu vienkārši pasažieri, jo mēs nespētu kontrolēt formulu. Redzēs, kāda kvalifikācija būs rīt, jo no rīta sinoptiķi sola lietu, taču neredzu iemeslu panikai. Daudziem pilotiem, izņemot dažus no 2004. gada, šī ir jauna un nepierasta situācija, tā kā redzēsim, kas no tā visa sanāks."

''Rīt būs vienkārši ātrāk jāpieceļas," iesāk Džensons Batons. "Rīt mums būs garāka diena, tā kā nekādas problēmas es te nesaskatu. Esmu jau šo izbaudījis 2004. gadā. Man patīk, ka kvalifikācija ir jāaizvada no rīta, jo tad tu esi žirgts. Protams, grūtāk būs mehāniķiem, jo viņi parasti formulu sacīkstēm gatavoja pa nakti. Pilotiem problēmu nebūs. Tieši otrādi – būs interesantāk. Protams, skatītāji ir vīlušies, jo viņi neredzēja mūs trasē, taču mēs neko tur nevarējām darīt – braukšana nebija iespējama."

"Kad izbraucu trasē, tad neiedrošinājos iedot pilnu gāzi," iesāk Luiss Hamiltons. "Pat pus gāzi neiedevu. Šie bija paši sliktākie nosacījumi, kādos man jebkad ir sanācis braukt. Trasē vietām tecēja upe. Labi, ka sacīkstes tiesneši nolēma atcelt kvalifikāciju."

"Grūti iedomāties, kā mēs efektīvi varētu tikt galā ar šo situāciju," saka "Mercedes" komandas vadītājs Ross Brauns. "Mums ir divu veidu riepas. Vienīgais, ko šoreiz varējām izmantot – lietus laikam paredzētas riepas. Taču, ņemot vērā riepu izmērus un to, ka formula sver apmēram 700 kilogramus, mūsu iespējas bija ierobežotas. Visi šodien redzēja, ka pat drošības mašīnai trasē bija problēmas. Nedomāju, ka FIA varētu pieņemt citu lēmumu. Trase rīt būs mitra, taču ar katru minūti tā kļūs sausāka. Rīt svarīgi būs doties trasē īstajā brīdī un ar pareizajām riepām."

"Ar mūsu formulām nebija iespējams doties trasē," iesāk pieredzējušais vācietis Mihaels Šūmahers. "Runāju ar drošības mašīnas pilotu un viņš man atzina, ka pat viņam bija grūti noturēties trasē. Tai SLS automašīnai ir fantastiska pretslīdēšanas sistēma, taču pat tā nepalīdzēja. Mums nebija iespējams pabraukt."

"Man ļoti žēl tos skatītājus, kuri atradās tribīnēs. Visi F1 fani gaidīja šīs brīvdienas un šodien viņi gandrīz neredzēja formulas trasē, jo lietus bija ļoti spēcīgs. Taču drošība – tā ir pati galvenā. Mēs nevaram braukt tādos apstākļos, tāpēc jāpagaida, kad tie uzlabosies," pēc kvalifikācijas pārcelšanas savu komentāru sniedza "Sauber" komandas pilots Kamui Kobajaši.

"Akvaplanēšana formulai ir tāda pati, kā jebkurai automašīnai, un tu kļūsti par pasažieri nevis pilotu," saka Niks Haidfelds. "Pie šāda ūdens daudzuma riepas nespēj pārvarēt ūdens spiedienu. Vēl kas svarīgi. Ja trases pirmajā sektorā kāda no 24 formulām sagriežas, tad sliktās redzamības dēļ nav iespējams izvairīties no sadursmes."

"No rīta treniņbraucienos nebija viegli, jo trasē bija daudz ūdens, kurš tecēja lielām straumēm," iesāk Timo Gloks. "Haime Algesuari un es bijām vienīgie, kam izdevās uzrādīt kaut kādu laiku, tā kā mums bija nedaudz vairāk laika trasē nekā citiem pilotiem. Rītdiena būs aizraujoša, tāpēc centīsimies no šādas situācijas izspiest maksimumu."

Izmantotie resursi:
autosport.com
motorsport.com

 +10 [+] [-]

, 2010-10-09 21:36, pirms 14 gadiem
Varēja Renault arī taisīt kuģus, vienīgi no Vodkas pudelēm!

  -3 [+] [-]

, 2010-10-09 21:59, pirms 14 gadiem
Vnk meistaribas trukst

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 22:04, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: Vnk meistaribas trukst

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 22:06, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: Vnk meistaribas trukst
Galvenais ir drošība + šādos apstākļos puse izlidotu grantī un sacīkstes viņiem būtu jāsāk no beigām.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-09 22:14, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: Vnk meistaribas trukst
seit vairs nav runa par meistaribu, bet gan par fizikas likumiem

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 22:15, pirms 14 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: Vnk meistaribas trukst
Moš neatceries bet pagājušogad kimi sepangā ēda saldējumu kamēr citi gaidīja iespējamo gonkas atsākšanos

  -1 [+] [-]

, 2010-10-09 22:28, pirms 14 gadiem
Mos komentejat rakstu ne mani?
KIMI vnk saprata,ka neatsaksies sacikste

     [+] [-]

, 2010-10-09 23:01, pirms 14 gadiem
Kas būs ja arī rīt tā turpinās līt? Gonka nebūs?

     [+] [-]

, 2010-10-09 23:12, pirms 14 gadiem
hi hi hi...manu Sandrinju atkal aprunaajam :-)

  +1 [+] [-]

, 2010-10-10 00:48, pirms 14 gadiem
Sandriņas komentārs aktuālāks, par pilotu teikto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-10-10 08:20, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Sandriņas komentārs aktuālāks, par pilotu teikto!
autoritate