Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''McLaren'' mehāniķis no Anglijas dodas uz Japānu labot Hamiltona formulas spārnu

''McLaren'' mehāniķis no Anglijas dodas uz Japānu labot Hamiltona formulas spārnu
Foto: www.wri2.net

Lai salabotu Luisa Hamiltona formulas spārnu, ''McLaren'' bija spiesti no Lielbritānijas izsaukt vienu mehāniķi, kurš nekavējoties devies uz Japānu. Interesanti, ka nepieciešamās detaļas tiks transportētas rokas bagāžā.

Jau ziņojām, ka pirmajos treniņos avāriju piedzīvoja Luiss Hamiltons, kurš viltīgajā Degner līkumā izlidoja no trases un ieskrēja trases sienā. Otro treniņu izskaņā Hamiltons atgriezās trasē, taču viņš uzrādīja tikai 13. ātrāko laiku. Kā vēlāk izrādījās, tad britu pilots pirmo treniņu avārijā sasita jauno spārnu, bet otrais jaunais spārns ir uzstādīts Džensona Batona formulai. Līdz ar to Hamiltons otrajos treniņos devās ar jaunā spārna vecajām detaļām, taču tas nedeva vēlamo rezultātu.

Apzinoties lietas būtību, ''McLaren'' komandas vadītājs Martins Vitmāršs nekavējoties deva rīkojumu vienam no komandas mehāniķiem, kurš tobrīd atradās rūpnīcas bāzē Anglijā, doties uz Japānu, lai atvestu nepieciešamās detaļas. Interesanti, ka visas šis nepieciešamās detaļas tiks transportētas mehāniķa rokas bagāžā. ''Mēs varam šo spārnu salabot tikai ar jaunajām detaļām,'' atzina komandas vadītājs.

Tiek ziņots, ka mehāniķim Suzukas trasē ir jāierodas tuvāko 21 stundu laikā, lai tādējādi varētu salabot minēto spārnu jau pirms kvalifikācijas. Tāpat tiek ziņots, ka gara šī nakts būs pārējiem komandas mehāniķiem, kuriem esot gana daudz darba, lai savestu kārtībā Hamiltona formulu.

Izmantotie resursi:
News - Motorsport.com

  +7 [+] [-]

, 2010-10-08 12:14, pirms 14 gadiem
nu Mclaren komanda ir vismaz viena pozitiva iezime, sie atskiriba no red bull nenem nost savam otrajam pilotam jauno antisparnu lai to uzliktu komandam pirmajam numuram
bet vienu laikam man nesaprast, kapec tadi milzi ka Red Bull un Mclaren nevar uztaisit divu antisparnu vieta cetrus? tik lielam kompanijam itka nebutu nekas arkartejs ne izmaksu ne darba roku zina uztaisit katram pilotam pa diviem antisparniem

  +4 [+] [-]

, 2010-10-08 12:47, pirms 14 gadiem
Jaunu priekšējo šķipeli uztaisīt nav tik vienkārši. Tas ir jauns produkts (bez maz vai demo versija, un ja noder, ikai tad laiž ražošanā. Un ja raidījumā par mclaren rūpnīcu bija taisnība, tad vienu šķipeli pilnā komplektācijā taisa pieci purni trīs dienas. Tāpēc jau lielajām komandām ir ap 800 - 1000 darbinieki, jo visas airodinamiskās detaļas prasa daudz laika un darba.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 12:53, pirms 14 gadiem
Un katrai trasei tiek pa jaunam (vai modificētam) priekšējam spārnam, nereti arī tiek izveidoti vairāki varianti, ko testē un mēģina. Tā ka tas nav īsti tas pats, kas no plastilīna sūdu izveidot.

     [+] [-]

, 2010-10-08 17:51, pirms 14 gadiem
tapēc viņa cena ap 20000$. Bet tas bija kādu laiku atpakaļ.