Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" vadītājs: "Sarunas ar Sainsu bija kā randiņu periods"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" vadītājs: "Sarunas ar Sainsu bija kā randiņu periods"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Procesu, kura laikā Džeimsam Voulsam izdevies pārliecināt Karlosu Sainsu pievienoties "Williams", komandas vadītājs tēlaini aprakstījis kā "randiņu laiku".

Pēc Beļģijas GP sacensībām tika paziņots, ka Sainss parakstījis līgumu ar "Williams" uz vairākām sezonām, un tās sastāvā startēs jau nākamgad. Kā iespējamie nākotnes varianti spāņu F1 pilota sakarā tika minētas arī "Mercedes" un "Alpine" komandas.

"Williams" vadītājs Voulss atklāj, ka pārrunas ar visaugstāk vērtējamo šī brīža F1 brīvo aģentu sākušās sen, attīstoties lēni un pakāpeniski.

"Es to aprakstītu kā randiņu periodu," tēlaini saka Voulss. "Sākumā kopā padzērām kafiju, jauki pasēdējām. Tad viegla sarakste, kā to parasti dara, pēc tam nedaudz flirta, kā tas parasti ir. Pēc tam, kad Luiss Hamiltons paziņoja par pievienošanos "Ferrari", sarunas kļuva daudz nopietnākas un katru nākamo mēnesi notika arvien intensīvāk."

Viņš turpina: "Man pat nebija svarīgi, pievienosies viņš mums vai nē. Bet bija šīs iespējas runāt pa vakariem. Viena no tādām bija Austrijā. Gribēju saprast, par ko viņš pastāv, kas viņš ir, kurā karjeras posmā viņš ir, kur viņš grib būt, un tās ir vairāku stundu labas sarunas. Šīs sarunas turpinājās arī Beļģijā. Mēs abi esam ļoti līdzīgi. Protams, viņš ir pilots, un es esmu komandas vadītājs, bet mans uzskats ir, ka visa pamatā ir veikums, un tā ir mūsu abu valoda, kas abiem izrādījās kopīga."

Sainsu pārliecināja "Williams" nākotnes ambīcijas. Kopš stāšanās amatā, Voulss ir noalgojis aptuveni 30 inženierus no tādām komandām kā "Red Bull", "Ferrari", "Mercedes" un "Alpine". Kad viņš kļuva par vadītāju, komandā strādāja ap 700 darbiniekiem, bet šobrīd to skaits izaudzis pāri 1000. Šobrīd komanda iegulda šasiju un citu detaļu ražošanas tehnoloģijās, kā arī uzlabo savu aerodinamikas tuneli, lai 2026. gadā kļūtu šajā ziņā pilnībā neatkarīga. Tāpat tiek mainīta komandas iekšējā darba kultūra un citi novecojuši aspekti. Sainss to saskatījis kā pozitīvu zīmi tam, cik nopietni komanda attiecas pret lietām, lai sasniegtu savus mērķus.

Voulss apstiprina, ka pēc vasaras brīvdienām "Williams" ieplānojusi divreiz apgādāt Aleksa Albona un Logana Sardženta sacīkšu auto ar lieliem uzlabojumiem, cerībā pakāpties augstāk par šobrīd ieņemto priekšpēdējo vietu Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv