Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atbalsta sprinta sacīkstes ieviešanu, Rosbergs un Fetels noskaņoti skeptiski

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atbalsta sprinta sacīkstes ieviešanu, Rosbergs un Fetels noskaņoti skeptiski
Hamiltons un Rosbergs
Foto: LaPresse/Scanpix

Luiss Hamiltons ir viens no tiem pilotiem, kurš atzinīgi izteicies par grandiozajām Formulā 1 gaidāmajām pārmaiņām, kamēr Sebastians Fetels un Niko Rosbergs ir daudz skeptiskāk noskaņoti.

F1 Stratēģijas grupa nesen nāca klajā ar dažādiem neparastiem ierosinājumiem, daži no kuriem acīm redzot tiks ieviesti 2017. gadā. Viena no idejām ir sestdienā rīkot sprinta sacīksti, kurā tiktu noteikta starta kārtība svētdien notiekošajai "Grand Prix" izcīņai.

"Es būtu ļoti, ļoti priecīgs, ja pārmaiņas notiktu," saka F1 čempionāta līderis Luiss Hamiltons no "Mercedes" komandas. "Nekas nemainās jau deviņus gadus un 300 nedēļas nogales bijušas ar vienādu ceturtdienu, piektdienu, sestdienu un svētdienu. Man patiktu, ja viņi kaut ko mainītu. Tas būtu forši, ja nedēļas nogales kļūtu aizraujošākas. Ja man kāds pateiktu, ka nākamos septiņus gadus nekas nemainīsies, neesmu drošs, ka es spētu to izturēt."

Tikmēr "Ferrari" pilots Sebastians Fetels nav drošs par sprinta sacīkstes nepieciešamību. Viņaprāt, tādā veidā tiktu novērsta uzmanība no galvenās sacīkstes.

"Es mīlu autosacīkstes, bet dažreiz esmu ar ļoti tradicionālu uztveri," saka vācietis. "Manuprāt, "Grand Prix" ir jāpaliek "Grand Prix". Zinu, ka runa iet tikai par kvalifikācijas sacīksti, taču manuprāt tas mazliet novērstu uzmanību no svētdienas sacīkstes. Domāju, ka mums ir citas problēmas, kas būtu jāatrisina vispirms. Varbūt ir jāpadomā par īstām problēmām, tādām kā ķiveru dizains!"

Arī Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs ir piesardzīgs, jo nevēlas, lai tiktu lauztas tradīcijas, ieviešot divas sacīkstes vienā nedēļas nogalē.

"DTM čempionāts nesen to izdarīja un viņu gadījumā risinājums bija veiksmīgs," secina F1 vicelīderis Rosbergs. "Faniem tas iedod vairāk, tāpēc tas būtu jāpapēta. Vienīgais, kas ir nepatīkams, ka tas neatbilst Formula 1 tradīcijām. Tas mani visvairāk satrauc. Tas būtu līdzīgi, it kā pēkšņi ieviest septiņus "Grand Slam" turnīrus, lai gan jau 50 gadus tādi bijuši tikai četri. Tāpēc ir jābūt piesardzīgiem."

Tikmēr Džensons Batons atteicies komentēt iespējamo sprinta sacīkstes ieviešanu, jo ir došs, ka šī iecere jebkurā gadījumā netiks īstenota.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-07-09 17:23, pirms 9 gadiem
nevajag nekādas sprinta sacīsktes bet vajag visu datorizēto no Formulām ārā

  -1 [+] [-]

, 2015-07-09 17:39, pirms 9 gadiem
Arii tur Hamis izpogaatu abus.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-09 17:39, pirms 9 gadiem
Tad nu gan Fetelam problēma - ķiveru dizains

     [+] [-]

, 2015-07-09 17:40, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Arii tur Hamis izpogaatu abus.
Tur Hamis nemaz nebrauktu
Sprinta sacīkstēs brauktu komandu rezerves piloti

     [+] [-]

, 2015-07-10 11:01, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: nevajag nekādas sprinta sacīsktes bet vajag visu datorizēto no Formulām ārā
Tā nevar, F1 vienmēr jāiet tehnoloģijās pa priekšu visiem.