Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens pēc avārijas startēs no boksiem, sods arī Sainsam

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens pēc avārijas startēs no boksiem, sods arī Sainsam
Kevina Magnusena avārijas brīdis. Foto: Motorsport.com

Pēc kvalifikācijā piedzīvotās avārijas Kevins Magnusens šodien Kanādas F1 posmā būs spiests startēt no boksu celiņa, savukārt trīs starta vietu sodu saņēmis Karloss Sainss, kurš arī kvalificējās pirmajā desmitniekā.

Kā ziņots iepriekš, "Haas" komandu pārstāvošais Magnusens pamatīgu avāriju piedzīvoja otrās kvalifikācijas kārtas izskaņā, saslīdot Monreālas trases pēdējā līkumā un pamatīgi ietriecoties sienā. Lai gan viņš bija nodrošinājis desmito starta vietu, mašīna bija pamatīgi bojāta un tai nācies veikt ievērojamus remontdarbus.

"Mums nepieciešams mainīt arī ātrumkārbu," atklāj "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners. "Nav jēgas mēģināt startēt no beigām ar C5 riepām. Startēsim no boksu celiņa. Labākais, ko varējām darīt, bija nomainīt šasiju. Tas bija ātrākais un drošākais veids, kā rīkoties."

Pats Magnusens avāriju izskaidro šādi: "Es aizķēru sienu, bet tas pat nebija nemaz tik stipri, tomēr biju trāpījis pa to ar disku, kas salūza, sabojājot riepu, līdz ar to aizslīdēju uz trases otru pusi. Nebiju gaidījis, ka šādi saslīdēšu, bet tā kā mašīnas ritenis salūza, tā sagriezās uz otru pusi. Nepaveicās, jo domāju, ka esmu tikai aizķēris sienu un nekas traks nebūs."

Devīto vietu kvalifikācijā guva Karloss Sainss, taču "McLaren" pilots saņēmis trīs starta vietu sodu par "Toro Rosso" braucēja Aleksandra Albona bloķēšanu. Tas notika pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Kā vēstīts, kvalifikācijā Kanādā uzvarēja "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, pārspējot Lūisu Hamiltonu no "Mercedes".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...