Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmos F1 testus plāno izlaist vairākas komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmos F1 testus plāno izlaist vairākas komandas
"Lotus" komanda nepiedalīsies pirmajos testos
Foto: Scanpix/AFP

Vairākas Formula 1 komandas gatavojas izlaist pirmos testus, kas janvāra beigās startēs Spānijā, apgalvo "Lotus" vadītājs Eriks Buljē.

"Lotus" par plānu nepiedalīties pirmajos testos paziņoja šonedēļ, izraisot jaunas baumas par komandas finansiālajām problēmām. "McLaren" jauno auto prezentēs internetā īsi pirms testiem, savukārt "Mercedes" un "Caterham" vienības apstiprinājušas, ka jauno mašīnu pirmo reizi izrādīs Heresā. Tas nozīmē, ka šīs trīs komandas pirmajos testos piedalīsies pavisam noteikti.

Saistībā ar būtiskajām izmaiņām tehniskajos noteikumos, kas paildzina darbu pie jauno F1 modeļu izstrādes, vairākas komandas, viena no kurām bija "Lotus", lūdza pārcelt pirmo testu norisi uz vēlāku laiku, tomēr saņēma atteikumu. "Lotus" vadītājs intervijā BBC stāsta, ka arī citām vienībām ir problēmas ar laiku.

"Jūs redzēsiet - mēs nebūsim vienīgā komanda, kas nedosies uz testiem Heresā," stāsta Buljē. "Es to zinu un tas ir fakts. Jau pirms mēneša teicām, ka būs grūti un to zināja arī citas komandas. Tāpēc nācās pieņemt šādu lēmumu."

Viņš turpina: "Tā ir patiesība, ka mūsu mašīna nebūs gatava laicīgi, tomēr tā tiks pabeigta īsi pēc tam. Savā ziņā tas nav slikti, jo mums būs laiks pavērot, ko dara citi, kamēr citiem nebūs iespējas saprast, ko daram mēs. Atcerieties, ka šogad ir notikušas lielas izmaiņas noteikumos, tāpēc visi skatīsies, ko ir paveikuši konkurenti."

Buljē noliedz, ka pirmo testu izlaišana lielākajā mērā saistīta ar finansiālajām problēmām.

"Šajā jomā viss ir kārtībā," viņš apgalvo. "Komanda šogad būs uz starta un piedalīsies F1 sacīkstēs vēl ilgu laiku."

Interesanti, ka "Lotus" kā vienīgā no komandām vēl oficiāli nav apstiprinājusi jauno motoru piegādātāju, lai gan ir gandrīz pilnīgi skaidrs, ka arī turpmāk dzinēji tiks pirkti no "Renault". Šobrīd būtu krietni par vēlu izvēlēties citu motoru piegādātāju, jo F1 šasijas tiek veidotas tā, lai atbilstu katra konkrētā motora prasībām, līdz ar to sadarbības partneri ir jāzina laikus. Drīzāk šī aizkavēšanās varētu būt saistīta ar finansiālo vai juridisko pusi.

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...

     [+] [-]

, 2014-01-09 12:31, pirms 11 gadiem
Tiki traki jau nav ar tiem motoriem, Brawn (Honda bijusi komanda) tiesi pirms testiem ielika Mercedes motoru nekadu problemu, Sauber tiesi tapat pedeja mirkli pargaja no BMW uz Ferrari, bija sadas tadas problemas ar dzesanu.

Si Lotus naudesana sak krist uz nerviem, nedomaju ka Sauber iet labak par viniem, bet sie ta neciksts mekle ka tikt pie naudas un sadi neatbaida potencialos sponsorus.

     [+] [-]

, 2014-01-09 12:49, pirms 11 gadiem
Ferrari, RB, Mercedes, McLaren, Caterham toč piedalīsies Heresā

Arī FI, TR un Williams visticamākais, ka piedalīsies testos (vismaz nav nekāda gaušanās dzirdēta)

Lielie nezināmie ir Marussia un Sauber

Lotus nepiedalās

     [+] [-]

, 2014-01-09 14:05, pirms 11 gadiem
Marussia varetu vel neiziet, jo Sutils no Sauber izteica prieku ka sogad vairak testu vares labak sagatavoties, tas liecina ka komanda bus gatava.

     [+] [-]

, 2014-01-09 14:35, pirms 11 gadiem
Interesanti, kas piedalīsies testos ar Caterham formulu.

Kandidāti ir visai daudz
Piks un van der Garde, kā arī Kovalainens, Rossi, arī Ēriksons, Frins. Varbūt Petrovs.

Komandai tas nāktu par labu, ja vismaz vienu pilotu oficiāli apstiprinātu līdz testiem

     [+] [-]

, 2014-01-09 14:43, pirms 11 gadiem
Caterham varetu dot iespeju pat visiem un tad izvertes, pec atruma - naudas maka. Kobajasi ari pec baumam ir pieskaitams, esot biji uz komandas kantori.

     [+] [-]

, 2014-01-09 16:54, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Caterham varetu dot iespeju pat visiem un tad izvertes, pec atruma - naudas maka. Kobajasi ari pec baumam ir pieskaitams, esot biji uz komandas kantori.
Nu jā, par Kamui aizmirsu

Nu it kā nav slikti, ka katram dotu iespēju, bet tomēr vienu oficiālo pilotu pirms testiem derētu.

     [+] [-]

, 2014-01-09 18:17, pirms 11 gadiem
Savā ziņā tas nav slikti, jo mums būs laiks pavērot, ko dara citi, kamēr citiem nebūs iespējas saprast, ko daram mēs.

Nu vēl labāku atmasku jau nevar izdomāt