Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons: "Šūmahera atgriešanās bija kļūda"

Jānis Pārums

Eklstons: "Šūmahera atgriešanās bija kļūda"
Bernijs Eklstons un Mihaels Šūmahers
Foto: LaPresse/Scanpix

F1 vadītājs Bernijs Eklstons atzinis, ka pēc karjeras beigām 2006.gadā septiņkārtējam čempionam, vācietim Mihaelam Šūmaheram nevajadzēja atgriezties Pirmajā Formulā – atgriešanās bijusi kļūda.

Šūmahers līdz 2006.gadam izcīnīja septiņus pasaules čempiona titulus, bet kopš atgriešanās 2010.gadā triju sezonu laikā spējis kāpt uz goda pjedestāla tikai vienu reizi.

"Jauni cilvēki, kas sākuši fanot par F1 nesen atcerēsies Mihaelu, kāds viņš bija pēdējās sezonās nevis savas pirmās karjeras laikā," atzina Eklstons. "Viņi neredz to varoni, kāds Mihaels bija. Taču cilvēks mēdz kļūdīties... Viņa atgriešanās bija kļūda."

"Labāk viņš būtu aizgājis kā septiņkārtējais pasaules čempions [pirms sešiem gadiem] nevis beigu karjeru tagad," piebilda F1 boss.

Neskatoties uz saviem izteikumiem, Eklstons norādīja, ka Šūmahera aiziešana vienalga ir zaudējums sportam: "Viņš izbaudīja braukšanu un palīdzēja darīt daudz labu lietu Pirmajai Formulai. Mums pietrūks Mihaela. Lai arī viņš neuzvarēja sacīkstēs, viņš bija šeit, turklāt bija ļoti populārs."

19 sezonu laikā Šūmahers izcīnīja septiņus pasaules čempiona titulus, uzvarēja 91 sacīkstē un 155 reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs: Ahmeds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-12-08 10:46, pirms 12 gadiem
Viena no retajām reizēm, kad Eklstons ko prātīgu pasaka...

 +14 [+] [-]

, 2012-12-08 10:49, pirms 12 gadiem
Ahmeds rakstīja: shumahers mak vinne ttikai ar atrakako mashinu ,un tad vel bija komandas biedram japiestaj lai palaistu shumi garam ,savadak shumis nu nekads !
Neesmu dzirdējis, ka kāds ar sūdīgāko mašīnu būtu čempi vinnējis.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-12-08 10:51, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Viena no retajām reizēm, kad Eklstons ko prātīgu pasaka...
Tik vecajam marasmatiķim vajadzēja to teikt p''ec atgriešanās vai vismaz pēc 1. sezonas... tagad ar tādām ģeniālām frāzēm un izteikumiem katrs varētu izcelties...
Tagad, jau to visi saka, tik vecajam ir cits svars teiktajam, visi uzreic citē un pārpublicē...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-08 11:15, pirms 12 gadiem
Lai arī neesmu Šumahera fans, tomēr šoreiz Eklstons pieturēja muti, ka šamai brauca. Lai arī kā Šumim gāja, uz viņa rēkina Eklstons atkal uzvārījās.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-08 11:17, pirms 12 gadiem
Man gan liekas, ka tas bija ļoti svētīgi visam pasākumam, protams, ne tik labi Šumim kurš gan, jāteic, nobrauca visai labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-08 14:02, pirms 12 gadiem
Jā, bieži vien Šūmim komanda un komandas biedrs stipri palīdzēja! Bet... kāpēc tieši viņam? Kāpēc tieši Šūmahers bija komandas līderis nevis Herberts, Baričello vai Massa? Tāpēc, ka visi redzēja, ka viņš ir labāks un spējīgs dominēt, ja viņam palīdz!

     [+] [-]

, 2012-12-08 14:29, pirms 12 gadiem
Vecais krancis varēja labāk paklusēt!!! Kā tāda sportista atgriešanās var būt kļūda... Ok rezultāti nebija spoži, bet, ja grib braukt un var, tad lai brauc!
F1 tas nāca tikai un vienīgi par labu!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-08 14:54, pirms 12 gadiem
Pēc kara jau visi gudri. Man gan patika pavērot vecmeistaru darbībā un ticu, ka citiem arī tas sagādāja prieku. Formula vairs nav tāda, kāda tā bija 10 un vairāk gadus atpakaļ.

Trešā vieta Singapūrā un pole position monako (bija gan 5 starta vietu sods, bet tā pat ātrākais) - nav kļūda! Formula negāja tik labi kā gribētos, paskatieties uz Rosbergu.

  -2 [+] [-]

, 2012-12-08 17:18, pirms 12 gadiem
Ahmeds rakstīja: shumahers mak vinne ttikai ar atrakako mashinu ,un tad vel bija komandas biedram japiestaj lai palaistu shumi garam ,savadak shumis nu nekads !
Par tevi Eklstons arī runā...

     [+] [-]

, 2012-12-08 17:42, pirms 12 gadiem
To vai tā bija kļūda vai nē var pateikt tikai pats Šūmahers. Jā no visu šito tēlu veidotāju un attiecīgi uz to piķa smēlēju skatupunkta viennozīmīgi tā bija kļūda, taču Šūmahers pirmām kārtām ir tikai cilvēks. Kas viņam bija jākļūst par savas spožās karjeras ķīlnieku un tās dēļ jāliedz sev to, ko patiešām vēlējās - atgriezties? Manās acīs kā cilvēks viņš tikai cēlās, ka neuztraucoties par kkādu tur reputāciju, tēlu utt. vienkārši ņēma un darīja to, ko sirds kāro un pēc pirmajām neveiksmēm, nemēģināja nolīst "krūmos", lai sargātu savu reputāciju, nevairījās braukt arī pa peletona apakšgalu un jā - parādīja, ka arī viņš ir tikai cilvēks nevis kkāds robots, arī viņš noveco tāpat kā mēs visi, arī viņš tāpat kā pārējie ar "grabažu" nevar izcīnīt čempiontitulus, arī viņš mēdz pieļaut kļūdas utt., bet tas nekādā mērā manās acīs nemazina viņa sasniegumu vērtību, jo principā vienmēr esmu apzinājies, ka pilots ir tikai viens no atslēgas elementiem šajā sporta veidā un bez pārējiem elementiem augstākā līmenī, virsotnes izpaliek...nekad neesmu pavilcies uz mediju, PR darboņu utt. veidoto kultu - iedodiet Šūmaheram "Minardi" un arī ar to viņš visus izpogās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-09 22:17, pirms 12 gadiem
Šumi tam nevajadzētu uztraukt!
3 gadus pavadīja darot to, kas patīk...
Rezultātu nebija, tomēr emocijas sev un senajiem faniem gan!
Bija iemesls sekot netikai čempiona titulam, bet ar vidusdaļai!
Tikpat labi Eklstona palikšana ir kļūda(pat lielāka)
un vislielākā lieta ko ienīstu Sennas salīdzināšana ar Sarkano Baronu!
Īpaši jo 85% cilvēku kas to dara pat Sennu nepiedzīvoja!
Pelē ar Messi arī nesalīdzina! Beesat ideoti!

     [+] [-]

, 2012-12-09 22:22, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Viena no retajām reizēm, kad Eklstons ko prātīgu pasaka...
Kad naudu ieguva uz Šumahera rēķina tad tēlo gudru,
kad Šumis atgriezās klusēja!
Neko gudru nepateica!