Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons - labākais sacīkšu pilots

Hamiltons - labākais sacīkšu pilots
Luiss Hamiltons ar nopelnīto balvu
Foto: AP

Šī gada F-1 pasaules čempions Luiss Hamiltons no ''McLaren'' komandas "Autosport Awards" balvu pasniegšanas ceremonijā ir atzīts par šī gada labāko starptautisko sacīkšu pilotu. Balva "Gada Debitants" tika bijušajam "Toro-Rosso" komandas braucējam Sebastienam Fetelam.

Lai arī pagājušajā gadā Hamiltons neuzvarēja F-1 čempionāta kopvērtējumā, viņa īpašumā nonāca trīs balvas - "Gada Debitants", "Britu labākais pilots" un "Labākais starptautiskais sacīkšu pilots". Šogad brits tikai pēdējā F-1 posmā nodrošināja savu pirmo čempiontitulu, tādejādi kļūstot par jaunāko F-1 pasaules čempionu.

''Tas ir kaut kas neticams,'' saka Hamiltons. ''Saņemt balvu, jebkādu balvu, vienmēr ir liels gods, tāpēc, turot šo balvu, man viņa liek atgādināt par visu to laiku, ko esmu pavadījis autosportā. Viss šis laika posms man liek atskatīties uz visiem tiem cilvēkiem, kuri man palīdzēja – un tas mani padara lepnu.''

"Gada Debitants" balvu izcīnīja bijušais "Toro-Rosso" komandas braucējs Sebastiens Fetels. Jāatzīmē, ka "McLaren" komanda tika pie vēl vienas balvas, jo nominācijā "Labākā sacīkšu mašīna" uzvarēja "McLaren" formulas modelis "MP4-23".

Izmantotie resursi:
bbc.com
autosport.com

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs: FK22
Slēpts komentārs: Kazjuks
Slēpts komentārs: Ivars77

  +4 [+] [-]

, 2008-12-08 09:20, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Domāju,ka ASV n-to auto seriālu braucējiem šai sakarā būtu daudz ko teikt! Un Loebam arī droši vien būtu savs viedoklis par šo tēmu,ja vien rallijs ir iekļauts šai kategorijā par ko Moris saņem šo balvu!
Lēbam ir savādāks tituls..drīz arī par to sarakstīšu

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 09:36, pirms 16 gadiem
Apsveicu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 09:47, pirms 16 gadiem
Super,pelniti

  +1 [+] [-]

, 2008-12-08 09:54, pirms 16 gadiem
es biki nepiekritu par masinu jo it kaa man liekas kam tad ir konstruktora kaus?vaitad ne komandai?un to izcina 2 masinas kas kopaa savakj vairak punktu!tad jau vajadzetu but Ferrari!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-08 10:12, pirms 16 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Lēbam ir savādāks tituls..drīz arī par to sarakstīšu
Gati,kas nosaka šos titulus?Vai kāds balsojums,vai experti no FIA??
Vetelu grūti nosaukt par debitantu, jo viņš savu debiju piedzīvoja F1 ASV "Grand Prix" izcīņā 2007. gada jūnijā,kad aizvietoja savainoto R.Kubicu.
Ja godīgi,tad man arī nav īsti skaidrs,kā formula,kas ir ieguvusi šosezon mazāk (6-8) uzvaru nekā Ferārī ir labāka !
Šeit ir ļoti interesanta statistika,ja kādam interesē,tad var iepazīties:
autosports.delfi.lv: F1: 2008. gada sezona - skaitļi un rekordi
Slēpts komentārs: pūce

  +8 [+] [-]

, 2008-12-08 10:31, pirms 16 gadiem
Pat tagad neviens šeit Hamiltonam nevar likt mieru! Patīk viņš vai nē, bet viņš ir lielisks pilots ar milzu talantu un potenciālu! Neviens savās pirmajās divās sezonās nekad pat Tuvu titulam nav cīnijies, kur nu vēl to izcīnījis! Būtu jāpriecājās, ka ir tāds pilots, kas kopā ar Massu, Raikonenu un cerams nākamgad vēl Alonso padara šo sporta veidu tik intersantu! Vai gribat atkal kko līdzīgu Šūma ērai? Tad bija interesanti? Protams Šūmis ir milzīks pilots un jābūt pagodinātam, ka dzīvojām un skatījāmies f1, kad viņš brauca, bet tas nonāvēja f1 gandrīz!
Laikam jāizdara viens secinājums, ka Latvijā tomēr ir pilns rasistu, jo savādāk nevaru izskaidrot tādu naidu pret tieši vienu konkrētu pilotu!

     [+] [-]

, 2008-12-08 10:45, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Gati,kas nosaka šos titulus?Vai kāds balsojums,vai experti no FIA??
Aizmirsu pieminēt to tekstā, bet balvu pasniedz
"Autosport Awards" balvu pasniegšanas ceremonijā
Tagad labots

  -1 [+] [-]

, 2008-12-08 10:45, pirms 16 gadiem
Kluba Harley Davidson Baltija Prezidenta intervija. Ekskluzīvs
avtoban.lv: Avtoban - Интервью

  -2 [+] [-]

, 2008-12-08 11:03, pirms 16 gadiem
stuuulbiiiii...nebuutu shaize peedeejos metros,tad Massa buut labaakais??

  -2 [+] [-]

, 2008-12-08 11:08, pirms 16 gadiem
Jamesons rakstīja: Pat tagad neviens šeit Hamiltonam nevar likt mieru! Patīk viņš vai nē, bet viņš ir lielisks pilots ar milzu talantu un potenciālu! Neviens savās pirmajās divās sezonās nekad pat Tuvu titulam nav cīnijies, kur nu vēl to izcīnījis! Būtu jāpriecājās, ka ir tāds pilots, kas kopā ar Massu, Raikonenu un cerams nākamgad vēl Alonso padara šo sporta veidu tik intersantu! Vai gribat atkal kko līdzīgu Šūma ērai? Tad bija interesanti? Protams Šūmis ir milzīks pilots un jābūt pagodinātam, ka dzīvojām un skatījāmies f1, kad viņš brauca, bet tas nonāvēja f1 gandrīz!
Laikam jāizdara viens secinājums, ka Latvijā tomēr ir pilns rasistu, jo savādāk nevaru izskaidrot tādu naidu pret tieši vienu konkrētu pilotu!
neiet runa par rasismu, bet par to, kādā veidā viņš ir ticis virsotnē. Ja no 13 gadu vecuma viņu stutē maklarens, tad tas nav tas par ko jūsmot. Būtu gadu pabraucis kaut torro rosso, tad būtu cita cieņa.
otrkārt lielāks talants noteikti ir Fetels.
treškārt- ar ko mūsu Slegelmihs ir sūdīgāks par hamiltonu? A?

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 11:11, pirms 16 gadiem
Jamesons rakstīja: Laikam jāizdara viens secinājums, ka Latvijā tomēr ir pilns rasistu, jo savādāk nevaru izskaidrot tādu naidu pret tieši vienu konkrētu pilotu!
Aga, pie tam lielākā daļa ir tādi neapzinātie rasisti - nepatīk viņiem Hamis, bet kāpēc nepatīk, nekad nav īsti aizdomājušies. Tāpat ar viesspēlētājiem basketbolā - viņus noliek ar pamatojumu, ka labāk lai spēlē letiņi, bet patiesais iemesls jau ir viņu ādaskrāsa.

     [+] [-]

, 2008-12-08 11:34, pirms 16 gadiem
Nefanoju ne par Masu, ne Hamiltonu. Bet tagad šitā čempiona bīdīšana visur, kur vien var iebīdīt, un visādu apbalvojumu piešķiršana patiesībā ir smieklīga. Ka tik Latvija arī trīszvaigžņu ordeni vēl nepiešķir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 11:54, pirms 16 gadiem
Army rakstīja: domaaju ka tomeer ir tas Hamiltons talants jo kapeec tad piemeeram shogad tas pats Heiki Kovalainens ar taadu pashu mashiinu kaa Hamim tomeer nespeeja uzraadiit taadus rezultaatus ka Luiss. Bet Slegu saliidzinaat ar Hami - nu galiigi garaam. Bet Vetels jaa, tas buus labais naakotnee
varbūt kovalainens nekam neder? Esmu šogad n-tās reizes rakstījis ka makiem nav paveicies ar braucēju pāri: tik sūdīgu 2. nummuru kaut kā neatceros. Vismaz no sennas un prosta laikiem nē.

  -1 [+] [-]

, 2008-12-08 12:00, pirms 16 gadiem
taču kimi pārgāja no mersedēsa uz ferari un arī guva čempi

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 12:00, pirms 16 gadiem
Protams, ka McLaren daudz palīdzēja, bet neesi padomājis kādēļ McLaren jau no 13 gadu vecuma sponsorēja viņu? Vai viņi tā dara ar visiem pilotiem???
Un patiešām Kovalainens nespēja tā braukt, un pirmajā sezonā viņš nebrauca sliktāk arī par Alonso! Protams, var atkal teikt, ka Alonso McLarens lobēja, vai kā tamlīdzīgi, bet tik un tā. Vai tad Pasaules čempionam nevajadzētu braukt 2 reiz labāk, nekā debitantam?

  +3 [+] [-]

, 2008-12-08 12:00, pirms 16 gadiem
Vienīgi ažiotāža, kas sacelta ap Hamiltonu, pelna viņam visas šīs balvas, ne tik ļoti reālais sniegums trasē. Protams, tā ir sensācija - Lielbritānijas komandas britu pilots, turklāt tumšādains, kļuvis par jaunāko F-1 čempionu

  +3 [+] [-]

, 2008-12-08 12:06, pirms 16 gadiem
Jamesons rakstīja: Pat tagad neviens šeit Hamiltonam nevar likt mieru! Patīk viņš vai nē, bet viņš ir lielisks pilots ar milzu talantu un potenciālu! Neviens savās pirmajās divās sezonās nekad pat Tuvu titulam nav cīnijies, kur nu vēl to izcīnījis!
Maldies,jo Žaks Vilenēvs arī brauca pēc tieši tāda paša scenārija kā Moris! Pirmā sezona ideāla,bet bez titula!Otrājā smagā cīņa izcīnīts tituls pret pašu Šumaheru!!
Vilenēva karjēru sabojāja tas,ka viņš lielas naudas vai kāda cita iemesla dēļ pārgāja uz BAR vienību,bet ja būtu turpinājis braukt Wiljams,tad viņš arī būtu top braucējs!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-08 12:14, pirms 16 gadiem
Nu bet Luiss neparies!

  +6 [+] [-]

, 2008-12-08 12:20, pirms 16 gadiem
gattiss rakstīja: Nu bet Luiss neparies!
Lūdz Dievu,lai nākošgad vispār notiek F1 čempis,jo pagaidām par šo tēmu ziņas ir tikai sliktas!

     [+] [-]

, 2008-12-08 12:28, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Maldies,jo Žaks Vilenēvs arī brauca pēc tieši tāda paša scenārija kā Moris! Pirmā sezona ideāla,bet bez titula!Otrājā smagā cīņa izcīnīts tituls pret pašu Šumaheru!!
Vilenēva karjēru sabojāja tas,ka viņš lielas naudas vai kāda cita iemesla dēļ pārgāja uz BAR vienību,bet ja būtu turpinājis braukt Wiljams,tad viņš arī būtu top braucējs!
Pret pašu Šūmaheru? Hmm, manuprāt, nekorekts salīdzinājums. Negribu attaisnot '97.gada pēdējās sacīkstes notikumus (taču šajā posmā Mihaels atklāja vienu īpašību, kurai jāpiemīt īstam racer - cīnīties līdz galam, ok, kā beigās iznāca, visi zina), bet ar kādu formulu brauca Šūmahers, t.i., salīdzinājumā ar Williams? Nez kāpēc tad arī Hils varēja cīnīties ar Šūmi? Turklāt diez vai braukt ar Ferrari nebija vēl grūtāk nekā vispār debitēt F-1.
Nav jau problēma, ka par lielu naudu pāriet uz citu komandu, jāprot šī nauda arī atpelnīt - gan ar darbu trasē, gan ārpus tās.

  +3 [+] [-]

, 2008-12-08 13:13, pirms 16 gadiem
alexy rakstīja: Pret pašu Šūmaheru? Hmm, manuprāt, nekorekts salīdzinājums. Negribu attaisnot '97.gada pēdējās sacīkstes notikumus (taču šajā posmā Mihaels atklāja vienu īpašību, kurai jāpiemīt īstam racer - cīnīties līdz galam, ok, kā beigās iznāca, visi zina), bet ar kādu formulu brauca Šūmahers, t.i., salīdzinājumā ar Williams? Nez kāpēc tad arī Hils varēja cīnīties ar Šūmi? Turklāt diez vai braukt ar Ferrari nebija vēl grūtāk nekā vispār debitēt F-1.
Nav jau problēma, ka par lielu naudu pāriet uz citu komandu, jāprot šī nauda arī atpelnīt - gan ar darbu trasē, gan ārpus tās.
Hills varēja cīnīties,jo Šumim tas bija pirmais gads Ferārī,bet kad cīnijās ar Žaku,tad tās principā jau bija vienādi stipras formulas!
Kas atiecās uz naudas atpelnīšanu,tad labprāt paskatītos,kā Moris atpelna savu naudu teiksim Torro roso komandā!

     [+] [-]

, 2008-12-08 13:44, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Gati,kas nosaka šos titulus?Vai kāds balsojums,vai experti no FIA??
Vetelu grūti nosaukt par debitantu, jo viņš savu debiju piedzīvoja F1 ASV "Grand Prix" izcīņā 2007. gada jūnijā,kad aizvietoja savainoto R.Kubicu.
Ja godīgi,tad man arī nav īsti skaidrs,kā formula,kas ir ieguvusi šosezon mazāk (6-8) uzvaru nekā Ferārī ir labāka !
Šeit ir ļoti interesanta statistika,ja kādam interesē,tad var iepazīties:
http://autosports.delfi.lv/public/35839.html
ja so balvu butu sanemis kads no ferrari pilotiem tad tu dziedatu citu dziesmu
par tiem amerikas serialiem tev pilnigi noteikti nepiekritisu, jo eiropas un amerikas motorsports dzivo ka divam dazadam planetam, eiropiesi balvas pasniedz eiropa startejosajiem pilotiem bet amerikani amerika startejosajiem. tada sajuta ka viens otru nepazist un nekad viens par otru nav dzirdejis

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 13:47, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Gati,kas nosaka šos titulus?Vai kāds balsojums,vai experti no FIA??
Vetelu grūti nosaukt par debitantu, jo viņš savu debiju piedzīvoja F1 ASV "Grand Prix" izcīņā 2007. gada jūnijā,kad aizvietoja savainoto R.Kubicu.
Ja godīgi,tad man arī nav īsti skaidrs,kā formula,kas ir ieguvusi šosezon mazāk (6-8) uzvaru nekā Ferārī ir labāka !
Šeit ir ļoti interesanta statistika,ja kādam interesē,tad var iepazīties:
http://autosports.delfi.lv/public/35839.html
tur gan es tev varu piekrist, ferrari izcina KK, uzvar vairak sacikstes bet vienalga par labako atzist mclaren formulu divaini

  +3 [+] [-]

, 2008-12-08 13:57, pirms 16 gadiem
pūce rakstīja: neiet runa par rasismu, bet par to, kādā veidā viņš ir ticis virsotnē. Ja no 13 gadu vecuma viņu stutē maklarens, tad tas nav tas par ko jūsmot. Būtu gadu pabraucis kaut torro rosso, tad būtu cita cieņa.
otrkārt lielāks talants noteikti ir Fetels.
treškārt- ar ko mūsu Slegelmihs ir sūdīgāks par hamiltonu? A?
bet kapec mclaren vinu stuteja? tapec ka vins kartingos visus savus vienaudzus un vecakus konkurentus nema prieksa bez zelastibas un uzvareja PILNIGI VISU ko vien vareja uzvaret.
turklat ko dod ta stutesana? piemeram tas pats williams jau vairakus gadus stute hulkenbergu, bet ko tas dod? vinu pat nevar salidzinat ar hamiltonu taja pasa vecuma un tajos pasos cempionatos. ta stutesana jau ir tada tiri simboliska, pilotam nav jauztraucas par finansem, turklat visiem labakajiem vacu, britu, brazilu pilotiem ir tas pats variants, tikai komandas vieta finanses nodrosina kads sponsors. un nevaig aizmirst ka hamiltons F3, F3 euroseries, GP2 uzvareja visus jau pirmaja sezona, nevienam citam citu komandu atbalstitajiem pilotiem( tadi ir toro roso, red bull, renault, bmw, williams, toyotai) tas pat sapnos neradas. piemeram toro roso, renault un toyotas atbalstitie piloti jau vairakus gadus mokas pa GP2, hamiltons tam GP2 izgaja cauri ka bulta ka parejie pat acis nepaspeja pamirkskinat
un salidzinat slegelmilhu ar hamiltonu.... nu... drankigs salidzinajums

     [+] [-]

, 2008-12-08 14:11, pirms 16 gadiem
playthegame rakstīja: ja so balvu butu sanemis kads no ferrari pilotiem tad tu dziedatu citu dziesmu
Nu,jā!Bet šoreiz tas būtu pamatoti,ko nākošā komentārā pat Tu atzīsti!

  +2 [+] [-]

, 2008-12-08 14:26, pirms 16 gadiem
playthegame rakstīja: tur gan es tev varu piekrist, ferrari izcina KK, uzvar vairak sacikstes bet vienalga par labako atzist mclaren formulu divaini
McLaren balvu kā "Racing Car of the Year" saņēma arī pag.gadā, kā arī 2005.gadā. Tiešām interesanti!

     [+] [-]

, 2008-12-08 16:48, pirms 16 gadiem
Nesaprotu ko cepaties, maku formula tak bija ātrāka lielāko sezonas daļu, protams ka bij pelnijusi titulu, tāpat ka F1 pasaules čempions ir uzskatāms par labāko braucēju pasaulē, loģiski.

     [+] [-]

, 2008-12-08 16:58, pirms 16 gadiem
karliss rakstīja: Nesaprotu ko cepaties, maku formula tak bija ātrāka lielāko sezonas daļu, protams ka bij pelnijusi titulu, tāpat ka F1 pasaules čempions ir uzskatāms par labāko braucēju pasaulē, loģiski.
tas vai maku formula bija atraka visas sezonas garuma par ferrari ir stipri apsaubami, atseiskos posmos ja, ik ipasi lietus posmos, bet sezona kopuma ferrari bija izteikti atraki

     [+] [-]

, 2008-12-08 17:05, pirms 16 gadiem
playthegame rakstīja: , bet sezona kopuma ferrari bija izteikti atraki
izteikti ātrāki? Pfff, neskaties uz tiem Kimi apļu laikiem ,kuri nevienu nerausta. Es runāju par stabilu ātrumu, nevis viena apļa. Ja Ferrari būtu stipri ātrāka balva tiktu passniegta citam pilotam
1 2 39 komentāri