Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirms 2026. gada F1 sezonas būs krietni vairāk testu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirms 2026. gada F1 sezonas būs krietni vairāk testu
Foto: Motorsport.com

Pieņemts lēmums palielināt aizvadāmo testu dienu skaitu pirms 2026. gada F1 čempionāta sezonas, kad būs stājušies spēkā jauni tehniskie noteikumi.

F1 jaunāko laiku vēsturē testu braucieni ir strikti ierobežoti. Šogad, līdzīgi kā iepriekš, jauno sacīkšu auto izmēģinājumu braucieni notika vien trīs dienas Bahreinā. Arī sezonas laikā iespēju veikt testus ir ļoti maz.

Tikmēr jau aiznākamgad spēkā stājies jaunie tehniskie noteikumi, kas attieksies gan uz motoriem, gan šasijām, ieskaitot aerodinamiku. Līdz ar to Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka pirms 2026. gada sezonas tiks rīkotas deviņas testu dienas, kas būs sadalītas trīs kārtās.

Pašlaik vēl nav nosaukta trase vai trases, kur testi notiks. Pēdējos divus gadus tie risinājušies tikai Sahirā, bet 2022. gadā, kad pēdējo reizi tika ieviestas lielākas noteikumu izmaiņas, testi notika arī Barselonā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv