Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Renault'' Moncā izmantos KERS

''Renault'' Moncā izmantos KERS
"Renault" formula
Foto: AP

F-1 komanda Renault paziņojusi, ka šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Moncas posmā tā atkal izmantos kinētisko enerģijas reģenerācijas sistēmu (KERS).

Sezonas sākumā "Renault" jau startēja ar KERS, taču kopš Spānijas posma, kurš notika maijā, šī sistēma vairs netika izmantota. Tagad "McLaren" un "Ferrari" ir atgriezušās pie KERS sistēmas izmantošanas, un redzams, ka tas dod rezultātu, tāpēc ''Renault'' nolēmusi ilgāk vairs negaidīt un jau Moncā komandas atgriezīsies pie KERS.

"Izmantojot KERS ir jāņem vērā trīs aspekti - kā uzlabosies apļa laiki, kāds ieguvums būs startā un kā varēs apdzīt," iesāk "Renault" inženierijas nodaļas vadītājs Pets Saimondss. "Izmantojot KERS Moncā, apļa laiks uzlabosies par aptuveni ceturtdaļsekundi. Tāpat liels ieguvums būs jau startā, kur jāveic garš ceļš līdz pirmajam līkumam. Runājot par apdzīšanu, tad jāatceras, ka Monca to izdarīt ir grūti. Saliekot kopā visus šos faktorus, Monca ir ļoti piemērota, lai tajā izmantotu KERS."

Izmantotie resursi:
autosport.com

     [+] [-]

, 2009-09-08 13:59, pirms 15 gadiem
Kā praksē pierādījies, KERS ir jāizmanto patstāvīgi, jo ieliekot uz vienu posmu, nav iespējams uztvert formulas regulēšanas nianses, līdz ar to viegli iegūto pārsvaru atkal zaudēt. Atcerēsimies ka Maki un Ferrari sezonas sākumā neizskatījās spoži, jo KERS sistēma brīžiem deva atteikumu. Vienā vārdā sakot Renault iet uz visu banku, bet garantijām ka spēs turēt līdz.

     [+] [-]

, 2009-09-08 18:25, pirms 15 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Tagad "McLaren" un "Ferrari" ir atgriezušās pie KERS sistēmas izmantošanas
Un kad viņi to neizmantoja? Cik man zināms, tad šīs abas komandas KERS izmantojušas katrā posmā!

     [+] [-]

, 2009-09-08 19:56, pirms 15 gadiem
Lai viss izdodās