Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass "Mercedes" cīņā apsteidz Hamiltonu, 3. starta pozīciju izcīna Hilkenbergs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Botass "Mercedes" cīņā apsteidz Hamiltonu, 3. starta pozīciju izcīna Hilkenbergs
Lūiss Hamiltons un Valteri Botass. Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē F1 atzīmē 70. jubileju kopš pirmās sacīkstes. Šodien Silverstonas trasē tika aizvadīta kvalifikācija, un pirmo vietu izcīnīja Valteri Botass, kurš izskaņā apsteidza mājinieku un komandas biedru "Mercedes" komandā Lūisu Hamiltonu. Trešo pozīciju ieguva Niko Hilkenbergs, kurš aizstāj ar Covid-19 saslimušo Serhio Peresu.

No kvalifikācijas pirmās kārtas neizkļuva šosezon ierasti lēnie "Alfa Romeo" piloti Kimi Reikenens un Antonio Džovinaci, kā arī Nikolass Latifi, Kevins Magnusens un Daniils Kvjats, kamēr viņa komandas biedrs Pjērs Gaslī sasniedza piekto labāko laiku. Viņam priekšā atradās tikai Valteri Botass, Lūiss Hamiltons, Alekss Albons un Makss Verstapens, kurš zaudēja "Red Bull" iekšējā cīņā, taču kvalifikācijas turpinājumā bija gatavs parādīt savu labāko sniegumu.

Ceturto reizi pēc kārtas kvalifikācijas otro kārtu sasniedza "Williams" pilots Džordžs Rasels, bet tikt augstāk par 15. vietu viņam neizdevās. Labāko desmitnieku atkal nesasniedza Sebastians Fetels. "Ferrari" pilotu vakar mocīja tehniskas problēmas, un viņam nācās samierināties ar sesto starta rindu - 12. vietu. Bija tikai trīs komandas, kuras līdz kvalifikācijas izšķirošajiem notikumiem dabūja abus pilotus - "Mercedes", "Red Bull" un "Racing Point", kur Niko Hilkenbergs atkal aizstāja ar Covid-19 saslimušo Serhio Peresu. Vācietis kvalifikācijas otrajā kārtā pamanījās iespraukties starp Botasu un Hamiltonu.

Visa nedēļas nogale liecināja, ka "pole position" sadalīs Hamiltons un Botass, un tas pierādījās arī kvalifikācijā. Kad trešajā kārtā visi piloti bija aizvadījuši konkurētspējīgus apļus, līderis bija Hamiltons, 0,1 sekundi no viņa atpalika komandas biedrs, bet trešās vietas īpašnieks Daniels Rikjardo jau atradās vairāk nekā sekundi aiz muguras. Ilgāku laiku vadībā atradās Hamiltons, taču kvalifikācijas izskaņā labāko laiku iespēja Botass. Viņš sacīkstes no pirmās pozīcijas sāks 13. reizi karjerā.

Hamiltons atpalika tikai 0,063 sekundes. Trešo pozīciju izcīnīja Hilkenbergs, bet viņam blakus startā atradīsies Verstapens. "Red Bull" pilots kvalifikācijā izvēlējās pretēju riepu stratēģiju, salīdzinot ar "Mercedes", tādējādi rīt viņam noteikti jāpievērš papildus uzmanība.

     [+] [-]

, 2020-08-08 17:24, pirms 4 gadiem
Hulkam vajadzēja pusotru nedēļas nogali. Bez pārsteigumiem.

     [+] [-]

, 2020-08-08 18:13, pirms 4 gadiem
Pofig pa Mersedus! Hulkenbergs un Fetels ir galvenie tēli šajā nogalē F1
Hulkenbergam stabili jābrauc nākamseoz F1!
Un Albons tiks mainīts pēc SPA posma

     [+] [-]

, 2020-08-08 18:21, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Pofig pa Mersedus! Hulkenbergs un Fetels ir galvenie tēli šajā nogalē F1
Hulkenbergam stabili jābrauc nākamseoz F1!
Un Albons tiks mainīts pēc SPA posma
Kas Tev liek domāt, ka Albonu nomainīs?
Un pret ko tieši viņu varētu mainīt? Kvjatu?

     [+] [-]

, 2020-08-08 18:25, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Kas Tev liek domāt, ka Albonu nomainīs?
Un pret ko tieši viņu varētu mainīt? Kvjatu?
Perezs būs izveseļojies...bet nu neticu pats kaut Hulkam sarunas notiekot.

     [+] [-]

, 2020-08-08 18:44, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Perezs būs izveseļojies...bet nu neticu pats kaut Hulkam sarunas notiekot.
Red Bull neņems pilotu no malas. Viņi visu šo gadu laikā tā nekad nav darījuši. Turklāt Horners vairākkārt ir norādījis, ka komandai nav pretenziju pret Albona sniegumu. Paši Red Bull atzinuši, ka ir uzbūvējuši sarežģītu mašīnu, ko ir grūti savākt.

     [+] [-]

, 2020-08-08 19:25, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Kas Tev liek domāt, ka Albonu nomainīs?
Un pret ko tieši viņu varētu mainīt? Kvjatu?
Gasly dos vēl vienu iespēju,rezultāti ir perfekti prekś mašīnas ko izcīna ar Alfa Tauri.
Albons 40 sekundes kā minimums atpaliek Maksa sacīkšu režīma un tas ir daudz jo viņš nevar ar šādu ātruma dot cērības Verstapena. Ŕēali cīnīties pa otro vietu kopvērtējumā

     [+] [-]

, 2020-08-08 19:33, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Gasly dos vēl vienu iespēju,rezultāti ir perfekti prekś mašīnas ko izcīna ar Alfa Tauri.
Gaslī un Albons ir viena līmeņa piloti (+/- 0.4 sekundes aiz Makša). Manuprāt vai nu liec kādu pieredzējušu kurš var uzreiz ielekt iekšā un būt pietiekami ātrs (kā Hulks) vai atstāj pašreizējo pilotu. Neredzu jēgu viņus raustīt.

     [+] [-]

, 2020-08-08 20:33, pirms 4 gadiem
Redzēs Hamim kā ies. Gan jau nevarēs atkal uzvarēt ja nesāk no Pole Position un komandas biedrs nesēžas pirmajā līkumā jau un sāk bremzēt pārējos.