Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Tagad ir vēl garlaicīgāk nekā Šūmahera ērā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Tagad ir vēl garlaicīgāk nekā Šūmahera ērā"
Foto: Motorsport.com

Edijs Džordans atzinis, ka Maksa Verstapena pašreizējā dominēšana sacīkstēs ir vēl garlaicīgāka nekā savulaik, kad uzvaras vienu pēc otras guva Mihaels Šūmahers. Tikmēr "Red Bull" vadītājs Kristians Horners neslpj, ka uzvarēt visos šīs F1 sezonas posmos ir paveicams uzdevums.

Džordans bija savas komandas vadītājs laikos, kas nereti tiek dēvēti par Šūmahera ēru. Tomēr arī tagad viņš turpina aktīvi sekot līdzi "Formulā 1" notiekošajam. Džordans uzskata, ka pienāks laiks, kad Verstapens būs panākumiem bagātākais F1 pilots vēsturē, taču ceļā uz to nākas piedzīvot dažkārt garlaicīgu holandiešu braucēja dominēšanu sacensībās.

"Laika gaitā Makss kļūs par visu laiku labāko pilotu," podkāstā "Formula For Success" stāsta Džordans. "Bet man jāsaka, ka pāris pēdējās sacīkstes man nepatika. Viņš tās padara garlaicīgas, vēl garlaicīgākas nekā tas bija Šūmahera ērā."

Ņemot vērā, ka visos līdzšinējos posmos uzvarējis vai nu Verstapens, vai viņa pārinieks Serhio Peress, daudzi uzskata, ka itin reāls scenārijs ir "Red Bull" komandas uzvarēšana visos sezonas posmos. Vienības boss Kristians Horners pieticīgi izsakās, ka tik tālu uz priekšu neviens nedomā, taču neslēpj, ka to paveikt ir iespējams.

"Mēs darām lietas sacīksti pēc sacīkstes, mēs neļaujam savam prāta aizplūst pārāk tālu nākotnē, jo tad daudz kas var noiet greizi," intervijā "Sky F1" sacīja Horners. "Vai mēs varam to izdarīt? Jā. Vai mēs to paveiksim? Kas zina? Šajā spēlē ir tik daudz mainīgo lielumu. Vienlaikus skatāmies tikai uz vienu sacīksti. Bet komanda savu darbu dara neticami, arī Makss kāpj vai no ādas ārā - kā kolektīvs mēs paveicam milzīgu darbu."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-07-08 14:21, pirms gada
Tā jau daudziem gadās - jo vecāks, jo vairāk čīkst.
Tas, ko visi čīkstētāji aizmirst, ka "garlaicīgāka" varbūt ir tikai cīņa par pirmo vietu. Tiešām Verstapens pret Peresu ir garlaicīgāk par Šūmaheru pret Barikello?
Cīņa par pārējām vietām ir aizraujošāk kā jebkad iepriekš. Tik blīvi rezultāti un ātrums nav bijis nekad iepriekš.

     [+] [-]

, 2023-07-08 16:59, pirms gada
Interesanti, ka to saka Džordans, kurš pats daudzās intervijās ir stāstījis par riepu ražotājiem un F1 vadību, kuri mākslīgi izveidoja labu čempionu MS un uz tā rēķina lielākā daļa no iesaistītajiem kļuva par multimiljonāriem... Aizmirsa kā riepu ražotāji uz Džordanu bija dusmīgi, ka priekš MS tika gatavotas īpašas riepas ātrākas nekā citām komandām par 0,7s aplī.

Šobrīd, komandām jāpielāgojas riepām... RBR pateicoties Ņuvijam ir izveidojuši ātrāko mašīnu, jā zūd intriga, taču, ja noņemam RBR visi ir maksimāli tuvu viens otram.

Ja neskaita Maksimas pirmo titulu, F1 bosu viltīgi izsniegto bez tā nopelnīšanas, lai radītu "divkauju" , šobrīd tādu mākslīgu komandu un braucēju nav, vismaz nav tik izteikti. Jā Maksimai sodus nedod, tas fakts, taču ņemot kopumā pat tagad RBR pārsvars ātrumā ir mazāks nekā tajos gados Ferrari...tāpat nav, tā ka viena komanda lieto TC a pārējiem tas aizliegts.

Nemaz nerunājot par komandas biedru savstarpējo cīņu, kur tiem bija viens uzdevums - kavēt pretinieku.

     [+] [-]

, 2023-07-08 17:19, pirms gada
Ko tad teikt par laiku, kad Hamiltons visiem brauca pa priekšu, Šamo pavisam piemirsuši.