Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais sponsors no "Williams" komandas grib piedzīt 136 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais sponsors no "Williams" komandas grib piedzīt 136 miljonus eiro
Foto: f1.com

Williams bijušais sponsors ROKiT ar prasību par 136 miljoniem eiro iesūdzējis tiesā F1 komandu, apgalvojot, ka tā uzņēmumam grāvusi reputāciju.

ROKiT apgalvo, ka Williams uz 2019. gada F1 čempionāta sezonu solījusi konkurētspējīgu auto, ar ko būs iespējams izcīnīt augstvērtīgus rezultātus, lai gan realitātē tai neesot bijis tādu finansiālo līdzekļu, lai varētu īstenot savus solījumus.

Papildus pašai komandai kā apsūdzētie šajā tiesas procesā noteikti arī toreizējā Williams vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa, izpilddirektors Maiks O'Driskols, kā arī finanšu direktors Dougs Lafertijs. Visi trīs komandu pameta 2020. gada rudenī, kad tā tika pārdota investīciju uzņēmumam Dorilton.

Zīmīgi, ka šo prasību cēlis pazīstamais jurists Lerijs Kleimans, kurš iepriekš bijis iesaistīts tiesvedībās arī pret bijušajiem ASV prezidentiem Bilu Klintonu un Baraku Obamu.

Līgumu ar Williams komandu ROKit noslēdza pirms 2019. gada sezonas un sākotnēji tas bija uz trim gadiem. Togad tas tika pagarināts vēl uz diviem gadiem un vēl 2020. gada Austrālijas posmā, kas īsi pirms pirmās treniņsesijas tika atcelts, uzņēmuma logo rotāja Williams formulas. Tomēr daudzo atcelto sacīkšu rezultātā abu pušu starpā izcēlās strīds, uzņēmumam apgalvojot, ka tas nav ieguvis līgumā noteiktos labumus. Savukārt Williams toreiz apgalvoja, ka sponsors kavējis maksājumus. Sadarbība tika šķirta vēl pirms sezonas atsākšanās maijā.

ROKiT tiesā iesniegtajā prasībā teikts, ka "atbildētāju sniegtās krāpnieciskās informācijas tiešā un netiešā rezultātā prasītāji ir cietuši ievērojamus finansiālus zaudējumus un kaitējumu uzņēmuma labajai gribai un biznesa reputācijai". Tiek prasīts atlīdzināt summu aptuveni 136 miljonu eiro apmērā.

Kopš 2020. gada, kad tika šķirta sadarbība ar Williams, ROKiT vairs nav iesaistījies F1 čempionātā, taču kā sponsors darbojas Formulā E un citos mazākos motoru sporta seriālos.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-04-08 14:22, pirms gada
Vairāk izklausās pēc #metoo varianta. Bet laikam tas advokāts sajutis naudas smaku.