Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" paziņo prezentācijas datumu, Magnusens atklāj savu starta numuru

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" paziņo prezentācijas datumu, Magnusens atklāj savu starta numuru
"McLaren" F1 prezentācija 2013. gadā
Foto: McLaren

"McLaren" F1 komanda ir paziņojusi datumu, kad tiks prezentēts tās jaunais 2014. gada sacīkšu auto modelis, savukārt vienības jaunpienācējs Kevins Magnusens atklājis numuru, ar ko plāno startēt debijas sezonā.

"McLaren" vienība, kuras sastāvā 2014. gadā startēs Džensons Batons un Kevins Magnusens, jauno bolīdu "MP4-29" prezentēs 24. janvārī, piektdienā. Prezentācija notiks virtuālā vidē - to būs iespējams noskatīties "McLaren" oficiālajā mājaslapā internetā.

Tiek baumots, ka "McLaren" prezentācijā mašīna būs oranžā krāsā, lai gan komanda to neapstiprina. Kā zināms, šogad "Vodafone" vairs nebūs vienības galvenais sponsors un pagaidām arī nav apstiprināts, kura kompānija stāsies tās vietā. Pēdējā informācija liecina, ka tie varētu būt "Sony".

Tikmēr komandas jaunais pilots Magnusens ar "Twitter" starpniecību paziņojis, ka sacensībās piedalīsies ar 20. numuru, ko viņš izmantoja jau pērn, kļūstot par "Formula Renault 3.5 Series" čempionu.

Pagadām F1 vadība nav paziņojusi, kad tiks publicēts saraksts ar visu pilotu izvēlētajiem numuriem, lai gan ir skaidrs, ka šī prezentācija ilgi nebūs jāgaida - numuri tiks izmantoti jau pirmajos testos. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka Sebastjans Fetels turpinās startēt ar #1 uz sāniem, Fernando Alonso ir izvēlējies #14, ko izmantojis pirms debijas Formulā 1, savukārt Niko Rosbergs primāro izvēli izdarījis uz #6, ar ko viņa tēvs Keke savulaik kļuva par F1 čempionu. Luiss Hamiltons, Kimi Raikonens un Džensons Batons pagaidām savu izvēli neatklāj.

Toties ir zināms datums, kad jauno mašīnu prezentēs "Mercedes" komanda - tas notiks 28. janvārī, dienā, kad Heresā sāksies pirmie F1 ziemas testi. "Mercedes W05" prezentācija ieplānota turpat boksu celiņā un paredzams, ka šādu risinājumu izvēlēsies vairums komandu, tostarp čempioni "Red Bull".

Neoficiāla informācija liecina, ka "Ferrari" jauno mašīnu gatavojas prezentēt 26. janvārī, sestdienā, bet "Lotus" vienība, ka pirmajos testos nepiedalīsies, jauno mašīnu pirmo reizi izrādīs vien 19. februārī Bahreinā.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
autosport.com - the authority on Formula One,...
Badger GP - F1 Blog, Events and Fantasy GP -...