Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" F1 komandai būs līdzīgs budžets kā "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" F1 komandai būs līdzīgs budžets kā "Mercedes"
"Renault" komandas F1 auto 2010. gadā
Foto: AFP/Scanpix

"Renault" komandai atgriežoties F1 pasaules čempionātā, tās budžets būs 200-250 miljoni ASV dolāru (USD), vēsta vācu izdevums "Auto Motor und Sport".

Pagājušajā nedēļā "Renault" beidzot oficiāli paziņoja par atgriešanos Formulā 1 rūpnīcas komandas statusā. Franču autoražotājs ir pārņēmis "Lotus" komandu, kas savulaik jau tika izveidota uz "Renault" vienības bāzes.

Tiek ziņots, ka šodien "Renault" gatavojās dzēst "Lotus" parādus, savukārt savas F1 komandas uzturēšanai francūži gatavoajs tērēt vismaz 200 miljonus USD vai pat vairāk. Līdzīgas summas šobrīd tērē "Mercedes" komanda, kas ir neuzvarama pēdējās divas sezonas pēc kārtas.

Tiesa, daļu no šīs naudas komanda iegūs no Bernijs Eklstouna, kurš gatavs maksāt komandai 70-80 miljonus USD gadā, jo šī ir viena no "vēsturiskajām" F1 komandām. Tāpat 30 miljonus nākošsezon maksās "Red Bull" komanda, kas joprojām pirks motorus no "Renault", tiesa pārsaucot tos sava sponsora "Tag Heuer" vārdā.

Viens no lielākajiem, ja ne lielākais "Renault" sponsors 2016. gada sezonā būs naftas kompānija "Total", kas arī plāno investēt prāvus līdzekļus. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka daudzus miljonus ik gadu maksā pilota Pastora Maldonado privātais sponsors naftas uzņēmums PDVSA.

Tie, kas no "Renault" sagaida tūlītējus panākumus gan var nedaudz vilties, jo 2016. gadu rūpnīca jau nodēvējusi par pārejas sezonu. Komandas līdzšinējais vadītājs Žerārs Lopess, kurš aizvien būs daļējs šīs vienības īpašnieks, izteicies, ka jaunais modelis vairāk būs "Lotus-Mercedes", tikai ar "Renault" dzinēju.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formula 1 news

     [+] [-]

, 2015-12-07 19:00, pirms 9 gadiem
Lai jau veicas Renault VEsturiska komanda kā Mclaren un Ferrari

     [+] [-]

, 2015-12-07 19:18, pirms 9 gadiem
Es saprotu Ferrari, Williams, Mclaren, Mercedes un Renault ir vesturiskas komandas, bet kaa shadu statusu Red Bull ir dabujis un tapec sanem dalu no shis naudas??

     [+] [-]

, 2015-12-07 21:43, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Es saprotu Ferrari, Williams, Mclaren, Mercedes un Renault ir vesturiskas komandas, bet kaa shadu statusu Red Bull ir dabujis un tapec sanem dalu no shis naudas??
Red Bull Vēsturisks viss kas no tās mašīnas ir vēsturisks ir Renault dzinējs tas viss

     [+] [-]

, 2015-12-07 22:15, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Es saprotu Ferrari, Williams, Mclaren, Mercedes un Renault ir vesturiskas komandas, bet kaa shadu statusu Red Bull ir dabujis un tapec sanem dalu no shis naudas??
Sava zina vina ieiesvesture, jo bija neuzvaram vairakas sezonas pec kartas, tas vai vina ka F-1 brends kadreiz skaitisies vesturiska, noteikti ne.

     [+] [-]

, 2015-12-08 10:19, pirms 9 gadiem
Takš izlasiet rakstu, tur nav nevienā vietā minēts, ka ResBull ir vēsturiksa komanda!!! Tur ir minēts par naudām, kas ieplūdīs Renault komandā. RedBull ir minēts tādā sakarā, ka viņi maksās Renault 30 milj. par motoriem, ko Renault piegādās RedBull.