Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" rīt uzzinās FIA spriedumu

"Ferrari" rīt uzzinās FIA spriedumu
Fernando Alonso un Felipe Masa rīt uzzinās FIA lēmumu
Foto: AP/Scanpix

Rīt Parīzē ''Ferrari'' uzzinās vai tai pienākas sods par to, ka tā ar neuzkrītošu paziņojumu lika Felipem Masam palaist garām komandas biedru Fernando Alonso, vai nē.

Atgādināsim, ka Vācijas GP 48. apļa laikā Felipe Masa saņēma ziņu no komandtiltiņa: "Fernando Alonso ir ātrāks par tevi. Vai vari apliecināt, ka saprati šo ziņu?" Apli vēlāk Masa samazināja ātrumu un vadībā izvirzījās Alonso. Pēc nepilnas minūtes otrās vietas īpašnieks saņēma kārtējo ziņu no "Ferrari" inženiera: "Labs darbs! Malacis! Piedod!" Pēc sacīkstes tiesneši ar 100 000 ASV dolāru lielu naudas sodu nolēma sodīt "Ferrari" par šādu rīcību, kā arī paziņoja, ka šis atgadījums tiks izskatīts pasaules motorsporta padomes sēdē.

Nesen trīskārtējs F-1 čempions Nikijs Lauda paziņoja, ka gaidāmajā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) sēdē "Ferrari" komanda tiks nopietni sodīta par komandas taktikas izmantošanu. "Tas, ko "Ferrari" izdarīja Hokenhaimā, ir pretrunā visiem noteikumiem. Vai nu noteikumi ir jāmaina, vai nu tie ir jāievēro visiem. Tas, ko viņi izdarīja, ir nepareizi, tāpēc tiks nekavējoties sodīti. Viņi dabūs trūkties no FIA," uzskatīja Lauda.

Rīt minētajā sēdē, kura notiks Parīzē, "Ferrari" vienību pārstāvēs komandas vadītājs Stefano Domenikalli un viņa advokāts, kamēr abi piloti, ja tas būs nepieciešams, savas liecības sniegs izmantojot telefonus vai arī interneta pakalpojumus. Domas par gaidāmās sēdes iznākumu dalās, jo par labu "Ferrari" runā tas, ka neviens no pilotiem nesaņēma konkrētu uzdevumu.

"Ceru, ka FIA lēmums mums būs labvēlīgs," saka Domenikalli. "Tajā situācijā mēs vienkārši sniedzām informāciju Masam. Jau iepriekš bijām pieredzējuši, ka līdzīgā situācijā komanda var zaudēt savas pozīcijas. Tieši to mēs gribējām pateikt Masam. Piloti paši pieņem lēmumu ko darīt, lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu. Pēc tam, kad komandas inženieris Robs Smedlijs atvainojās Masam, tad tā atvainošanās nebija par to, ka brazīlietis bija spiests palaist garām Alonso, bet gan par to, ka tajā dienā Masas formula bija lēnāka."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai FIA ir jāsoda "Ferrari"?

  • 68

  • 60


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 04:04, pirms 14 gadiem
...ar neuzkrītošu paziņojumu lika...
Tik neuzkrītoši, ka tikai Laudas iejaukšanās visu izmainīja

Patiesībā, tai radiopārraidē pirms ziņas, ka Alonso esot ātrāx, vēl bija texta galiņš: "Nu labi, es to pateikšu" tb kāds (domājams priekšnieks) aktīvi norādīja sacīkšu inženierim, ka nu tagad gan Masam ir jāuzzin šī informācija.
Citiem vārdiem, to var nodēvēt kā vēlas, taču faktiski tas bija noteikumu pārkāpums.

  -4 [+] [-]

, 2010-09-08 07:00, pirms 14 gadiem
Nu drīz jau sodīs vispār par apdzīšanas gadījumiem trasē!! Ok, caur puķēm var saprast, ka tā bija komandas pavēle, bet nu, kāds tad būs komisijas lēmums?? Tjipa mēs šajā divdomīgajā tekstā it kā sapratām, ka tā varētu būt komandas pavēle??!! Nu izklausīsies izcili stulbi!

     [+] [-]

, 2010-09-08 08:00, pirms 14 gadiem
ja soda par komandas interesem, tad kadfa jega so saukt par komandas sporta veidu, tad izdali komandu uz divi un lai cinas katrs par sevi, bez komanads ieskaitem visa cita ko var likt zem varda komanda ...
tas ir tikai logiski, ka ta komandas dara... es daritu tapat, labak ta neka bums un abi stav akmentinos

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 09:22, pirms 14 gadiem
tagad jebkurs mēģinājums apdzī trasē komandas biedru ir sodāms. Īpaši tas attiecas uz draudzīgajiem Red Bull pilotiem!

     [+] [-]

, 2010-09-08 09:32, pirms 14 gadiem
mekto rakstīja: ja soda par komandas interesem, tad kadfa jega so saukt par komandas sporta veidu, tad izdali komandu uz divi un lai cinas katrs par sevi, bez komanads ieskaitem visa cita ko var likt zem varda komanda ...
tas ir tikai logiski, ka ta komandas dara... es daritu tapat, labak ta neka bums un abi stav akmentinos
Nu nav jau tas nekāds īstais komandu sporta veids. Čempiona titulu taču saņem tikai viens... Un tas konstruktoru kauss ir tāds stipri otršķirīgs...

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 09:36, pirms 14 gadiem
nerevar rakstīja: Nu nav jau tas nekāds īstais komandu sporta veids. Čempiona titulu taču saņem tikai viens... Un tas konstruktoru kauss ir tāds stipri otršķirīgs...
Jā, simts miljoni šur vai tur....Runājot par tēmu, zinot FIA šā gada izderības un attieksmi pret Ferrari, nebūtu brīnums, ja arī diskābeli iešķiebtu.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 10:47, pirms 14 gadiem
"Vai nu noteikumi ir jāmaina, vai nu tie ir jāievēro visiem."
Hehe

     [+] [-]

, 2010-09-08 11:58, pirms 14 gadiem
Sods ir nenovēršams.

     [+] [-]

, 2010-09-08 13:19, pirms 14 gadiem
Ja Alonso tai sacīkste pēc apdzišanas butu aizbraucis nebutu nekāda ļembasta,bet tā kā viņš vazajas Massam visu atlikušo sacīksti turpat pa priekšu -tapēc FIA nokaitināja.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 15:29, pirms 14 gadiem
Kāds te sakars ar konstruktoru kausu? Par to ja Alonso finišē 1. un Masa 2. dod vairāk punktus kā tad ja Masa finišē 1. un Alonso 2.? Tik pat labi varēj pateikt Alonso lai netrako ja jau tik ļoti baidījās, ka viens otru izsitīs ārā un būtu mierīgi aizripinājusi līdz galam tāpat pa 1. un 2. vietu. Skaidrs, ka pavēle bij dēļ individuālā vērtējuma.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 19:49, pirms 14 gadiem
Saprāts uzvarēja, nekāds papildus sods netiks piešķirts.