Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons: "Esmu piemērs tam, kad pilots par ātru ienāk Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons: "Esmu piemērs tam, kad pilots par ātru ienāk Formulā 1"
Džensons Batons
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Lai gan Brazīlijas prese mazliet pārspīlējusi Džensona Batona izteikumus attiecībā uz jaunajiem F1 pilotiem, par ko brits kritizējis žurnālistus, sportists atzīst, ka pats savulaik bija labs piemērs tam, ko nozīmē, ja pilots pārāk ātri ienācis F1 pasaules čempionātā.

Brazīliešu "UOL Esporte" nesen citēja Batonu, kurš, runājot par F1 jaunajiem pilotiem, esot teicis: "Viņi pieļauj ļoti daudzas kļūdas. Izskatās tā, it kā šis būtu bezcerīgo formulu braucēju čempionāts - viņi vienmēr izskatās pilnīgi bezcerīgi."

Pēc ierašanās "Red Bull Ring" trasē, 36 gadus vecais Batons paskaidroja, ka tā viņš gluži nav teicis, atzīstot, ka "daži žurnālisti nav pelnījuši būt žurnālisti".

Tiesa, nosodītais žurnālists, kura dzimtā valoda ir portugāļu, esot sarūpējis Batonam pierādījumus audio ieraksta formātā, taču vēlāk "UOL Esporte" paskaidroja, ko 2009. gada F1 čempions ar saviem vārdiem patiesībā esot domājis.

"Mūsdienu jaunie piloti pārāk maz laika pavada junioru kategorijās," sacījis Batons. "Jau pirmajā sezonā uz viņiem tiek izdarīts liels spiediens un tiek gaidīti augsti rezultāti."

Pats Batons Formulā 1 debitēja 2000. gadā, kad viņam bija tikai 19 gadi. Sportists atzīst, ka tobrīd vēl nav bijis gatavs šādam izaicinājumam, lai gan nenosoda pilotus, kam tiek piedāvāts pat vēl jaunākā vecumā debitēt F1.

"Ja tiec pie piedāvājuma 17 gados startēt Formulā 1, protams, ka pieņemsi šādu iespēju," viņš saka. "Arī es to darītu. Tomēr es teiktu, ka arī pats biju piemērs tam, ka pilots vēl nav gatavs startēt Formulā 1, kad ierodas uz starta šajā čempionātā."

Izmantotie resursi:
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...

     [+] [-]

, 2016-07-07 18:19, pirms 8 gadiem
Autor, desperate šeit nenozīmē bezcerīgs, bet gan izmisis (sevi pierādīt).

     [+] [-]

, 2016-07-09 09:33, pirms 8 gadiem
xZ rakstīja: Autor, desperate šeit nenozīmē bezcerīgs, bet gan izmisis (sevi pierādīt).
Latvieši arī desperate māk iztulkot, kā bīstams (Desperate Housewives - Bīstamās mājsaimnieces )