Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nasrs: "Raikonens investēja manā karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nasrs: "Raikonens investēja manā karjerā"
Felipe Nasrs
Foto: LaPresse/Scanpix

Lai gan F1 debitants Felipe Nasrs abās pirmajās sacīkstēs piedzīvojis sadursmes ar Kimi Raikonenu, brazīlietis atklāj, ka patiesībā viņam ir cieša saikne ar "Ferrari" pilotu, kurš turklāt ieguldījis naudu viņa karjerā.

"Sauber" komandu pārstāvošais Nasrs ar Raikonena pilotēto auto sadūrās gan Austrālijas "Grand Prix" startā, gan arī otrajā posmā Malaizijā, kad somam mašīnai rezultātā tika pārdurta riepa.

Sākotnēji varētu šķist, ka abu starpā valda naids, tomēr patiesībā vēl 2010. gadā Formulā 3 Nasrs pārstāvēja Raikonena un viņa menedžera Stīva Robertsona dibināto komandu "Double R". Turklāt Robertsons šobrīd ir arī Nasra menedžeris. Abu sportistu starpā nekādu konfliktu, kas varēja novest pie šīm sadursmēm, neesot.

"Kimi ir viens no tiem cilvēkiem, kurš ieguldījis naudu manā karjerā," intervijā "Canal Latin America" atklāj Nasrs. "Tas notika laikā, kad mana ģimene to vairs nevarēja atļauties."

Jāatgādina, ka 2001. gadā arī Raikonens savu F1 karjeru sāka "Sauber" komandā, pirmajās sacīkstēs gūstot sesto vietu.

Nasrs savu F1 karjeru uzsāka ar piekto vietu pirmajās sacensībās, tomēr, tā kā viņam ir privātais sponsors "Banco do Brasil", daudzi viņu uzskata par vienu no tiem, kas čempionātā tikuši tikai pateicoties naudai. Nasrs skaidro, ka tikpat labi par šādiem pilotiem var uzskatīt "Red Bull" un "Toro Rosso" braucējus.

Viņš saka: "Kur ir problēma, ja uz manas mašīnas sāniem ir sponsora logo? Kāda būtu atšķirība, ja par maniem startiem maksātu "Red Bull"? Un ar ko atšķiras tas, ja ar tevi kopā grib būt cits sponsors?"

Pirms ierašanās Formulā 1, trīs sezonas Nasrs aizvadīja GP2 čempionātā, pēdējā sezonā izcīnot trešo vietu. Viņš ir 2009. gada Eiropas F-BMW čempions un 2011. gada Lielbritānijas F3 čempions. Šobrīd Nasram ir 22 gadi.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

     [+] [-]

, 2015-04-07 20:18, pirms 10 gadiem
Diez,ko Kimii par sho domaa