Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miris Kimi Raikonena menedžeris

Juris Grīns
Juris Grīns

Miris Kimi Raikonena menedžeris
Kimi Raikonens un Deivids Robertsons
Foto: amigosdavelocidade.uol.com.br

70 gadu vecumā miris Deivids Robertsons, kurš ilgu laiku bija Kimi Raikonena menedžeris un aizveda šo mūsdienās slaveno autosportistu līdz Formulai 1.

Deivids Robertsons pilotu menedžmentā darbojās kopā ar savu dēl Stīvu Robertsonu. Deivids bija tas cilvēks, kurš 2000. gadā ieveda "Williams" F1 komandā Džensonu Batonu, bet gadu vēlāk līdz pasaulē prestižākajam autosacīkšu čempionātam atzveda tobrīd vēl pavisam mazpazīstamo Kimi Raikonenu, lai gan soms bija guvis ļoti mazu pieredzi formulu sacīkstēs, startējot tikai "Formula Renault" zemākajās klasēs.

Raikonens par F1 čempionu kļuva 2007. gadā, kamēr Džensons Batons pirmo titulu izcīnīja 2009. gadā. Batons gan sadarbību ar Deividu Rebertsonu pārtrauca jau sen, kamēr ar Raikonenu darbs turpinājās. Tikai pirms nedēļas parādījās informācija, ka arī Raikonens vairs nesadarbojas ar Robertsoniem un nu viņa menedžmenta kompānija ir bijušajam F1 pilotam Markam Blandelam piederošā "MB Partners".

Deivids Robertsons arī palīdzēja veidot komandu "Räikkönen Robertson Racing", ko 2004. gadā dibināja Kimi Raikonens un Stīvs Robertsons. Šī komanda aizvien startē Formula 3 sacīkstēs, ar nosaukumu "Double R Racing".

Jau 2013. gada beigās parādījās informācija, ka Deivids Robertsons ir nokļuvis slimnīcā ASV. Somijas televīzijas kanāls MTV3 ziņo, ka viņš slimojis ar balsenes vēzi.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 News - Grandprix.com
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...