Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atkal tiks mainīts F1 kvalifikācijas formāts

Juris Grīns
Juris Grīns

Atkal tiks mainīts F1 kvalifikācijas formāts
Foto: Digitale/Scanpix

Ņemot vērā izmaiņas Formula 1 tehniskajos noteikumos, jau šogad čempionāta vadība ir spiesta veikt izmaiņas kvalifikāciju formātā.

21. februārī, kad komandas būs ieradušās Bahreinā uz F1 pirmssezonas otrajiem testiem, notiks komandu un Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) pārstāvju tikšanās, lai apspriestu iespējamos variantus kvalifikācijas noteikumu izmaiņām. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka izmaiņas tiks veiktas.

Pamatojums tam ir tāds, ka 2014. gada sezonā daudzi piloti varētu tīšuprāt nepiedalīties trešajā kvalifikācijas kārtā, lai taupītu riepas sacensībām. Kā zināms, līdz šim visiem pilotiem, kas piedalījās trešajā kvalifikācijas kārtā, uz starta bija jāstājas ar tām pašām riepām, kas izmantotas kvalifikācijas pēdējos apļos. Jau līdz šim bija gadījumi, kad piloti izvēlējās nepiedalīties trešajā kārtā, lai ietaupītu riepas sacensībām, un tiek prognozēts, ka šogad tādu stratēģiju varētu izmantot daudz vairāk braucēju. Lai no šādām skandalozām situācijām izvairītos, vēl pirms sezonas sākuma plānots pieņemt izmaiņas kvalifikācijas noteikumos.

Reālistiskākais variants varētu būt papildus riepu komplekta piešķiršana desmit ātrākajiem pilotiem. Ar šīm riepām viņi varētu piedalīties trešajā kvalifikācijas kārtā, cīnoties par "pole position", savukārt pēc kvalifikācijas beigām lietotās riepas būtu jāatdod "Pirelli" un sacensībās tās izmantot nedrīkstētu.

Vēl viens variants paredz, ka uz starta sacensībās pilotiem būtu jāstājas ar tām riepām, kurām tie sasnieguši labāko rezultātu otrajā kvalifikācijas kārtā. Tādā gadījumā arī nevienam nebūtu jēgas atteikties no dalības trešajā kvalifikācijas daļā.

Tāpat viens no ierosinājumiem paredz par piecām minūtēm pagarināt trešo kvalifikācijas kārtu, lai piloti, cīņā par pirmajām starta vietām, varētu paspēt veikt vismaz divus lidojošos apļus.

Tomēr jāatgādina, ka izmaiņu veikšanai būs nepieciešama visu komandu piekrišana.

Izmantotie resursi:
The F1 Times | Formula 1 News

  +2 [+] [-]

, 2014-02-07 10:01, pirms 11 gadiem
Nu samudžiniet visu vēl vairāk un tad tiešām skatītājos paliks tikai paši uzticīgākie.

     [+] [-]

, 2014-02-07 10:13, pirms 11 gadiem
Nu trešais variants ir visnereālākais, televīzijas pret to nopietni protestēs. Lai iekļautos 60 min. formātā būs jāsamazina reklāmām atvēlētais laiks.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-07 10:32, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nu trešais variants ir visnereālākais, televīzijas pret to nopietni protestēs. Lai iekļautos 60 min. formātā būs jāsamazina reklāmām atvēlētais laiks.
Varbūt samazinās pirmās sesijas garumu? Lai gan par papildus riepu komplektu Q3 dalībniekiem liekas visreālākais. Šķiet, ka izmaiņas tomēr vajag, jo tas būtu tiešām farss, ja līderi izdomātu necīnīties par pole.

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:57, pirms 11 gadiem
Ar treso sesiju tiesam bija kas jadara, pagaisgad jau saka par cirku parversties, lai iedod papildus komplektu un miers.
Pa kadai labai idejai ir ari FIA, bet si gadsimta lielakais ideotisms ir ta jauna punktu sistema, tas iegriezis tiesi mazam komandam kuram katra ieklusana punktos ir svetki, liderus saubos vai tas ta ietekmes, bet ja cina ir punkts punkta. tas gan var visu samaitat.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-07 12:04, pirms 11 gadiem
Vecie labie laiki tomēr bija interesantāki, viens ilgs laiks visiem un visi var braukt ārā kad grib. Kāds kādam patraucē, kāds izbrauc taktiski pareizajā laikā... Ehh...
Nav brīnums, ka tagad zūd F1 TV auditorija...

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:24, pirms 11 gadiem
Ja tiek mainīti noteikumi, tad FIA mēģina glābt grimstošo kuģi, jo noteikumu maiņa noder:
1) lai paceltu pasākumu vēl augstākā līmenī, piemēram, Nascar.
2) lai glābtu pasākumu kā tādu.

Tā kā F1 slīkst, ko apliecina jebkuri pētījumi, jo samazinās skatītāji, samazinās sponsoru interese, jo samazinās skatītāju daudzums, samazinās pasākuma vērtība, jo samazinās intereses par šo pasākumu, rezultātā, rodas zaudējumi, gan FIA, gan komandām, gan TV.
kvalifikācijas formāta maiņa neko nedos, jo FIA ar saviem noteikumu izmaiņām atpaliek no komandu izdomas vismaz par diviem soļiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 12:42, pirms 11 gadiem
kasrim rakstīja: Vecie labie laiki tomēr bija interesantāki, viens ilgs laiks visiem un visi var braukt ārā kad grib. Kāds kādam patraucē, kāds izbrauc taktiski pareizajā laikā... Ehh...
Nav brīnums, ka tagad zūd F1 TV auditorija...
Es atceros ka tad bija, teiksu ta, bija loti garlaicigi, trase pamata bija tuksa, lejas gala komandas tik rinkoja, jautribas tapat notika pedejas 10 min, jo lideri praktiski visu laiku sedeja boksos vai ari sakuma uzstadija laiku un tad gaidija pedejas 10 min.

     [+] [-]

, 2014-02-07 15:57, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Es atceros ka tad bija, teiksu ta, bija loti garlaicigi, trase pamata bija tuksa, lejas gala komandas tik rinkoja, jautribas tapat notika pedejas 10 min, jo lideri praktiski visu laiku sedeja boksos vai ari sakuma uzstadija laiku un tad gaidija pedejas 10 min.
Tā gan nebija, jo visi top piloti veica vismaz 4 sesijas ar vismaz vienu lidojošo apli. Un tā notikās līdz pat 2000.gadu sākumam.
Un bija džentelmeniska vienošanās ar mazajām komandām, ka tās pēdējās 5 minūtēs nebrauc ārā, jo tās neko nevar iegūt (jo tiek apdzītas, un apļa laiks ir sabojāts).
vecos ierakstos redzams, ka pirmie uzreiz izbrauca Minardi, Arrows, jo tā atrādījās TV un reklāmdevējiem, un tikai pēc 10 min top komandas, jo tas bija visu interesēs celt F1 popularitāti, jo tā saglabājās nemainīgi augsta interese par kvalifikāciju, un no TV varēja plēst lielu naudu, jo reklāmas bija pieprasītas.
Šodien viss ir otrādi - tiek darīts viss, lai neviens neskatītos, un būtu pēc iespējas mazāka interese. Q1 un Q2 daudzi neskatās, jo tur neko interesantu nevar redzēt, Q3 dažreiz pat tikai 6 formulas brauc, pārējie riepas taupa.
linki
F1 Japanese GP 2000 Qualifying Häkkinen vs...
2000 Canada (Qualifying) - YouTube
un daudzi citi ir

     [+] [-]

, 2014-02-07 16:47, pirms 11 gadiem
uz starta bija jāstājas ar tām pašām riepām, kas izmantotas kvalifikācijas pēdējos apļos.

Tā nu gan nebija. Bija jāsāk ar tām riepām ar kurām uzstādīja labāko laiku 3. sesijā. Lai gan parasti tie arī sanāca pēdējie apļi. Ja tu sākumā izbrauc uz lidojošo un pēc tam otrajā piegājienā neuzlabo rezultātu, tad bija jāsāk ar tām, kuras bija 1. lidojošajā aplī.

Un domāju arī 10 minūtēs visi var izbraukt 2 apļus, ja vien paši grib. Nevis sēž boksos.

Nu bet pag- ar ko tas startētu tajā variantā, ja iedotu top10 vēl vienu komplektu? Ar tām kurām nobeidza 2. kārtu vai ar jaunām?