Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso nepatīk jauno F1 auto izskats

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso nepatīk jauno F1 auto izskats
Alonso ar jauno "Ferrari F14 T"
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso atzinis, ka jaunie 2014. gada sacīkšu auto savādo purngalu dēļ neizksatās pievilcīgi un cer, ka inženieri atradīs risinājumus, lai padarītu tos skaistākus.

"Mašīnas ir palikušas neglītākas," neslēpj Alonso. "To būtu atklāti jāatzīst gan mums, gan faniem. Šo auto izskats nav pietiekami labs. Visi Formulu 1 uztver kā autosporta, aerodinamikas, ātruma un tehnoloģiju kalngalu, taču tā nemaz nešķiet, kad paskatās uz šo mašīnu priekšgaliem."

Jaunie tehniskie noteikumi inženieriem likuši izvērst savu fantāziju F1 auto purngalu izveidē, kā rezultātā tie sanākuši ne vien ievērojami atšķirīgi, bet, daudzuprāt, arī neglīti. Alonso ir drošs, ka laika gaitā tas mainīsies.

"Mēs atradīsim risinājumus," stāsta "Ferrari" pilots. "Inženieri ir gana gudri, lai izveidotu skaistas un ātras mašīnas."

Tikmēr, kā izrādās, auto purngali nemaz nespēlē tik zīmīgu lomu kā varētu šķist.

"Ja palūkojamies apkārt, redzam, ka katrai komandai mašīnām ir citāds purngals," stāsta "Ferrari" vienības tehniskais direktors Džeimss Elisons. "Iemesls tam ir tāds, ka noteikumi attiecībā uz tiem atļauj lielu ģeometrisku brīvību. Inženieri to steidz izmantot, lai veiktu izpēti. Nav tā, ka viens no risinājumiem dotu kādu īpašu labumu, tāpēc arī ir redzami tik daudzi un dažādi varianti. Cilvēki par to tik daudz runā tikai tādēļ, ka šīs izmaiņas atrodas pašā mašīnas priekšā."

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...

Slēpts komentārs: M I K U C I S

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 15:45, pirms 11 gadiem
izskatās tiešām sūdīgi. pēc kaut kāda bifeļa purna. galvenais, lai ir ātrums.

     [+] [-]

, 2014-02-07 16:24, pirms 11 gadiem
Nu tas kā kuram. Ok, Ferrari lauziens man ne sevišķi, bet nu Mersim es neredzu nekādu vainu.

     [+] [-]

, 2014-02-07 16:25, pirms 11 gadiem
Un piemēram Sauber es nemaz nepievēršu uzmanību degunam, jo patīk krāsojums/krāsa bez reklāmām.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-07 17:42, pirms 11 gadiem
Taisnība, par skaistām šīs formulas nosaukt ir grūti.