Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

papildināts Masa zibeņo F1 testu trešajā dienā

Masa zibeņo F1 testu trešajā dienā
Felipe Masa
Foto: Scanpix

Šodien Heresas trasē (Spānija) tika aizvadīta trešā pirmssezonas testu diena. Pirmo reizi trasē šosezon devās Kimi Raikonens no ''Lotus'' komandas un pēdējo trīs gadu čempions Sebastians Fetels ("Red Bull"), bet savus pirmos testus oficiālu F1 pilotu statusā aizvadīja ''Sauber'' pilots Estabans Gutiress un Valteri Botass no ''Williams'' vienības. Savukārt Felipe Masa šorīt uzrādīja ātrāko apli aizvadītājās trijās testu dienās.

Rīta testos dominē Masa

''Ferrari'' pilots Felipe Masa šorīt nodemonstrēja, ka arī Maranello vienības jaunais ''F138'' modelis ir ātrs, veicot apli atrāk par minūti un 18 sekundēm, ko Heresas testu aizvadītajās divās dienās nevienam nebija izdevies paveikt. Kamēr Masa darbojās trasē, viņa komandas biedrs Fernando Alonso, kurš jau iepriekš paziņoja, ka Heresas testos nepiedalīsies, atkal strādāja ar velosipēdu.

Masas tuvākais sekotājs šorīt bija ''Mercedes'' pilots Niko Rosbergs, kurš no brazīlieša atpalika vairāk nekā sekundi. Kā iepriekš ziņojām, testu pirmajā dienā ''Mercedes'' formulu pievīla kļūme tās elektronikā, bet vakar sabojājušās bremžu sistēmas dēļ avāriju piedzīvoja Lūiss Hamiltons, tāpēc Rosbergs šorīt trasē darbojās viscītīgāk, cenšoties atgūt pirmajās divās dienās zaudēto laiku.

Trešo ātrāko apļa laiku uzrādīja ''Force India'' testu pilots Džeimss Rositers, kurš komandai palīdzēja arī vakar. Brits šorīt paspēja izveidot arī vienu negadījumu - izbraucot no boksiem, viņš uztriecās virsū diviem savas komandas darbinikiem, tomēr, par laimi, nopietnas traumas netika gūtas.

Ceturto labāko rezultātu šorīt uzstādīja Kimi Raikonens, līderim Masam zaudējot nedaudz vairāk nekā pusotru sekundi, bet piekto vietu ieņēma Džensons Batons no ''McLaren'' vienības. Tikai sestais ātrākais aplis bija Sebastianam Fetelam, kuram šī bija pirmā testu diena 2013. gadā. Pirmoreiz trasē šogad devās arī ''Toro Rosso'' pilots Žans-Ēriks Verņē, ieņemot septīto vietu.

Astoto un devīto vietu šorīt ieņēma abi debitanti - Estabans Gutiress (''Sauber'') un Valteri Botass (''Williams''), bet, kā jau ierasts, lēnākās komandas rīta testos atkal bija ''Marussia'' un ''Caterham''. Makss Čiltons no ''Marussia'' līderim zaudēja sešas sekundes, bet Šarls Piks, ieņemot pēdējo vietu, no Masas atpalika par nepilnām septiņāmarpus sekundēm. Jāpiemin arī fakts, ka Pika formulu šorīt arī piemeklēja tehniskas kļūmes, kā dēļ trasē tika izkārti sarakanie karogi.

''Ferrari'' paliek nepārspēta arī vakarā

Arī dienas otrajos treniņbraucienos neviens no pilotiem nespēja pārspēj Masas apli. Vistuvāk brazīlieša uzrādītajam apļa laikam tika Rosbergs, kurš vienīgais no ''Ferrari'' pilota neatpalika vairāk par sekundi. Rosbergs šodien kļuva par pārliecinošu līderi veikto apļu daudzumā - ar jauno ''W04'' modeli viņš nobrauca 148 apļus, pārspējot pagājušā gadā uzstādīto Mihaela Šūmahera rekordu, kad viņš 2012. gada pirmssezonas testos vienas dienas laikā veica 139 apļus. Pats Rosbergs pēc garās dienas sacīja, ka ''Mercedes'' šodien ir atguvusi pirmajas divās dienās zaudēto un ir atpakaļ ierindā.

No sestās uz trešo vietu līdz dienas beigām pacelās Sebastians Fetels, kurš Felipem Masam zaudēja vairāk nekā sekundi. Trīskārtējais čempions pēc testiem gan atzina, ka, salīdzinot ar pagājušā gada modeli, jaunais ''RB9'' modelis ir liels solis uz priekšu.

Ceturto vietu saglabāja 2007. gada čempions Raikonens, kuram šī bija pirmā testu dienu 2013. gadā. ''Jaunā formula noteikti ir labāka par pagājušā gada modeli. Šodien testējām tikai cietākā sastāva riepas, un līdz sezonas sākumam vēl ir jāpaveic daudz darba. Lai arī ''E21'' formula ir ātra, tomēr tās patieso spēku redzēsim tikai sezonas gaitā,'' ierasti mierīgs savos komentāros bija soms.

No septītās uz piekto vietu pacēlās Žans-Ēriks Verņē, bet ar sesto labāko rezultātu trešo testu dienu noslēdza ''Forcia India'' testu pilots Džeimss Rositers. Tikai septītā vieta šoreiz ''McLaren'' pilotam Džensonam Batonam, kurš pašās dienas beigās tehnisku problēmu dēļ palika trases malā. Estebans Gutiress savā pirmo testu dienu noslēdza astotajā vietā, no Masas atpaliekot divas sekundes.

Nelielu pārsteigumu dienas beigās sarūpēja Makss Čiltons no ''Marussia'' komandas, kurš pārspēja F1 debitantu Valteri Botašu, Šarlu Piku un Polu di Restu, ieņemot devīto vietu. No Masas gan viņš atpalika par 3,3 sekundēm...

Pirmo desmitnieku šodien noslēdza jau iepriekš pieminētais ''Williams'' pilots Valteri Botass, bet lēnākie piloti izrādījās Šarls Piks un Pols di Resta, kuram trešā testu diena beidzās pēc veiktiem septiņiem apļiem, jo viņa ''Force India'' formulai radās problēmas ar izplūdes gāzu sistēmu.

Rīt tiks aizvadīta pēdējā F1 testu diena Heresas trasē, bet nākamie testi notiks Barselonas trasē no 19. - 22. februārim.

Trešās dienas F1 testu rezultāti Herasas trasē

VietaBraucējsKomandaLaiksVeiktie apļi
1.Felipe MassaFerrari1:17.879s85
2.Nico RosbergMercedes+0.887148
3.Sebastian VettelRed Bull+1.173102
4.Kimi RaikkonenLotus+1.32140
5.Jean-Eric VergneToro Rosso+1.36885
6.James RossiterForce India+1.42442
7.Jenson ButtonMcLaren+1.72483
8.Esteban GutierrezSauber+2.055110
9.Max ChiltonMarussia+3.39078
10.Valtteri BottasWilliams+3.69686
11.Charles PicCaterham+4.47357
12.Paul di RestaForce India+5.8507

Testu kalendārs

TraseNorises laiks
Heresa (Spānija)5. - 8. februāris
Barselona (Spānija)19. - 22. februāris
Barselona (Spānija)28. februāris - 3. marts

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
BBC - Homepage

  -1 [+] [-]

, 2013-02-07 16:51, pirms 12 gadiem
Masa tā teikt pavizinājās "ar vējiņu", kamēr Alonso tika velosipēds
tikai cik apļus viņš nobrauca?

     [+] [-]

, 2013-02-07 17:52, pirms 12 gadiem
Williams vel brauka ar pagaisa gada masinu, vai nu spiko ko konkurenti izdomajusi un pasiem ideju aptrucies vai ari pasi ko interesantu slepj un tik loti parliecinati par sevi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-07 18:49, pirms 12 gadiem
Zombijs rakstīja: Williams vel brauka ar pagaisa gada masinu, vai nu spiko ko konkurenti izdomajusi un pasiem ideju aptrucies vai ari pasi ko interesantu slepj un tik loti parliecinati par sevi.
skatās kā vecā mašīna izskatās uz jauno mašīnu fona, pēc tam brauks ar jauno un būs redzama starpība t.i. progress