Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfa pēc dzemdībām pametīs autosportu

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfa pēc dzemdībām pametīs autosportu
Sūzija Volfa
Foto: Williams/LAT

Sūzija Volfa šobrīd ir vistuvāk F1 čempionātam tikusī daiļā dzimuma pārstāve. Tomēr sportiste atzīst, ka reiz vēlas sev īstu ģimeni un bērna dēļ viņa pavisam noteikti atteiksies no autosporta.

31 gadu vecā britu sportiste, kas savulaik bija pazīstama kā Sūzija Stodarte, ir "Mercedes" komandas izpilddirektora Toto Volfa sieva. Šogad viņa "Williams" sastāvā piedalīsies Silverstounas un Hokenheimas F1 posmu piektdienu rīta treniņbraucienos, kļūstot par pirmo sievieti 22 gadu laikā, kas braukusi oficiālā "Grand Prix" nedēļas nogaļu sesijās.

"Startēt Formula 1 sacensībās vienmēr bijušas manas ambīcijas un tagad esmu nokļuvusi soli tuvāk tam," viņa stāsta intervijā "Telegraph". "Man tikai ir nepieciešama iespēja. Un es darīšu visu, lai tāda pienāktu."

Volfa atzīst, ka kāri pēc ātruma varētu slāpēt vien bērna piedzimšana.

"Es uz visiem laikiem pārstāšu braukt ar sacīkšu auto, tiklīdz sāksim veidot ģimeni," saka Volfa. "Es gribu bērnus un zinu, ka tiklīdz man viņi būs, šai lietai būs pienācis gals. Es nekad nepakļaušu sevi riskam, zinot, ka man mājās ir bērns, kas paļaujas uz mani."

Pašlaik Volfa gan vēl nedomā pārtraukt savu karjeru.

"Šobrīd es mīlu savu dzīvi, taču domāju, ka pienāks brīdis, kad vēlme pēc bērna kļūs lielāka par vēlmi braukt sacīkstēs," viņa saka. "Atliek vien gaidīt šo brīdi."

Daudzi uzskata, ka Volfas nokļūšana F1 apritē drīzāk ir mārketinga triks, taču tajā pašā laikā nevar noliegt, ka viņai ir gana liela sacīkšu pieredze. Bijušais F1 pilots Deivids Kulthards uzskata, ka viņai dotās iespējas pašas visu saliks pa vietām.

"Vai viņai ir tā ātruma daļiņa, kas nepieciešama, lai kļūtu par F1 pilotu? Es nezinu! Viņai būs iespēja sevi parādīt un ja tas izdosies, viņa turpinās braukt. Ja nē, mēs būsim saņēmuši atbildi," skaidro Kulthards.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...