Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krīzes skartā "Red Bull" komanda lūdz "Toro Rosso" palīdzību

Juris Grīns
Juris Grīns

Krīzes skartā "Red Bull" komanda lūdz "Toro Rosso" palīdzību
"Toro Rosso" izdevies radīt labāku mašīna par "Red Bull"?
Foto: Red Bull/Getty

"Red Bull" pirmssezonas tehniskā krīze likusi Kristiana Hornera vadītajai vienībai lūgt palīdzību no "Toro Rosso" komandas, raksta respektablais itāļu izdevums "Autosprint". Tikmēr darbinieki spiesti "vergot" pat 18 stundas diennaktī, lai risinātu daudzās problēmas.

"Red Bull" lūguši "Toro Rosso" palīdzību saistībā ar jauno bremžu tehnoloģiju ("brake by wire"), ar ko no šī gada ir apgādāti aizmugurējie riteņi. Savukārt šī sistēma ir cieši saistīta ar jauno enerģijas atjaunošanas sistēmu (ERS), kas sastāv no vairākām komponentēm.

"Tas, ka "Red Bull" vēlas izmantot kādas citas komandas radīto sistēmu, tikai parāda, kāda mēroga problēmas viņiem vēl ir citās spērās," raksta pieredzējušais korespondents Alberto Antonini.

Viena no šīm lielajām problēmām RB10 modelim ir ar turbīnu, apstiprinājis "Red Bull" konsultats Helmuts Marko.

"Tu piespied gāzes pedāli, bet jauda parādās tik pēkšņi, ka riteņi izspolējas, mašīna sāk slīdēt un tiek zaudēts ātrums," viņš skaidro intervijā "Servus TV". "Kopā ar "Renault" mēs pie pārbaudes stendiem strādājam dienu un nakti, lai līdz sacīkstēm Melburnā novērstu šīs problēmas."

Džensons Batons skaidro, ka "Red Bull" mašīna ir lēna taisnēs, taču ātrajos līkumos tās ātrums testos bijis fantastisks.

"Vairākus apļus Daniels Rikjardo brauca aiz manis un taisnēs nevarēja mani apdzīt," atklāj Batons. "Taču viņš apdzina mani pa ārmalu 11. līkumā, kur ātrums ir ļoti liels. Es nekad iepriekš neko tādu nebiju redzējis."

Jāatgādina, ka arī Luiss Hamiltons nesen izteica atzinīgus vārdus par RB10 formulas potenciālu, kas gan, viņaprāt, netikšot parādīts, kamēr netiks novērstas tehniskās problēmas. Speciālisti secinājuši, ka problēmas ir gan "Renault" turbo motoriem, gan pašai Adriana Ņūvija konstruētajai "Red Bull" mašīnai.

"Mums vēl ir jāpaveic ļoti daudz," kādā citā intervijā laikrakstam "Bild" stāsta Helmuts Marko. "Sevišķi daudz darba ir puišiem, kas atbild par elektroniku. Viņiem nākas vergot 18 stundas diennaktī. Tomēr tā kā mēs uzvaram visi kopā, arī smagais darbs jādara visiem kopā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-06 17:15, pirms 11 gadiem
Nu tad reāli būs tā, kā tagad bija. Taisnēs lēnāki un līkumos vienkārši fantastiski. Karoč airodinamika ir 1. vietā starp visām komandām. Dabūs vēl ātrumu taisnēs un sāksies RB dominance. Es prognozēju, ka pēc tās 3 nedēļu pauzes, kas ir pārvācoties atpakaļ uz Eiropu, RB būs visiem priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja