Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kādreizējais F1 pilots pēc aizrīšanās nonāk slimnīcā

Kādreizējais F1 pilots pēc aizrīšanās nonāk slimnīcā
Vilsons Fitipaldi juniors. Foto: Motorsport.com

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados F1 čempionātā startējušais pilots Vilsons Fitipaldi juniors piedzīvojis nopietnas veselības problēmas, ko izraisījusi aizrīšanās vakariņu laikā.

Kādreizējā brazīliešu autosportista sieva apstiprinājusi, ka Fitipaldi ieturējis Ziemasssvētku vakariņas, aizrijies un piedzīvojis dzīvībai bīstamas sekas, taču paspēts cietušo aizvest uz slimnīcu. Tur viņš atrodas joprojām.

"Vakariņu laikā viņš aizrijās ar gaļas gabalu un cieta no skābekļa trūkuma, kam sekoja sirds apstāšanās," sacīja Fitipaldi sieva.

Pēc tam ārsti par cietušo parūpējušies, taču viņam esot grūtības ar atgūšanos pēc narkozēm, līdz ar to ilgāk jāpagaida, pirms Fitipaldi pamodīsies. Noprotams, ka viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Vilsonam Fitipaldi junioram šobrīd ir 80 gadi. Viņš ir brālis divkārtējam F1 čempionam Emersonam Fitipaldi. Pats startēja F1 čempionātā 1972. un 1973. gadā ar "Brabham" mašīnu, pirms kopā ar brāli izveidoja "Copersucar" komandu. Tās rindās sportists brauca 1975. gada sezonā. Augstākais sasniegums atsevišķos posmos ir piektā vieta 1973. gada Vācijas GP, kas tolaik vēl notika vairāk nekā 22 kilometrus garajā Nirburgringas trases versijā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Lānss Strols un Pjērs Gazlī. Foto: Motorsport.com

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas

"Alpine" komanda parakstījusi jaunu līgumu ar Pjēru Gaslī uz vairākiem gadiem, paturot franču F1 pilotu sastāvā. Kā zināms, komandu pēc šīs sezonas pametīs otrs braucējs Estebans Okons. Tikmēr "Aston Martin" komanda šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lānss Strols turpinās startēt tās sastāvā 2025. gada sezonā un arī pēc tam.

Leklērs: "Sainss sacensību sākumā pārkāpa komandas prasību"

Lai gan "Ferrari" vienība bija instruējusi savus pilotus Spānijas GP sacīkstes sākumā taupīt riepas, Karlosa Sainsa uzbrukums komandas biedram norāda, ka viņš šo plānu ignorējis, paziņojis Šarls Leklērs.
Foto: Motorsport.com

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi grozījumus noteikumos. Tās paredz, ka turpmāk autosportists izņēmuma kārtā varēs saņemt atļauju startēšanai F1 pasaules čempionātā no 17 gadu vecuma.