Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" izlaidīs pirmos F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" izlaidīs pirmos F1 testus
Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" komanda aizkavējusies jaunās mašīnas izstrādē un nolēmusi izlaist pirmos F1 ziemas testu braucienus, kas norisināsies Spānijā.

Pirmie šī gada testi sāksies 28. janvārī Heresā, taču trīs nedēļas pirms tam "Lotus" komanda apstiprinājusi, ka jaunais F1 modelis E22 tajos nebūs redzams. Prezentāciju komanda ir ieplānojusi vien pēc šiem testiem, bet pirmo reizi trasē dosies 19. februārī, kad sāksies izmēģinājumu braucieni Bahreinā.

"Mēs savu mašīnu gatavosim mazliet ilgāk nekā pārējās komandas," pirmdien paziņoja komandas tehniskais direktors Niks Česters. "Nolēmām, ka dalība Heresas testos nebūtu ideāls variants mūsu ieplānotajai mašīnas izgatavošanas un attīstīšanas programmai. Prezentācija visticamāk notiks pirms testiem Bahreinā un tur mēs patiešām varēsim parādīt to, cik patiesībā ātri spēsim būt."

Česters arī apstiprina, ka "Lotus E22" modelis jau ir izgājis gandrīz visus FIA triecientestus un tagad atlicis pierādīt vien mašīnas purngala izturību. Par spīti paziņojumam par nepiedalīšanos pirmajos testos, Česters neslēpj, ka komandas partneri jau izteikuši atzinību par jaunā sacīkšu auto tehniskajiem risinājumiem un potenciālu.

Pašreizējā veidolā "Lotus" komanda pastāv kopš 2012. gada. Abās iepriekšējās sezonās tā izcīnījusi ceturto vietu Konstruktoru kausā, bet Kimi Raikonens atnesis tai divas uzvaras atsevišķos posmos. Šogad "Lotus" komandu pārstāvēs tās līdzšinējais pilots Romēns Grožāns, kā arī Pastors Maldonado, kurš pievienojies no "Williams".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2014-01-07 06:53, pirms 11 gadiem
Ja jau būtu redzams tas potenciāls, tad reālus testus neviens garām nelaistu. Kaut vai ar puspabeigtu var kaut ko testēt....

  +1 [+] [-]

, 2014-01-07 09:22, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ja jau būtu redzams tas potenciāls, tad reālus testus neviens garām nelaistu. Kaut vai ar puspabeigtu var kaut ko testēt....
Lotusam vnk, nebija naudas,tāpēc domā šitādas it kā atrunas. Ne velti komanda piesaistīja pilotu naudas maisus Maldonado...tuklāt pat vēl nezin vai ar tiem līdzekļiem ko iedos viņa sponsori, visai sezonai pietiks,ja sponsori neatradisies.

  -2 [+] [-]

, 2014-01-07 09:50, pirms 11 gadiem
Lotus laikam ir ļoti bagāti, ka šitā izklaidējas.
Tikai aizmirsa, ka iepriekšējos divus gadus tehniku attīstīja Raikonens, un arī sezonas vidū strādāja pie attīstības.
Grožāns un Maldonado ir pasažieri, kuri no tehnikas saprot kā griezt stūri un tās podziņas, spiest pedāļus, kādās izskatās riepas, un abi zin, ka aeriodinamikas detaļas ir no kaut kādām šķiedrām, kuras ražo kosmosā, jo citādi Grožānu 2012. nebūtu diskvalificējuši uz vienu posmu.

     [+] [-]

, 2014-01-07 16:32, pirms 11 gadiem
Aha... un Kimis ir tas lielais zinātājs.... pat zirgam jāsmejās...

     [+] [-]

, 2014-01-07 17:35, pirms 11 gadiem
Visticamāk tā arī ir naudas taupīšana. Iespējams, ka Lotus vēl kaut ko centīsies ātri nokopēt no RB, pirms prezentēs jauno bolīdu, jo, ja neviens nebūs redzējis viņu auto, nevarēs arī pārmest par detaļu kopēšanu (gadījumā, ja tāda notiks).