Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Aculiecinieks: "Es nofilmēju Šūmahera kritienu savā telefonā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Aculiecinieks: "Es nofilmēju Šūmahera kritienu savā telefonā"
Šūmaheram veltīts fanu plakāts
Foto: SIPA/Scanpix

Kļuvis zināms, ka kāds liecinieks nofilmējis Mihaela Šūmahera kritienu slēpošanas kūrortā Francijā. Video gan pagaidām netiek publicēts, jo nodots izmeklētāju rīcībā.

Vācu laikraksts "Der Spiegel" ziņo, ka kāds 35 vecs vīrietis netīšām kļuvis par aculiecinieku pirms nedēļas notikušajam negadījumam, kad Šūmahers nobraucienā no kalna krita, atsitās ar galvu pret akmeni un guva smagu galvas traumu. Liecinieks tobrīd ar telefonu filmējis savas draudzenes braucienu no kalna, kad kadrā kritiena brīdī nokļuvis Šūmahers.

Par spīti iepriekš paustajai informācijai, šis liecinieks apgalvo, ka Šūmahera ātrums kritiena brīdī neesot bijis lielāks par 20 km/h. Izmeklētāji no Francijas apstiprinājuši, ka viņu rīcībā ir šāds video. Tāpat policijas rīcībā ir video, kas nofilmēts ar pie ķiveres piestiprinātu kameru, apstiprina Šūmahera menedžere Sabīne Kēma.

Tāpat Kēma intervijā BBC pastāstīja, ka Šūmahers arvien atrodas medicīniski izraisītā komā un viņa stāvoklis, lai gan stabils, joprojām vērtējams kā kritisks. Pēdējā laikā arī parādās neprecīza informācija par bijušā F1 pilota veselības stāvokli, tādēļ Kēma iesaka uzklausīt vien to, ko saka viņa pati, vai Šūmaheru ārstējošie ārsti.

Publisku vēstuli Šūmaheram veltījis arī viņa senais cīņubiedrs Mika Hakinens, kurš savas F1 karjeras pirmsākumos Adelaidas trasē piedzīvoja ļoti smagu negadījumu, par mata tiesu izglābjoties no nāves:

"Tavs piedzīvotais negadījums ir vienkārši vēl viens izaicinājums," raksta Hakinens. "Tev jācīnās smagi - gluži tāpat kā savulaik mēs viens ar otru cīnījāmies trasē. Kā Tu zini, arī man pagātnē bija smags galvas savainojums. Tomēr ar ģimenes, draugu un profesionālu ārstu palīdzību es izdzīvoju. Esmu drošs, ka arī Tu šādu atbalstu saņem. Nedomā par laiku, jo šajā sacensībā Tu neej pēc rekorda. Tev jāizmanto tik laika, cik nepieciešams. Atpūties! Mika."

Šūmahers ir pārcietis divas smadzeņu operācijas un turpina ārstēties Francijas dienvidaustrumj pilsētas Grenobles slimnīcā. Viņu pastāvīgi uzrauga ārsti.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Mirror Online: The intelligent tabloid....
F1Today.net Formula 1 news

  -2 [+] [-]

, 2014-01-06 19:17, pirms 11 gadiem
Bēdīgi, cik zinu, tad, jo ilgāk komā, jo mazāka iespēja pamosties, par iespējamajām veselības problēmām nemaz nerunājot. Turies, Mihael!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-01-06 19:22, pirms 11 gadiem
Viņš ir mākslīgā komā, ko var dabūt atpakaļ jebkurā brīdī, bet taisnība ir: var atmosties tikpat labi arī paralizēts

  +2 [+] [-]

, 2014-01-06 19:31, pirms 11 gadiem
Turies vecais Mums vajag leģendu atpakaļ

     [+] [-]

, 2014-01-06 20:02, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Man šķiet, ka Tu kko ne tā zini. Turklāt tā ir mākslīgā koma
Skatos ka pašam arī medicīna ir ķīnas ābece-Komu mākslīgi izraisa ar barbiturātiem(fenobarbitāls vai tiopentāls),un jo ilgāk cilvēku tur dziļā bezsamaņas stāvoklī,jo lielāka ir iespējamība,ka radīsies komplikācijas-neatgriezeniski smadzeņu bojājumi vai kognitīvie traucējumi! Tas tā īsumā...
Cerams ka Mihaels drīzumā izveseļosies,jo organisms viņam fiziski izturīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-06 21:06, pirms 11 gadiem
Nesaprotu, ko tur policijas dara un kāda vēl izmeklēšana?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-06 22:15, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: būtu dīvaini, ja nebūtu. Tev maz ir nojausma, par kādiem miljonu miljoniem tur iet runa šobrīd?
Kur var iemaksāt miljonus, lai Šūmahers šovakar pamostos sveiks un vesels?

     [+] [-]

, 2014-01-06 22:20, pirms 11 gadiem
cilvēks pat normāli nevar gandrīz nosisties savā nodabā - pat tik intīmā brīdī nofilmē, pie tam, ar 2 kamerām uzreiz... uz ko tā pasaule iet????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-07 00:13, pirms 11 gadiem
Ernijzz rakstīja: Bēdīgi, cik zinu, tad, jo ilgāk komā, jo mazāka iespēja pamosties, par iespējamajām veselības problēmām nemaz nerunājot. Turies, Mihael!
Massa pēc Ungārijas atsperes arī ilgu laiku pavadīja komā. Tas ļauj ķermenim iztikt bez šoka un veiksmīgāk ātrāk atjaunoties

     [+] [-]

, 2014-01-07 00:56, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: diemžēl tur runa šobrīd iet par izmaksām. Apdrošinātāji vēl ilgi meklēs kaut mazāko iemeslu, lai samazinātu izmaksājamos daudzumus.
Es tikai norādu uz naudas bezjēdzību šādos gadījumos.

     [+] [-]

, 2014-01-07 16:55, pirms 11 gadiem
Jo ilgāk komā,jo lielāka iespēja izdzīvot.
Komā ķermenis ir bez stresa,satraukuma un lēnam atlabst.
Reizēm ārsti pieslēdz mākslīgo komu,lai ķermenis atpūšas un atlabst.

     [+] [-]

, 2014-01-07 16:56, pirms 11 gadiem
Jo ilgāk komā,jo mazāka iespēja pamosties-tādu murgu vēl neesmu lasījis.

     [+] [-]

, 2014-01-07 17:09, pirms 11 gadiem
Da ja kāds būtu nofilmējis, tad īsti neticu, ka būtu baigi plātījies, bet sen jau ielicis youtube. Un nekas aizliegts tas nebūtu- privāts materiāls ar 10M hitiem...