Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Novembrī varētu tikt dota atļauja F1 komandām startēt ar trīs mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

Novembrī varētu tikt dota atļauja F1 komandām startēt ar trīs mašīnām
Foto: auto123.com

F1 bosu Berniju Eklstounu nesatrauc tas, ka šīs sezonas beigām teorētiski iespējama trīs komandu aiziešana no čempionāta, jo šobrīd tiek aktīvi spriests par to, vai atļaut komandām piedalīties sacīkstēs ar trim mašīnām.

Pēc "Caterham" komandas bankrota 2014. gadā, šogad Formulā 1 palika desmit komandas un uz starta stājas 20 mašīnas. Tomēr aizvien nav droši zināms, vai "Renault" pārņems "Lotus" komandu, kurai ir nopietnas finasiālas grūtības, tāpat arī "Red Bull" piedraudējuši likvidēt abas savas komandas (arī "Toro Rosso"). Turklāt arī tiek ziņots par "Sauber" un "Force India" nedienām ar finansēm.

Eklstouns atklāj, ka aizvien nav aizmirsta ideja par to, ka tās komandas, kuras vēlas, varētu stāties uz starta ar trim mašīnām, tādejādi aizpildot vietas, kas varētu būt radušās pēc vairāku citu komandu aiziešanas no F1 pasaules čempionāta. Jau novembrī būšot zināmas visas atbildes uz šo jautājumu.

"Dažas komandas vēlas startēt ar trim mašīnām," intervijā holandiešu laikrakstam "De Telegraaf" atklāj Bernijs Eklstouns. "Un arī vairums līdzjutēju labāk gribētu redzēt trešo "Ferrari" nevis kādu citu konkurēt nespējīgu mašīnu. Nākamajā mēnesī mēs zināsim skaidri, vai iesim šajā virzienā."

Eklstouns neslēpj, ka "Red Bull" un "Toro Rosso" situācija ir sarežģīta. Ja tām neizdosies atrast jaunu dzinēju piegādātāju, turklāt faktiski vienīgais pieejamais variants ir "Ferrari", tām neatliks nekas cits kā pamest Formulu 1.

"Tā ir sarežģīta situācija ar daudzām savstarpēji konfliktējošām interesēm," viņš saka. "Kāpēc gan konkurentiem gribētos viņus glābt un riskēt ar to, ka viņi tiek sakauti ar pašu ieročiem?"

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-05 14:27, pirms 9 gadiem
Nav jau slikta ideja.
No vienas puses līmenis varētu arī palielināties, jo tomēr trešais Mercedes būtu labāk nekā Manor
No otras puses, ja komanda neļauj pilotiem cīnīties (piemēram, Williams UK GP laikā), tad trešās formulas ieviešana padarītu gonkas vēl neskatamākas (par pjedestālu pagaidām nerunāju (trīs Mercedes vai trīs Ferarri uz pjedestāla)

Tai pat laikā, ceru, ka visas komandas paliks (+ Haas) un nākamsezon būs 11 komandas un 22 braucēji

     [+] [-]

, 2015-10-05 14:30, pirms 9 gadiem
Varbūt Bērnijam derētu apsvērt iespēju izveidot savu F1 komandu ar nosaukumu GP2, kurā startētu iepriekšējās sezonas divi labākie GP2 braucēji (uz šo sezonu tie būtu Palmers un Vandūrns)

  +1 [+] [-]

, 2015-10-05 14:51, pirms 9 gadiem
Man patiktu ja vadošajās komandās būtu pa 3 autiņiem.... jēga no tiem nabagiem kas velkās pa beigām....

A par komandu pavēlēm - vajag kā MotoGP... nav radiosakaru un viss... lai domā paši... Daudziem gan klātos grūti, jo nu jau f1 sarežģītība ir boing līmenī

     [+] [-]

, 2015-10-05 16:04, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: Bērnijs laikam atkāpsies, kad viņu nesīs ar kājām pa priekšu
nu apmēram tā ja