Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezidents tiek turēts aizdomās par mēģinājumu ietekmēt sacensību rezultātus

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezidents tiek turēts aizdomās par mēģinājumu ietekmēt sacensību rezultātus
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

Britu medijs BBC vēsta, ka šobrīd sākta izmeklēšana pret Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Mohamedu Ben Sulajemu par mēģinājumu ietekmēt sacīkstes rezultātus.

Runa ir par 2023. gada Saūda Arābijas GP, kad Fernando Alonso finišēja trešais, pirms viņam tika piespriests desmit sekunžu sods un nācās atkrist uz ceturto vietu. Sods tika piespriests par komandas darbinieku neatļautu pieskaršanos mašīnai cita, piecu sekunžu soda izciešanas laikā boksos. Vēlāk tiesneši šo sodu anulēja un atgrieza Alonso trešo vietu.

Kā ziņo BBC, pret Ben Sulajemu sākta izmeklēšana, jo kāds trauksmes cēlājs viņu apsūdzējis mēģinājumā panākt Alonso desmit sekunžu soda atcelšanu. Šo lietu izmeklē FIA ētikas komiteja un ziņojumu iesniedzis FIA darbinieks Paolo Basari, kurš organizācijā strādā kopš 2017. gada.

Ben Sulajems, lai panāktu vēlamo, esot zvanījis Abdullam bin Hamasam bin Isam Al Kalifam, FIA viceprezidentam sporta jautājumos Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionā, kā arī kādam viņa tuvam sabiedrotajam, kurš tobrīd strādāja sacensību norises vietā.

Tobrīd nekas neliecināja par aizdomām attiecībā uz atcelto sodu. Publiski bija zināms, ka "Aston Martin" sporta direktors Endijs Stīvensons izmantoja tiesības pieprasīt lēmuma pārskatīšanu un pārliecināja tiesnešus to mainīt.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-06 01:26, pirms 2 mēnešiem
Šaubos, ka telefona zvans varēja ietekmēt Abdullas bin Hamasas bin Isas Al Kalifa lēmumu.