Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Azerbaidžānā jau 2015. gadā varētu notikt F1 čempionāta posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Azerbaidžānā jau 2015. gadā varētu notikt F1 čempionāta posms
Foto: Lotus/LAT

Jau 2015. vai 2016. gada Formula 1 sezonā viens no posmiem varētu notikt Azerbaidžānā, apstiprinājis čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns.

Jau pirms aptuveni gada Eklstouns presei pirmo reizi izteicās, ka pastāv plāns tuvāko sezonu laikā noorganizēt Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku F1 posmu. Uz kādu laiku pasaules prese par šo faktu neko daudz nerakstīja, taču tagad Eklstouns nācis klajā ar paziņojumu, ka plāns virzās uz priekšu.

"Runa iet par 2015. gadu," Londonas izdevumam "The Times" apstiprina Eklstouns. "Tā ir iespējamība, taču visreālākais ir variants, ka sacensības tur pirmo reizi notiks 2016. gadā."

Ja Formula 1 tiešām dosies uz Baku, Azerbaidžāna kļūs jau par otro bijušās Padomju Savienības valsti, kurā tiks aizvadītas pasaulē prestižākās autosacīkstes. Kā zināms, jau šogad F1 posms risināsies Sočos, Krievijā.

Par spīti šobrīd notiekošajam Ukrainā, Eklstouns jau drīzumā gatavojas doties uz Krieviju, lai tiktos ar prezidentu Vladimiru Putinu un pārrunātu oktobrī gaidāmā F1 posma nianses.

"Mums tur ir jābūt," saka Eklstouns. "Krievija ir milzīgs tirgus un tur mīt daudzi potenciālie šī sporta veida līdzjutēji. Viņi tiešām vēlas F1 posmu un mēs gribam to sarīkot pie viņiem. Man nav nekādu pretenziju pret Vladimiru. Viņš sarīkoja labas Olimpiskās spēles. Mūsu starpā ir normālas attiecības un nav nekādu nesaskaņu."

Tikmēr problēmas skārušas Nirburgringu, kam trūkst naudas, lai šajā leģendārajā trasē arī turpmāk notiktu Formula 1 sacensības. Pašlaik tiek meklēti risinājumi.

Pa to laiku presē parādījusies informācija, ka tuvāko gadu laikā F1 čempionāts atkal varētu viesoties Longbīčā, ASV, kur šīs sacensības jau notika no 1976. līdz 1983. gadam. Pašlaik Longbīčas ielu trasē notiek viens no populārākajiem IndyCar posmiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-03-05 11:56, pirms 11 gadiem
Manuprāt, Amerikā nav līdzvērtīgu trašu Laguna Seca. Bet tur laikam F1 nav ko īsti darīt - trasē nav normālu taišņu (kur izmantot DRS) un tā, manuprāt, ir nedaudz par šauru, lai tajā varētu veikt pilnvērtīgas apdzīšanas.

     [+] [-]

, 2014-03-05 14:01, pirms 11 gadiem
Ekldtouns varetu ludzu aiziet?
Loti ludzu!!!
Pasaule ir tik dauda legendaras trases
Tik daudz jaunas modernas labas trases
Bet Baku???!!!!!
Ludzu kads atlaidiet to veci!!!