Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens apdzen Norisu un uzvar sprinta sacīkstēs Brazīlijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens apdzen Norisu un uzvar sprinta sacīkstēs Brazīlijā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens izcīnījis uzvaru Brazīlijas F1 posma sprinta sacīkstēs, jau sākumā apdzenot Lando Norisu, bet turpinājumā pārliecinoši kontrolējot sacensību gaitu. Par nākamajām pozīcijām tika aizvadīta spraiga cīņa, bet trešo vietu izcīnīja Serhio Peress.

Verstapens startēja no otrās pozīcijas, bet jau pirmajā līkumā aizbrauca garām Norisa "McLaren" formulai. Tikmēr cīņā par trešo vietu Džordžs Rasels pārliecinoši tika priekšā Peresam un pacēlās uz trešo pozīciju. Pirmajā aplī arī Luiss Hamiltons apdzina Peresu, bet Rasels tikmēr bija pārspējis arī Norisu un nonāca jau otrajā vietā. Jāatgādina, ka pirms gada Brazīlijā "Mercedes" pilots guva pirmo un līdz šim vienīgo uzvaru.

Ceturtā apļa sākumā, veicot apdzīšanu pirmajā līkumā, Peress atkaroja ceturto pozīciju no Hamiltona, bet, kamēr abi cīnījās savā starpā, no aizmugures jau mēģināja uzbrukt Šarls Leklērs. Viņš startā bija apdzinis Juki Cunodu, nonākot sestajā vietā. Pa to laiku Noriss bija atguvis ātrumu un piektajā aplī atkaroja otro pozīciju no Rasela. Tikmēr Verstapens jau bija nedaudz attālinājies un devās pretī kārtējai uzvarai.

Turpmākajos apļos Peress jau mēģināja atgūt trešo vietu un abi ar Raselu brīžiem aizvadīja spraigu divcīņu. Vairāki "Red Bull" pilota mēģinājumi nebija sekmīgi, bet desmitā apļa sākumā Peress aizbrauca garām un atgriezās vadošajā trijniekā. Jāpiebilst, ka gandrīz visi piloti šajā sprinta sacīkstē startēja ar mīkstā sastāva riepām.

Sacensību vidū "Ferrari" pilotu Karlosu Saincu aiz punktiem mēģināja atstāt Daniels Rikjardo, un vairākas reizes pieredzējušais braucējs arī bija nonācis priekšā, taču sāncensis zaudēto atguva. "AlphaTauri" mašīnas šajā sacīkstē bija ļoti ātras, arī Cunoda neļāva Leklēram attālināties. Tomēr šī cīņa beidzās ar to, ka Rikjardo uz desmito vietu atbīdīja Oskars Piastri.

Tuvojoties sacensību beigām, Noriss aizvien samērā tuvu sekoja līderim Verstapenam - atstatums abu starpā saglabājās mazāks par divām sekundēm. Pēc tam tas sāka pieaugt.

Sacīkstes noslēguma daļā ievērojami lēnāks bija kļuvis Hamiltons, līdz ar ko trīs apļus pirms finiša viņu cīņā par piekto vietu apdzina Leklērs. Mirkli vēlāk to pašu atkārtot centās Cunoda, ar pirmo mēģinājumu tas neizdevās, bet 22. apļa sākumā Hamiltons jau atkrita uz septīto vietu. Rikjardo pa to laiku atgriezās devītajā vietā, apdzenot Piastri.

Verstapens pārliecinoši finišēja pirmais, pārspējot Norisu par gandrīz četrām sekundēm, kamēr desmit sekundes aiz uzvarētāja sacensības noslēdza Peress, izcīnot trešo vietu. Tālāk ierindojās Rasels, Leklērs un Cunoda, bet pēdējos punktus izcīnīja Hamiltons un Saincs. Pirmo desmitnieku noslēdza Rikjardo un Piastri, kuru neveiksmīgi centās apdzīt kvalifikācijas neveiksminieks Fernando Alonso.

Vēl Interlagosas trasē jāaizvada galvenā sacīkste, kas notiks svētdien un startēs plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Sanpaulu GP sprinta sacīkste:

F1 kopvērtējums: