Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Pieļāvu domu apli nepabeigt, bet izcīnīju otro starta vietu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Pieļāvu domu apli nepabeigt, bet izcīnīju otro starta vietu"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Izcīnījis otro starta vietu uz Sanpaulu GP, Šarls Leklērs atzinis, ka tādus apstākļus, kādi izveidojās trešajā kvalifikācijas kārtā, savā F1 braucēja karjerā nebija piedzīvojis. "Ferrari" pilots pat esot domājis apli nepabeigt, tomēr to izdarīja, ierindojoties otrajā vietā.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā laikapstākļi strauji mainījās, pastiprinājās vējš un uznāca spēcīgs lietus, kā dēļ sesija tika pārtraukta vairāk nekā četras minūtes pirms beigām. Pirms tam sportisti paguva veikt pa vienam lidojošajam aplim, tomēr apstākļi Interlagosas trasē vairs ne tuvu nebija tādi, kā pirms tam.

"Godīgi sakot, tas, ko piedzīvoju šodien, nekad savā karjerā neko tādu nebiju pieredzējis," pēc kvalifikācijas atzina Leklērs. "Sākot ar ceturto līkumu, lietus nebija, bet mašīnu bija ārkārtīgi grūti vadīt - nebija saķeres. Domāju, ka varbūt apļa beigās jābrauc boksos, bet sasniedzu otro vietu, un tas ir tiešām labs pārsteigums. Bet apstākļi trasē bija savādi. Šajās sprinta nedēļas nogalēs arī vienmēr ir nezināmais, kāds būs sacīkšu temps, bet ceru, ka mums tas būs labs. Jācer, ka sprintā nebūs daudz lietus, tāpat arī svētdien."

Pirmo starta vietu guva "Red Bull" pilots Makss Verstapens, un arī viņš atzina, ka apstākļi bija krietni pasliktinājušies, lai arī trase aizvien bija sausa.

"Nezinājām, kad sāksies lietus, bet domājām, ka tas kaut kurā brīdī sāksies," saka Verstapens. "Šādi laikapstākļi ir ārprātīgi. Ar Šarlu tikko apspriedām savus apļus, un mums abiem bija sajūta, ka tie bija briesmīgi. Domāju, vējš pamainījās un sāka kļūt ļoti spēcīgs. Šī iemesla dēļ zaudējām daudz laika. Pēdējais aplis bija ļoti drudžains. Cīņas šonedēļ ir ļoti ciešas, tas bija redzams jau kvalifikācijā. Paredzu, ka tāpat būs arī sacīkstēs. Šajā trasē parasti ir liels riepu nodilums, tāpēc visu noteikts spēja tās saglabāt."

Ar sasniegtu otro starta rindu pārsteidza "Aston Martin" komanda. Fernando Alonso svētdien startēs ceturtais, bet no trešās pozīcijas cīņu sāks Lenss Strols. Viņš gan uzskata, ka komandai nevis paveicās, bet tā pati paveikusi nepieciešamo, nodrošinot, ka abi piloti savus lidojošos apļus trešajā kārtā varēja veikt vieni no pirmajiem.

"Nedomāju, ka mums paveicās, domāju, ka mēs paši radījām savu veiksmi," skaidro Strols. "Mums izdevās iegūt labu trases pozīciju priekšā, un tas bija gudri, jo tuvojās laikapstākļu izmaiņas. Braukt trešajā kvalifikācijā bija sarežģīti, vējš mainīja virzienu, taču paveicām labu darbu, kad abām ar mašīnām tikām pie iespējas nobraukt apļus vieni no pirmajiem, pirms sākās slikti laikapstākļi. Izskatījās, ka daudziem tos neizdevās veikt pilnvērtīgi, bet mēs par savu veiksmi parūpējāmies paši."

Sacensības startēs svētdien plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, bet šodien priekšā sprinta kvalifikācija un sprinta sacīkste.

Sanpaulu GP starta kārtība:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv