Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda: "Pēc sadursmes ar Piastri atcēlu visu un ieslēdzos istabā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda: "Pēc sadursmes ar Piastri atcēlu visu un ieslēdzos istabā"
Foto: Motorsport.com

Japāņu pilots Juki Cunoda atzīst, ka ļoti pārdzīvojis Meksikas F1 posmā piedzīvoto sadursmi ar Oskaru Piastri, tādēļ pēc notikušā ieslēdzies istabā un kādu laiku ar ārpasauli nav kontaktējies. Viņš uzskata, ka bija iespējams aizcīnīties līdz pat piektajai vietai.

Pēc ilgstošas cīņas par septīto vietu, sacensību 49. aplī Cunoda beidzot izlēma apdzīt "McLaren" pilotu pirmajā līkumā. Tomēr, braucot garām pa ārmalu, viņa aizmugurējais labais ritenis aizķēra Piastri mašīnas priekšējo kreiso, kā rezultātā "AlphaTauri" komandas braucējs saslīdēja. Nācās atkrists uz 16. pozīciju, bet finišā Cunoda iebrauca divpadsmitais.

Sākotnēji Cunoda aizstāvēja savu viedokli, ka bija jāmēģina apdzīt, bet tagad atklāj, cik ļoti notikušo pārdzīvojis.

"Pēc sacīkstes biju tiešām neapmierināts, jo zaudēju iespēju izcīnīt punktus komandai," pēc ierašanās Brazīlijā, kur šonedēļ notiks nākamais posms, atzina Cunoda. "Līdz tam brīdim aizvadīju labu sacīksti. Tāpēc sarūgtinājums bija patiesi liels, un todien to bija grūti sagremot. Normālos apstākļos Meksikas posmu var izbaudīt. Pēc notikušā es atcēlu visu un ieslēdzos istabā. Tas bija liels brīdis un liela izdevība. Bija iespējama piektā vieta."

Cunoda skaidro, ka "centies būt tik pacietīgs, cik vien tas bija iespējams", pirms nolēmis veikt apdzīšanu. Turklāt, pateicoties DRS, taisnes beigās ātruma pārspēks bijis ievērojams, tādēļ nokļūt blakus Piastri mašīnai neesot bijis grūti.

Tagad sportists spiests atzīt, ka bijis vairāk nepieciešams labāk izvērtēt situāciju, ņemot vērā, ka "AlphaTauri" komanda aizvada svarīgu cīņu kopvērtējumā. Konstruktoru kausā "Williams" ir 12 punktus priekšā un ieņem septīto vietu, bet tā ir cīņa par naudas balvas miljoniem.

Jautāts izskaidrot, kā viņš pārvar sliktās emocijas pēc šādām sacīkstēm, Cunoda stāsta: "Pirmkārt, es jūtos vainīgs. Nezinu, tā ir apzināta lieta vai kā, bet vienkārši jūtos slikti, ja turpinu dzīvoties un tieku traucēts pēc šādām sacensībām. Varbūt tas ir labi, bet tas ir tikai par mani. Tas vienmēr ir pārejoši. Tobrīd domāju par visu, par to, ko varu nākotnē uzlabot. Tas ir grūti, bet dod laiku pārdomām. Es tā parasti daru pēc sliktām sacīkstēm. Ballējos tikai tad, ja izdevusies laba sacīkste."

Šosezon Cunoda "Grand Prix" sacīkstēs punktos finišējis četras reizes - trīsreiz bijis desmitais, vienreiz astotais. Pilotu kopvērtējumā braucējs ierindojas 16. vietā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-11-04 13:06, pirms 8 mēnešiem
Šis džeks sāk pamazām tracināt. Garīgi nelīdzsvarot japāņu tīnis ar uzvedības traucējumiem. Nav pilnīgi nekāda attaisnojuma regulāri pa radio brutāli kliegt uz savu komandu