Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Sauber'' noslēdz līgumu ar Meksikas pilotu Serhio Peresu

''Sauber'' noslēdz līgumu ar Meksikas pilotu Serhio Peresu
Serhio Peress
Foto: www.autocosmos.com.mx

Šodien kļuvis zināms, ka "Sauber" komandā nākamgad līdzās japānim Kamui Kobajaši brauks 20 gadus vecs pilots no Meksikas - Serhio Peress. Tāpat arī komandai pievienosies ietekmīgs sponsors - Meksikas telekomunikācijas gigants "Telmex".

Pirms mēneša "Sauber" paziņoja, ka tā pagarina līgumu ar Kobajaši uz vēl vienu sezonu. ''Mēs izbaudām to, ka šis jaunais pilots ir daļa no mūsu komandas – gan kā persona, gan kā pilots. Mums pat nebija šaubu, ka Kamui mūsu vienībā brauks arī 2011. gadā. Tā pieredze, kuru viņš ieguva šogad, noteikti viņam palīdzēs 2011. gadā. Mūsu mērķis ir viņam dot ātru un uzticamu formulu,'' toreiz teica komandas vadītājs Peters Zaubers.

Nesen "Sauber" vienība nolēma atlaist spāņu braucēju Pedro de la Rosu, bet viņa vietā tika paņemts tā brīža ''Pirelli'' oficiālais testpilots Niksu Haidfelds. Pastāvēja iespēja, ka Haidfelds "Sauber" vienībā varētu braukt arī nākamgad, taču tā nenotiks, jo šodien Zaubers uz vienu sezonu noslēdza līgumu ar 20 gadus veco meksikāņu pilotu Peresu.

Peress, kurš šobrīd GP2 čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu, nebūs pirmais meksikāņu pilots F1, jo no 1977. – 1981. gadam F1 brauca Hektors Alonso Rebake. Peress ir braucis gan GP2, gan Āzijas GP2 seriālā kopš 2008. gada. 2007. gadā viņš kļuva par ''British Formula 3'' nacionālās klases čempionu.

"F1 ir sapnis jebkuram jaunam pilotam," iesāk Peress. "Un šoreiz tas sapnis piepildīsies man. Apzinos, ka tā ir liela atbildība un izaicinājums. Esmu priecīgs, ka varēšu pārstāvēt savu valsti lielākajā motorasporta kategorijā. Gribu pateikties Peteram Zauberam par to, ka viņš man uzticas. Darīšu visu iespējamo, lai sasniegtu maksimumu no šīs lieliskās izdevības."

"Pēdējā laikā Peress ir demonstrējis lielisku cīņassparu un ir pierādījis, ka ir gatavs startēt F1. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu sākt strādāt ar viņu. Ticu, ka Peress un Kobajaši būs spēcīgs pilotu pāris."

Tāpat arī "Sauber" paziņoja, ka tā noslēdz līgumu ar Meksikas telekomunikācijas gigantu "Telmex", kas pieder vienam no pasaules bagātākajiem cilvēkiem. Šī sadarbība paredz, ka nākamgad uz "Sauber" formulām būs attēlots "Telmex" logo.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2010-10-04 22:44, pirms 14 gadiem
Haidfeldam ir 4 sacīkstes, lai tiktu kādā komandā.

     [+] [-]

, 2010-10-05 00:07, pirms 14 gadiem
arvids1991 rakstīja: Haidfeldam ir 4 sacīkstes, lai tiktu kādā komandā.
Kobajaši bija mazāk.

     [+] [-]

, 2010-10-08 02:45, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Kobajaši bija mazāk.
kamui ir 24 gadi, haidfeldam 33 un viņš vienmēr bijis labs vidusmēra pilots. Tagad par labu vidusmēra komandu kļuva Renault(1 labs pilots ir, otrs maksā pirmajam, Mersedes (vācu komanda-vācu piloti, māceklis un sensejs, obi van un joda,un force india ar 2 izdevīgiem pilotiem. Haidfeldam būs smagi. viņam tgd jābūt labākajiem gadiem,kamēr Kamui ir vēl tikai sākums