Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" rūpnīcas komanda par atgriešanos F1 varētu paziņot septembrī

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" rūpnīcas komanda par atgriešanos F1 varētu paziņot septembrī
Foto: Renault/DPPI

Kompānijas "Renault" vadība šobrīd vēl esot tālu no lēmuma pieņemšanas par atgriešanos F1 čempionātā ar savu rūpnīcas komandu, un situācija šomēnes diez vai kļūšot skaidrāka.

Aizvien pastāv trīs iespējamie varianti - palikt Formulā 1 motoru piegādātāju statusā, pilnībā aiziet no čempionāta vai arī nopirkt kādu no pašreiz aktīvajām komandām un padarīt to par "Renault" rūpnīcas vienību. Kā reālākās kandidātes uz "Renault" rūpnīcas komandas lomu nākotnē ir "Lotus" un "Toro Rosso".

Iepriekšējā nedēļā F1 boss Bernijs Eklstouns nāca klajā ar paziņojuma, ka lēmumu "Renault" pieņems pavisam drīz, iespējams, jau nedēļas laikā, taču franču kompānijas F1 nodaļas pārstāvis Sirils Abitebouls apstiprina, ka vēl vismaz mēnesi nekādi paziņojumi nav gaidāmi.

"Nav noslēpums, ka šobrīd strādājam pie dažādām lietām, tostarp, cenšamies padarīt mūsu motorus konkurētspējīgus, jo bez laba motora stāsta turpinājums nav iespējams," saka Abitebouls. "Taisnība ir arī tā, ka izskatām dažādus iespējamos variantus. Tomēr pēkšņi paziņojumi nav gaidāmi. Tas ir ilgtermiņa process, jo pieņemtie lēmumi būs spēkā uz ilgu laiku, tāpēc negribam neko sasteigt. Ātrākais, kad varētu sekot kāda informācija, ir septembris. Šobrīd mēs vēl edam tālu no gala lēmuma."

Līdz 2016. gada F1 sezonas beigām "Renault" ir līgumsaistības ar "Red Bull" un "Toro Rosso" komandām par motoru piegādi. Abitebouls apstiprina, ka sadarbība visticamāk tikšot turpināta arī nākošgad, par spīti izskanējušajām runām par tās iespējamo šķiršanu. Tāpat Abitebouls apstiprina, ka "Renault" ir ieinteresēta turpināt dalību autosportā.

"Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts tikmēr jau izteicis gatavību pārdot komandu kompānijai "Renault", ja tā šādu soli vēlēsies spert.

"Tā būtu fantastiska iespēja "Toro Rosso" un nākamais solis uz priekšu, jo komanda nākotnē vēlas būt starp pieciem vadošajiem konstruktoriem," viņš saka.

Tāpat "Renault" jau ir apsolīts piešķirt vēsturiskās F1 komandas statusu, ja tā atgriezīsies pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news
Planet F1 | Formula One | News, Standings,...

     [+] [-]

, 2015-08-04 21:30, pirms 9 gadiem
Fantastiskas ziņās