Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sezonas līderis Hamiltons Kanādā samierināsies tikai ar uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sezonas līderis Hamiltons Kanādā samierināsies tikai ar uzvaru
Luiss Hamiltons
Foto: SIPA/Scanpix

F1 čempionātas līderis Luiss Hamiltons atzīst, ka ir pārdzīvojis Monako "Grand Prix" piedzīvoto neveiksmi un uz šonedēļ gaidāmajām sacīkstēm Kanādā izvirzījis tikai vienu mērķi - uzvarēt.

Stratēģijas kļūda laupīja Hamiltonam drošu iespēju uzvarēt iepriekšējā F1 sezonas posmā, kā rezultātā pirmo vietu izcīnīja otrs "Mercedes" pilots Niko Rosbergs, kurš kopvērtējumā tādejādi pietuvojies līdz 10 punktu atstatumam.

"Es domāju, ka viss, ko Monako sakarā vajadzēja pateikt, jau ir pateikts," gatavojoties nākamajam F1 posmam, stāsta Hamiltons. "Protams, tas bija milzīgs sarūgtinājums gan man, gan komandai, taču mēs no tā mācīsimies un tiksim tam pāri kopā, kā to vienmēr esam darījuši."

Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē Monreālā, kur F1 bolīdi rūks šajā nedēļas nogalē, Hamiltons vienmēr bijis ļoti ātrs. Debijas sezonā 2007. gadā tieši šeit viņš guva savu pirmo uzvaru, to atkārtojot 2010. un 2012. gadā. Vairākas reizes viņš Kanādā ir izstājies, taču reizēs, kad finišējis, vienmēr kāpis uz pjedestāla.

"Vienkārši gribu atkal doties trasē un uzvarēt, bet labākas vietas par Monreālu, kur to izdarīt, nav," atzīst britu sportists, kurš nesen parakstīja jaunu trīsgades līgumu ar "Mercedes". "Šī vienmēr bijusi viena no manām mīļākajām trasēm. Ne vienmēr man Kanādā ir veicies, taču es arī ne reizi tur neesmu palicis bez pjedestāla. No šejienes man palikušas lieliskas atmiņas, ieskaitot pirmo uzvaru. Zinu, ka man ir mašīna un komanda, ar ko to ir iespējams atkārtot, tādēļ nemērķēju uz kaut ko mazāk."

Lai gan Monako "Grand Prix" pieļautā stratēģijas kļūda tika plaši aprakstīta presē, "Mercedes" tehniskais direktors Pedijs Lavs uzsver, ka šai ažiotāžai ir būtisks iemesls - komanda pēdējos gados ir tik perfekta, ka katra tās kļūda tiek uztverta kā kaut kas neparasts.

"Par mūsu kļūdu Monako tika izteikti daudzi komentāri un daudz tika vērtēti notikušā apstākļi," stāsta Lavs. "Tomēr komandai šī kļūda jāieliek kontekstā - tā bija viena vienīga kļūda, kas radās nepareizu datu dēļ un tika pieļauta dažu sekundžu laikā. Šajā čempionātā lēmumi daudzreiz tiek pieņemti sekunžu laikā. Mēs riskējam, lai gūtu panākumus un ne vienmēr šie lēmumi ir pareizi. Tomēr, manā skatījumā, šī komanda pareizus lēmumus pieņem biežāk nekā vairums citu komandu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-06-04 17:26, pirms 9 gadiem
es samierinātos, ja viņš iesvētītu čempionu sienu.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-04 18:34, pirms 9 gadiem
siena tevi gaida Hamilton

     [+] [-]

, 2015-06-05 02:23, pirms 9 gadiem
Tagad jau pēkšņi citas versijas par kļūdu. Pirms tam teica, ka domāja, ka i NR i SV ies boksos, bet tagad jau nepareizi dati(ķip bija izrēķināts, ka atgrieztos abiem priekšā). Visi šitie PR murgi nevienam nav vajadzīgi. Tos var stāstīt tiem, kam nav smadzenes, lai paši kaut ko izdomātu.

     [+] [-]

, 2015-06-05 08:15, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tagad jau pēkšņi citas versijas par kļūdu. Pirms tam teica, ka domāja, ka i NR i SV ies boksos, bet tagad jau nepareizi dati(ķip bija izrēķināts, ka atgrieztos abiem priekšā). Visi šitie PR murgi nevienam nav vajadzīgi. Tos var stāstīt tiem, kam nav smadzenes, lai paši kaut ko izdomātu.
Un ko tad esi pats izdomājis?

     [+] [-]

, 2015-06-05 20:51, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Un ko tad esi pats izdomājis?
To pašu, ko viņš pateica pirmajā reizē, nevis nedēļu konsultējoties ar PR speciem.