Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 atkal plāno ieviest jaunu kvalifikācijas formātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 atkal plāno ieviest jaunu kvalifikācijas formātu
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Šo ceturtdien varētu tikt pieņemts lēmums vēlreiz mainīt F1 kvalifikācijas formātu, ko Sebastians Fetels jau paguvis nodēvēt par "sūdīgu ideju".

Ņemot vērā, ka pirms sezonas ieviestais izslēgšanas tipa kvalifikācijas formāts, pēc daudzu domām, nav sevi attaisnojis, jau šonedēļ varētu tikt pieņemts lēmums no tā atteikties. Tikmēr F1 boss Bernijs Eklstouns un FIA prezidents Žans Tods nevēlas atgriezties pie sistēmas, kas tika lietota iepriekšējās sezonās, un šobrīd jau tiek lemts par jauna formāta ieviešanu.

Tas paredz, ka joprojām tiktu saglabātas trīs kvalifikācijas kārtas, bet atmesta pilotu izslēgšana no cīņas ik pēc pusotras minūtes, savukārt katras sesijas labākie rezultāti tiktu noteikti divu lidojošo apļu summā.

"Laiks doties uz cirku," komentējot jauno ierosinājumu, sacīja "Ferrari" komandas pilots Sebastians Fetels. "Tā ir laba ideja, ja ir vēlēšanās dažādot notikumus, bet Formulai 1 būtu jābūt sacensībām. Šī ir sūdīga ideja."

Tikmēr Džensons Batons no "McLaren" komandas ir daudz atvērtāks jaunajam piedāvājumam, tomēr tikai tā iemesla dēļ, ka, viņaprāt, neviena cita sistēma nevar būt sliktāka par Austrālijā un Bahreinā pielietoto.

"Dosim tai iespēju," komentē Batons. "Tas ir viss, ko varu pateikt. Šī ideja ir labāka par pašreiz izmantoto formātu. Domāju, ka jebkura sistēma būtu labāka par tagadējo. Arī tad, ja pilotiem būtu jābrauc ar aizvērtām acīm, tas būtu labāk nekā ir tagad."

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1, GP2, GP3, Formula...

Kā vērtē Austrālijā un Bahreinā lietoto F1 kvalifikācijas formātu?

  • 16

  • 21

  • 107


     [+] [-]

, 2016-04-04 19:08, pirms 8 gadiem
gribētos one shot kvalifikāciju, kad katram ir tikai viens mēģinājums.

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:19, pirms 8 gadiem
Bet one shot qual ir ari savi mīnusi, saistībā ar to, Ka var mainities laikapstakli

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:23, pirms 8 gadiem
Jēziņ, kaut ko tik ekstrēmi stulbu nebiju gaidījis

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 19:25, pirms 8 gadiem
Esmu viens no tiem, kas būtu pilnīgā mierā ar vecā un jaunā formāta apvienošanu vienā. Jaunajam formātam Q3 nomainot ar vecā formāta Q3

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:38, pirms 8 gadiem
kristaps9220 rakstīja: Bet one shot qual ir ari savi mīnusi, saistībā ar to, Ka var mainities laikapstakli
Bet tāda jau agrāk bija. Un nemaz nebija nekāda vaina. Es runāju par to, ka bija 2 sesijas un otrajā brauca atgriezeniskā secībā.

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:40, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Esmu viens no tiem, kas būtu pilnīgā mierā ar vecā un jaunā formāta apvienošanu vienā. Jaunajam formātam Q3 nomainot ar vecā formāta Q3
Es ar piekrītu. Paši jau viņi bija izteikušies par tādu, bet kur tā ideja tik ātri noziedēja?!

Un ar šito, kur summēs divus labākos apļus arī var iebraukt auzās, jo tagad viena kļudiņa jau liktu braukt 3 lidojošos apļus. Tagad viena kļūda liek 2o reizi izbraukt trasē, bet tajā jaunajā variantā būtu 3x jau jābrauc un zinot, kā riepas visi taupa, tad ej uzmini,kas notiktu.

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:43, pirms 8 gadiem
Formula 1 mēģina cīnīties ar to, ka komandu spēki ir tik krasi atšķirīgi un cenšas sportiskajos rezultātos iejaukt veiksmi un nejaušības faktoru. Tas būtu kā atlases turnīrā uz pasaules čempionātu futbolā pēc pirmās kārtas cerības automātiski zaudētu pēdējās vietas īpašniece

     [+] [-]

, 2016-04-04 19:49, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Formula 1 mēģina cīnīties ar to, ka komandu spēki ir tik krasi atšķirīgi un cenšas sportiskajos rezultātos iejaukt veiksmi un nejaušības faktoru. Tas būtu kā atlases turnīrā uz pasaules čempionātu futbolā pēc pirmās kārtas cerības automātiski zaudētu pēdējās vietas īpašniece
Nākošā ideja
Startēs apgriestā kārtībā,kā finišēja iepriekšejā posmā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-04 20:47, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Esmu viens no tiem, kas būtu pilnīgā mierā ar vecā un jaunā formāta apvienošanu vienā. Jaunajam formātam Q3 nomainot ar vecā formāta Q3
Pilnībā piekrītu,jo Bahreinas kvalifikācijas 1.kārtā no 1.-18.vietai bija tikai 1,5sec, sen nav bijuši tik blīvi rezultāti.

     [+] [-]

, 2016-04-04 21:16, pirms 8 gadiem
9one rakstīja: gribētos one shot kvalifikāciju, kad katram ir tikai viens mēģinājums.
Man šķiet, kaut kad bija mēģināts. Totāla izgāšanās.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 21:18, pirms 8 gadiem
Vispār jau varētu atgriezties pie senā varianta - katram 12 apļi, sesijai pavisam 60 minūtes.

Protams, mīnuss tāds, ka nebūs brīža, kad trase ir pilnībā brīva, lai kāds varētu īpaši traki lidot pa trasi.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-04 21:56, pirms 8 gadiem
Viena apļa Q variants bija pilnīgi izgāšanās no TV puses (un tas jau it kā galvenais) - nekādas "spriedzes" trasē. Un, protams, risks ar lietu (vai pat trases temperatūras krasu maiņu, ja apmācas)
12 apļu sistēma man patika vislabāk (katram 4 vai 3 mēģinājumi, ja beigās sanāk biezenis un zaudē laiku - pats vainīgs), tikai atkal problēma - pirmās 30 minūtes trase gandrīz tukša, bet pēdējās 5 minūtēs nav kur "kāju nolikt" un gandrīz vienmēr kāds sūdzēsies par bremzēšanu.
No skatāmības un arī sportiskā principa iepriekšējā (3 Q daļas ar vienkāršu "atbiršanas" mehānismu pēc vietām) bija vislabākais kompromiss ar vienu milzīgu, milzīgu izmaiņu salīdzinot gan ar veco, gan šī brīža sistēmu.
Riepām, kas izmantotas Q nedrīkst būt nekāda sakara ar riepām, kuras likt virsū startējot. Kvalifikācijas laikā skatītājs vēlas redzēt īstu cīņu par sekundes simtdaļām ar kūpošām/bloķētām riepām (1 ātrā apļa variantā "enkurtipa bremzēšana" var dot labāku apļa laiku, kaut pēc tam var riepas uzreiz mest ārā), nevis "labāk šodien zaudēšu 0,3 sekundes, bet rīt iegūšu 1 lieku apli. Ja visi startēs ar vienādi svaigām riepām, tad vispār nebraukt pēdējo kārtu nebūs nekādas priekšrocības (izņemot lieku riepu komplektu sacīkstei, bet tas nedos priekšrocību pirmajos apļos). Un visas puses būs laimīgas.

     [+] [-]

, 2016-04-05 01:33, pirms 8 gadiem
katrai trasei savus kvalifikācijas noteikumus!!!

     [+] [-]

, 2016-04-05 12:31, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Vispār jau varētu atgriezties pie senā varianta - katram 12 apļi, sesijai pavisam 60 minūtes.

Protams, mīnuss tāds, ka nebūs brīža, kad trase ir pilnībā brīva, lai kāds varētu īpaši traki lidot pa trasi.
Cik tad vajag brīvu trasi? Vajag reāli 3 sekundes, lai skaitītos "brīva"...