Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Topošā F1 komanda 'Andretti' uzbūvējusi šī gada noteikumiem atbilstošu mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikāņu komanda "Andretti" ir uzbūvējusi F1 mašīnu, kas atbilst pašreizējiem tehniskajiem noteikumiem, un jau testējusi to "Toyota" aerodinamikas tunelī Ķelnē.

Lai gan "Andretti" vēl nav garantēta vieta uz starta F1 čempionātā, komanda negatavojas kavēties un dara visu nepieciešamo, lai būtu gatava startēt jau 2025. gadā.

Būtiskas izmaiņas tehniskajos noteikumos gaidāmas 2026. gadā, bet "Andretti" mērķis ir būt uz starta jau 2025. gadā.

"Šobrīd mēs joprojām mērķējam uz 2025. gadu," ambiciozos plānus intervijā "Sky Sports" neslēpj Maikls Andreti. "Mums jau ir mašīna, kas būvēta atbilstoši šī gada noteikumiem. Ejam ar pilnu atdevi un būvējam komandu. Šobrīd ceram būtu gatavībā uz 2025. gadu, bet tas var būt arī 2026. gads."

Nesen "Andretti" pieteikumu F1 čempionātam apstiprināja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Taču vēl tai jāsaņem atļauja arī no F1 menedžmenta (FOM), kas ir ne tik optimistiski noskaņots par 11. komandas pievienošanos. Arī pašreizējās komandas pretojas.

Jautāts par esošo F1 komandu izrādīto pretestību, Andreti atzina: "Es nezinu, man tā savā ziņā ir mistērija, ka viņi tam pretojas. Viņi saka, ka mēs nogriezīsim daļu pīrāga, bet fakts ir tāds, ka ceram ienest čempionātā vairāk nekā paņemt, un ticam, ka tā būs. Uzskatām, ka vairāk pievienosim, nekā atņemsim. Mēs varam palielināt interesi par čempionātu Amerikā. Jau tagad daudzi uzņēmumi ir sazinājušies ar mums un izrādījuši interesi. Kad iegūsim galīgo apstiprinājumu, viņi grib ar mums runāt, tāpēc es šīm komandām nevaru piekrist."

Tāpat Andreti apstiprina, ka "IndyCar" pilots Koltons Herta aizvien ir favorīts uz pilota lomu, taču vēl nav zināms, vai amerikānim izdosies sakrāt nepieciešamos superlicences punktus.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv