Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons paziņo, ka Rosberga uzvara Meksikā sarūpēta pēc iepriekšējas vienošanās

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons paziņo, ka Rosberga uzvara Meksikā sarūpēta pēc iepriekšējas vienošanās
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Lūiss Hamiltons nācis klajā ar paziņojumu, ka "Mercedes" vadība īpaši parūpējusies par to, lai F1 sacensībās Meksikā uzvar tieši Niko Rosbergs, jo tā vēlējusies, lai vācietis komandas sastāvā justos apmierināts pēc zaudējuma cīņā par titulu.

Sacensības Mehiko abi "Mercedes" piloti uzsāka no pirmās rindas, un jau tobrīd bija zināms, ka komandai paredzēta viena pitstopa stratēģija. Tomēr, ņemot vērā abu pilotu ātruma pārsvaru pār konkurentiem, sacensību laikā tika izlemts boksos abus braucējus iesaukt divas reizes. Hamiltons sākotnēji negribēja piekrist otrajam pitstopam, jo zinājis, ka ar to pašu riepu komplektu var nobraukt līdz finišam, taču pēc tam piekrita komandas norādījumam un boksos iebrauca.

2015. gada F1 čempions sacensību beigu daļā spēja pietuvoties Rosbergam, tomēr uzbrukumi nesekoja. Pastāv divi varianti - vai nu Rosbergs spēja noturēt Hamiltonu pietiekami drošā attālumā, vai arī brits gluži vienkārši necentās uzbrukt. Viņa komentāri pēc finiša liek noprast, ka otrais scenārijs ir ticamāks variants, un Rosberga uzvaru "Mercedes" komanda ar Hamiltona ziņu izplānoja vēl pirms tam.

"Komanda juta, ka viņam ir nepieciešams papildus siltums, to es zinu," reportierim stāsta Hamiltons, kurš titulu nodrošināja jau pirms sacīkstēm Meksikā. "Es pats zinu, ko domāju, bet to neteikšu skaļi. Jums jāpajautā Toto Volfam un Nikijam Laudam. Paprasiet viņiem, ko viņi par to domā... Paprasiet, kas ir jādara aizkulisēs, lai viņš Rosbergs arī turpmāk būtu laimīgs."

No otras puses, šie Hamiltona izteikumi varētu būt tikai psiholoģiskā spēle jeb veids kā saglabāt savu "pirmā numura" statusu komandā, morāli ietekmējot Rosbergu brīdī, kad sportists cietis sakāvi cīņā par 2015. gada F1 titulu.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1 news, reports, features, technical...

Kāds ir ticamākais notikušā scenārijs

  • 97

  • 105


  +5 [+] [-]

, 2015-11-03 13:58, pirms 9 gadiem
Vispār beidzamajā laikā Hamiltons par sevi rada pašpārliecināta un iedomīga tipiņa tēlu...

  +3 [+] [-]

, 2015-11-03 14:07, pirms 9 gadiem
Neesmu ne par Hamiltonu, ne Rosbergu, vienmēr par Makiem un Batonu, lai arī tāda sezona, kā šī, bet kas augstu kāpj, tas zemu krīt. Hamiltonam ieteiktu necelt degunu gaisā, jo LIELS PALDIES viņam jāsaka komandai, kas šos 2 titulus viņam ir nodrošinājušas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-11-03 14:10, pirms 9 gadiem
Lai nu kā tur būtu, bet Hamiltonam ir jau tituls, kāda jēga čīkstēt par vienu sacīksti. Komanda viņam palīdzējusi visas sezonas garuma nodrošināt titulu un esmu drošs ka no tā cietis arī Rosbergs. Tādēļ šajā gadījumā tie ir tikai mazas princeses izlecieni no Hamiltona puses

  +2 [+] [-]

, 2015-11-03 14:10, pirms 9 gadiem
Stratēģija bija labvēlīga Rosbergam,jo Hamiltons ar tām pašām riepām varēja mierīgi aizbraukt līdz galam,bet pēc komandas pavēles bija spiests braukt boksos,interesanti būtu ja viņš nebūtu iebraucis boksos!

  +2 [+] [-]

, 2015-11-03 14:12, pirms 9 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Vispār beidzamajā laikā Hamiltons par sevi rada pašpārliecināta un iedomīga tipiņa tēlu...
Tu tikai tgd to esi pamanijis??????Tas bija sen redzams!

  -1 [+] [-]

, 2015-11-03 14:12, pirms 9 gadiem
Jaaa palicis par lielu gaileenu no mazaa, buutu vins tads no pasa pirma karjeras posma, butu man simpatijas, bet pec tituliem..

  +1 [+] [-]

, 2015-11-03 14:15, pirms 9 gadiem
Nu jā, ja nevar neko izdarīt Rosbergam trasē, tad nu laiks mēli kulstīt... Kā gan citādi, es taču vienmēr vislabākais!
Tieši šādu izgājienu dēļ šo tipiņu nevaru ciest, lai cik labs braucējs viņš būtu. Un ceru, ka viņa veiksmes taka drīz būs galā, bet nākamajā sezonā par titulu cīnīsies citi! Kas ir visai reāli, jo iedomība un uzpūtība bieži pie laba gala nenoved.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-03 14:16, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: vislaik abi ribjas ,bet lai pārspētu hamiltonu ir jāfano par salkano frici rosbergu.šajā gadījumā hamiltons riebjas vairak un vairak ,jau no pirmas gonkas kad saka kruto tēlot alonso virzienā .

un vispar tās formulas jau sen pretīgas pasktieties,nekas nav atkarigs no brauceja katras komandas abi brauceji brauc indentiskas sacikstes vislaik blakus ,william kopā ,batons ar alonso arī ,red bull ari ,parinieki vislaik kopā ar dažiem iznemumiem kad tehnika pievil vai riepa nolust.
Nu alfons nav dizi labaks, vienigi kad uzvar nekladzina par Sennaam un rekordiem tas IR pluss

     [+] [-]

, 2015-11-03 14:17, pirms 9 gadiem
Nu un...kādi iebildumi? Viņš jau titulu tāpat ir nodrošinājis, kāpēc nevar uzdāvināt kādu prieciņu arī Rosbergam? Āpsis lecīgais...

  +4 [+] [-]

, 2015-11-03 14:30, pirms 9 gadiem
Vienmēr bija tā, ka komanda strādā uz vienu pilotu, bet pēc čempiona titula izcīnīšanas visi palīdz otram pilotam. Tā bija Ferrari, Red Bull un visos citos laikos. Hamiltons kļuvis iedomīgs.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-03 14:33, pirms 9 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Vispār beidzamajā laikā Hamiltons par sevi rada pašpārliecināta un iedomīga tipiņa tēlu...
Isteniba vins jau sen tads ir...kops pasa sakuma kad izcinija pirmo titulu...Rosbergs bija atraks...un ja ari Hamis nebutu braucis boksos,tapat vins zaudetu,jo logiski domajot,ar jaunam riepam var atrak pabraukt...

  +1 [+] [-]

, 2015-11-03 14:36, pirms 9 gadiem
WTF, Hamiltonam nav ne vainas, bet brīžiem liekas, ka viņam sāk sakāpt galvā.

     [+] [-]

, 2015-11-03 15:18, pirms 9 gadiem
Šajā gadījumā jāuzdod jautājums - vai tāda pati komanda ar tādu pašu pamatojumu tika dota Rosbergam? Ja tā tas bija, tad te nemaz nav par ko runāt.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-03 17:13, pirms 9 gadiem
Tāpēc arī nepatīk šis lecīgais gailis.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-04 02:57, pirms 9 gadiem
Tam Snikerim jāatceras,ka ar šo mašīnu par pasaules čempioniem varētu kļūt vismaz puse no šīs sezonas formula1 braucējiem. Tā kā lai priecājas,ka viņam ir šāda formula un daudz nesprēgā.
Savā laikā kad Šumis ar Ferrari bija galvas tiesu pārāk pār citiem un priekšlaicīgi kļuva par čempionu,tad atlikušajās sacīkstēs viņš palīdzēja Baričello iegūt 2.vietu kopvērtējumā un pēc tam presē nenoniecināja savu komandas biedru. Pretīgs tipiņš tas Hamiltons ir.

     [+] [-]

, 2015-11-04 11:10, pirms 9 gadiem
Tas ir sports nevis kaut kāda labdarība, ja Rosbergs ir ātrāks un uzvar nav problēmu, bet ja kaut kas tiek tīšām atdots, tad kāds var būt prieks par tādu uzvaru!