Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso iesaka atgriezties pie senāk lietotā kvalifikācijas formāta

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso iesaka atgriezties pie senāk lietotā kvalifikācijas formāta
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Lai risinātu problēmu ar burzmu trasē, divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso iesaka atgriezties pie viena apļa kvalifikācijas formāta, kāds jau tika izmantots pirms nepilnām divām desmitgadēm.

Ņemot vērā, ka sevišķi ielu trasēs novērojamas problēmas ar mašīnu burzmu, kas bieži vien pilotiem neļauj pilnvērtīgi veikts izšķirošos lidojošos apļus, Alonso iesaka rīkoties.

"Kā jau vairākas reizes iepriekš esmu teicis, ir tikai viens reāls risinājums, un tas viena apļa kvalifikācijas formāts," intervijā medijam "Auto Hebdo" atzīst Alonso. "Jebkurš cits formāts, ko varam mēģināt, nekad nedarbosies."

Viena apļa kvalifikācijas formāts neguva lielu popularitāti, un 2006. gadā tika ieviests trīs kvalifikācijas kārtu izslēgšanas formāts. Viena apļa kvalifikācija tika izmantota no 2003. līdz 2005. gadam.

Lai gan valda uzskats, ka jau 17 gadus pielietotais izslēgšanas formāts ir populārs līdzjutēju vidū, Alonso ir citās domās.

"Tas ir novecojis," saka "Aston Martin" pilots. "Jau divas desmitgades nekas nav mainījies. Bet mašīnas vairs nav tādas pašas, kādas tās bija pirms 20 gadiem."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-10-03 18:21, pirms 9 mēnešiem
iesaku kvali vispār izslēgt, bet piloti startē apgrieztā secībā kā finišēja iepriekšējā posmā 1.vieta, nākošajā posmā startē no pēdējās pozīcijas, vot tad būtu intriga

     [+] [-]

, 2023-10-03 21:20, pirms 9 mēnešiem
mo taverna rakstīja: iesaku kvali vispār izslēgt, bet piloti startē apgrieztā secībā kā finišēja iepriekšējā posmā 1.vieta, nākošajā posmā startē no pēdējās pozīcijas, vot tad būtu intriga
pēc 15 apļiem no 14.vietas sāktos tankošanās un vilkšanās. nav nekāds dirt3, kur ar huiņu nodarboties

     [+] [-]

, 2023-10-05 07:45, pirms 9 mēnešiem
Labāk lai paliek kā ir, atceros tos laikus. Trase 40 min bija tukša atskaitos tos kas veica kādus testus, jo motoru skaits nebija tik ļoti ierobežots, stipri garlaicīgs pasākums.